Muzyka, która dodaje Ci sił #4

29 czerwca 2016 08:26 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dzisiaj na wesolo 

29 czerwca 2016 11:07 / 2 osobom podoba się ten post
29 czerwca 2016 13:35 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dzięki Janusz- w ogóle  ten zespół z okresu lat 90 grał bardzo dobrze. Teraz z nowym wokalistą nie jest żle, ale to nie to.Jeszcze raz , utwór z tego samego albumu "Dirt" , z nieżyjącym już Layne'm Staley' em

Kto by pomyślał, że wśród opiekunek aż tyle słucha alternatywnej muzyki? 
29 czerwca 2016 13:46 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun_Janusz

Kto by pomyślał, że wśród opiekunek aż tyle słucha alternatywnej muzyki? :batuta:

Alice in Chains, to bardziej grungowo-metalowy zespół, no ale pod alternatywną też można podciągnąć :)
Ja wyrosłam w muzykującej rodzinie. Disco było mi zawsze obce, ale inna muzyka począwszy od klasyki, skonczywszy na metalu-to i owszem :)
Mój starszy syn, jak był mały to przy Slayerze usypiał-oczywiście po cichu muzyka grała :)

Prowincjusz kiedyś zamiescił link do utworu alternatywnego jazz-metalowego zespołu. Uważam , że naprawdę dobrze grają.
29 czerwca 2016 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Alice in Chains, to bardziej grungowo-metalowy zespół, no ale pod alternatywną też można podciągnąć :)
Ja wyrosłam w muzykującej rodzinie. Disco było mi zawsze obce, ale inna muzyka począwszy od klasyki, skonczywszy na metalu-to i owszem :)
Mój starszy syn, jak był mały to przy Slayerze usypiał-oczywiście po cichu muzyka grała :)

Prowincjusz kiedyś zamiescił link do utworu alternatywnego jazz-metalowego zespołu. Uważam , że naprawdę dobrze grają.

Mając na myśli alternatywną muzykę, myślałem o czymś co nie jest komerchą z radia ;-)
29 czerwca 2016 13:58
opiekun_Janusz

Mając na myśli alternatywną muzykę, myślałem o czymś co nie jest komerchą z radia ;-)

A to sorry ;) Musisz mi wybaczyć, jako baba, mam skłonności do dzielenia włosa na czworo :)Śmierć komersze zatem :)   No, może trochę za ostro-też nie lubię komercyjnej muzyki.
29 czerwca 2016 14:27 / 2 osobom podoba się ten post
Niektora komercha tez jest fajna...np. to

08 lipca 2016 14:37 / 2 osobom podoba się ten post
08 lipca 2016 22:08 / 1 osobie podoba się ten post
- Janis Joplin słucham namiętnie od kilkudziesieciu lat.
11 lipca 2016 12:53 / 1 osobie podoba się ten post
11 lipca 2016 19:03 / 2 osobom podoba się ten post
11 lipca 2016 19:13 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

- Janis Joplin słucham namiętnie od kilkudziesieciu lat.

Nie Ty jedna! Uwielbiam Janis...Szkoda,ze nie dala sobie rady z nalogiem. 
11 lipca 2016 20:56
11 lipca 2016 23:29 / 2 osobom podoba się ten post
A że mimo wszystko kończę dzień w nastroju romantycznym i sentymentalnym  to Nat King Cole i "Unforgettable" ( Niezapomnina/Niezapomniany). Uwielbiam te klimaty.Oto słowa po polsku. Powinno być raczej "Niezapomniana"  bo przecież śpiewa to mężczyzna ale mi pasuje wersja "Niezapomniany" tak jak ktoś to przetłumaczył. Słuchając tego mam zawsze przed oczyma mojego męża, tragicznie zmarłego gdy miał zaledwie 31 lat.

iezapomniany
Oto kim jesteś
Niezapomniany
Pomimo tego, że blisko, albo daleko

Jak piosenka o miłości, która przylega do mnie
Jak myśl o tobie wywiera wpływ na mnie
Nigdy więcej
Nikt nie będzie bardziej...

Niezapomniany
W każdym wypadku
I na zawsze więcej
Oto jak zastaniesz.