W domu #4

04 lipca 2015 20:52
Ola55

Też mialam biopsję mammotomiczną, wprowadzają grubą igłę...To boli też potem. Ale bądź dobrej myśli!!! Tylko 20% wyników jest złych. Ja miałam pecha...a może szczęście, bo grupa mikrozwapnień była w fazie in situ czyli początkowej. Zakończyło się wycięciem i codziennymi 7 tygodniowymi naświetleniami. Od tej pory minęło 7 lat z hakiem. Badam się regularnie i wszystko jest OK (odpukać). Życzę Ci byś znalazła się w tej pozostałej grupie!!! Pozdrawiam :)

Czy po biopsji miałaś zasinienie na piersi? Bo ja mam praktycznie granatową pierś. Coś tam zaczyna schodzić, bo smaruję maścią, ale to to chyba dłuższy proces. Guz był malutki, więc lekarz usunął całość. 

Marta, ślub dopiero za rok, do tej pory spokojnie się wykuruję:))
05 lipca 2015 13:42
agrafka

Czy po biopsji miałaś zasinienie na piersi? Bo ja mam praktycznie granatową pierś. Coś tam zaczyna schodzić, bo smaruję maścią, ale to to chyba dłuższy proces. Guz był malutki, więc lekarz usunął całość. 

Marta, ślub dopiero za rok, do tej pory spokojnie się wykuruję:))

Zsinienie było niewielkie - tylko w miejscu wkłócia...U Ciebie jest większe bo trafiło Ci się pechowo naczynko...Ale za ro zrost był duży i podczas operacji też został wycięty. Jak długo będziesz czekała na wynik?  A może lekarz Ci od razu powiedział? Oni widzą co "wciągają"... Pozdrawiam
05 lipca 2015 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
kruszynka1964

Niestety,jak weszłam w ten link,wyszła mi strona o ksiegowości...Ale dzieki,Orim.

Powtorz raz jeszcze.
Tez teraz weszlam i sa dokladnie te same informacje, z ktorych ja korzystalam, zeby usunac konto.
05 lipca 2015 16:04
Ola55

Zsinienie było niewielkie - tylko w miejscu wkłócia...U Ciebie jest większe bo trafiło Ci się pechowo naczynko...Ale za ro zrost był duży i podczas operacji też został wycięty. Jak długo będziesz czekała na wynik?  A może lekarz Ci od razu powiedział? Oni widzą co "wciągają"... Pozdrawiam

Ja w miejscu wkucia nie mam zasinienia, tylko w tym miejscu, gdzie był guz. Niestety jest spore i zaczynam się tym trochę martwić. Boję się, że zrobił mi się w środku krwiak, bo wiem, że wiele kobiet po biopsji mammotomicznej ma właśnie krwiaki. Na wyniki też muszę długo czekać. Będą dopiero 5 sierpnia. 
05 lipca 2015 16:09 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

Ja w miejscu wkucia nie mam zasinienia, tylko w tym miejscu, gdzie był guz. Niestety jest spore i zaczynam się tym trochę martwić. Boję się, że zrobił mi się w środku krwiak, bo wiem, że wiele kobiet po biopsji mammotomicznej ma właśnie krwiaki. Na wyniki też muszę długo czekać. Będą dopiero 5 sierpnia. 

Agrafka życzę Ci zdrowia i zadawalających wyników badań:)
Trzymaj się.
05 lipca 2015 17:06 / 2 osobom podoba się ten post
agrafka

Agrafka, ja myślę, że to mocne zasinienie jest efektem przekłucia naczynka krwionośnego, krew wylała się pod skórę i masz krwiaka, ale powinno się wchłonąć. Wszystko będzie dobrze, jesteś młoda, silna i będziesz zdrowa, zobaczysz:)
05 lipca 2015 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Powtorz raz jeszcze.
Tez teraz weszlam i sa dokladnie te same informacje, z ktorych ja korzystalam, zeby usunac konto.

