Tzn . ten z orzeszków ziemnych?
Tzn . ten z orzeszków ziemnych?
Tak ten tez, ale muszle jacobsa bardzo mi smakuja z wloskim olejem orzechowym. Mniam, mniam:)
A jaki to olej?Gdzie go można dostać?
Kupuje go w REVE tam gdzie stoja zwykle oleje.
W Naturkost kupowalam wczesniej, roznica byla tylko w cenie.
Wreszcie, wreszcie zaczynam odzyskiwac pewnosc siebie, brakowalo mi zwyklych "o wszystkim i o niczym" rozmow z Toba;)
Nie zapomnialam ile pracy, czasu wlozylas, by mnie na wierzch dobrych kilka lat temu... wyciagnac. Cieszy mnie Twoja obecnosc i Twoja neutralnosc. Nie obruszaj sie;)))
Pisze szybciutko, bo zaraz zjawi sie wladca stacjonarnej misji internetowej... przykre, ze wykorzystuje ta chwile, zmarla osoba, starsza, bardzo starsza... ktora znalam. Miala tak daleko posunieta demencje, ze dla dzieci oczywiscie strata wielka ale i tez wybawienie. Nie rozpoznawala i byla wobec nich agresywna.
Żel, żelem, ale najważniejsze jest dostarczanie wlasciwych składników do wewnątrz. Może z oleju lnianego są lepiej przyswajalne. Wygląda na to że ma to jakiś wpływ na gospodarkę hormonalną.
A smaczny jest? :)
Właśnie chodzi o ten smak,.Mi nie odpowiada do tego stopnia ,ze mam zrywy na wymioty. W Polsce w moich okolicach można go kupować prosto od producenta ,ten na zimno toczony.Robiłam kilka podejść i nie moge.
Co mogę doradzić siemię lniane powinno być moczone ,bo inaczej nic nie daje ,przelatuje przez jelita i tyle ,a chodzi o te właściwości.
Ja zagotowuje dwie łyżki od zupy siemienia w szklance wody i tak na chwilkę zostawiam na najmniejszym palniki.Wlewam do szklanki i czekam aż będzie letnie i wtedy pije .Zrobi się taki rzadki kisiel.To jest bez smaku.
Kupię małą butelkę na początek- jak nie będę mogła tego przełknąć, to się tym wysmaruję najwyżej :)
Hej Lawendo.
Chciałam Ci życzyć zdrowia, ale może źle byś to odebrała, skoro dzięki chorobie czujesz się świetnie :-)
Pracujesz teraz?
Lawenda!!! Witaj
Jak miło widzieć :) :*!