25 września 2015 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
LawendaO kurczę. Ale połysk. Marion to mi sie kojarzy coś z zakładu fryzjerskiego, dobrze myślę ? Czy można dostać w sklepie?
Wczoraj po miksturze i po odżywce bez silikonu ( kupuję farby ekologiczne i tam jest taka odżywka dołączana, nawet miałam wywalić, bo mi nic nie dawała) udało mi się rozczesać włosy. Tylko okazało się,że jednak nie mam rycynowego, jak myslałam, dałam do octu olej lniany, bo agrafka też polecała ten olej.
Zapach octu mało przyjemny, polałam miksturę na głowę bo to rzadkie jak woda, trzymałam godzinę pod czepkiem i musze przyznac,że coś to dało.
Bo lniany to chyba najlepszy do takich suchych włosów, ale np. oliwa z oliwek też dobra. Pamiętam, jak byłam smarkata i miałam takie długaśnie włosy, to moja mama mi robiła maskę z żółtek, oliwy z oliwek z odrobiną soku z cytryny, no i naładała mi to na wilgotne włosy, tak na około godzinę. Włosy po tym zabiegu były piękne. Może spróbuj przed następnym myciem włosy naolejować? Z biegiem czasu wygląd powinien się poprawić.Ja tam za bardzo na pielęgnacji włosów się nie znam, tyle co na sobie eksperymentowałam, ale na tą maskę z olejem i żółtkami, to nie mogę niczego złego powiedzieć, tyle, że systematyczność wskazana, a nie zawsze mi się chce :). Acha, żółtka dobrze myją suche włosy, ale kupa babrania z tym.