Amelka,dzięki-ale narazie dałam sobie spokój,narazie jest cisza ,o rany-powtarzam już słowa-to od tego upału,ja chcę deeeszczu!!!
05 lipca 2015 22:16
kruszynka1964

Orim,pisałam,ale tam jest tyle informacji....A gdzie znależc numer do Administrator fb?

kruszynko, ja zameldowalam sie pod innym nazwiskiem, w momencie kiedy mialam wszystkich nieproszonych gosci dosc. Mam o ponad 2 lat spokoj. Tam jest tak opcja, gdzie mozesz podac inne dane
05 lipca 2015 22:38
leni

kruszynko, ja zameldowalam sie pod innym nazwiskiem, w momencie kiedy mialam wszystkich nieproszonych gosci dosc. Mam o ponad 2 lat spokoj. Tam jest tak opcja, gdzie mozesz podac inne dane

A dokladnie-co to za opcja?
06 lipca 2015 07:19 / 5 osobom podoba się ten post
Witam Was Kochani z domku --- jest wspaniale , ale te temperatury lekko dobijają , dodatkowo z soboty na niedzielę spłonął dom moich sąsiadów i przyjaciół za płotem --- tragedia straszna i jakoś nie potafię się do końca cieszyc tym zasłużonym urlopem , w środę ekspediuję moją młodszą córę na miesiąc do DE ( do starszej ) , może wtedy trochę odsapnę ! Wam życzę samych miłych chwil!
06 lipca 2015 09:46 / 7 osobom podoba się ten post
witam witam ! najlepsza wiadomosc juz w domku ,powitana z bukietem pieknych róż ,prezentem i czuje sie cudnie !!!!!!!!!!!!!!!!zycze wszysstkim panią !!!takich powitan!
06 lipca 2015 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
Madonna

witam witam ! najlepsza wiadomosc juz w domku ,powitana z bukietem pieknych róż ,prezentem i czuje sie cudnie !!!!!!!!!!!!!!!!zycze wszysstkim panią !!!takich powitan!:aniolki:

Ty szczesciari az Ci zazdraszczam,bo ja za kazdym razem gdy wracam sprawdzam czy moze przez pomylke nie mam pod poduszka pierscionka jakiego z brylancikiem ,no ale jak na razie moge tylko marzyc (((((
06 lipca 2015 10:24 / 3 osobom podoba się ten post
magdzie

Ty szczesciari:-) :-) az Ci zazdraszczam,bo ja za kazdym razem gdy wracam sprawdzam czy moze przez pomylke nie mam pod poduszka pierscionka jakiego z brylancikiem:-) ,no ale jak na razie moge tylko marzyc (((((

Magdziu zebys bielizny ne znalazla przez przypadek hi hii
Lepiej tak nie szukaj pod poduszka..
A pierscionek sama sobie kup ja bym tak zrobila
06 lipca 2015 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

Ty szczesciari:-) :-) az Ci zazdraszczam,bo ja za kazdym razem gdy wracam sprawdzam czy moze przez pomylke nie mam pod poduszka pierscionka jakiego z brylancikiem:-) ,no ale jak na razie moge tylko marzyc (((((

Magdzie marzenia rzecz piękna  Pamiętaj również,że marzenia się spełniają i może któregoś pięknego dnia znajdziesz nie tylko pierścionek a może coś więcej.
06 lipca 2015 10:39 / 8 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Magdziu zebys bielizny ne znalazla przez przypadek hi hii
Lepiej tak nie szukaj pod poduszka..
A pierscionek sama sobie kup ja bym tak zrobila:-(

Ty mi lepiej z ta bielizna nie wyjezdzaj,bo juz raz znalazlam i malo ja zawalu nie dostalam .Kiedys mielismy psa a wlasciwie suke,podczas mojej nieobecnosci w domu maz zakupil dla psa majtki na cieczke,pamietam doskonale byly takie czarne jak damskie tyklo mialy dziure ,Bozziu jak to znalazlam w szafie od razy pomyslalam ze ta moga byc meskie ,zeby interes fruwal na wieszchu,ze jakies orgie byly w domu.Zanim doszlam do siebie to troche to trwalo,ale oprzytomnialam i zaraz za telefon do meza ,oberwalo mu sie wtedy strasznie a jeszcze jak zaczal sie smiac to juz calkiem.Kilka lat juz minelo ale czesto wspominamy to.