Witam serdecznie opiekunkowo, Dzisiaj na obiad mam upiec Leberkase w foremce i nie wiem jak długo ma się to piec i w jakiej temperaturze, jeżeli mugłby mi ktoś podpowiedzieć to będę wdzięczna.
Witam serdecznie opiekunkowo, Dzisiaj na obiad mam upiec Leberkase w foremce i nie wiem jak długo ma się to piec i w jakiej temperaturze, jeżeli mugłby mi ktoś podpowiedzieć to będę wdzięczna.
Chorerka....byłam już w domu, gdzie to piekli, ale nie pamietam dokładnie. Na pewno sporo, ponad godzinę.
Na opakowaniu nic nie ma?
Witaj Edytko :-)
Tu coś wynalazłam,prosty przepis ,no i niemiecki.Jakby co,nikt się nie przyczepi,to "ichnia"kuchnia;) http://www.chefkoch.de/rezepte/977988534428/Gebratene-Pfifferlinge.html
Własnie przeczytałam,że już po kurkach:)
Edi , dziecinko , gdzieś Ty nam się skrywała ? ...Wczoraj albo dziś ujrzałam na on line " Edzia " i pomyslałam , że to Ty zmieniłaś nicka ....a tu prą cie bardzo jaka niespodzianka - ukazałaś się TY i to w całej okazałości , znaczy się ze zdjątkiem :przytula:
Witajcie Kochani! Trafiłam tu w nadziei, że się oduczę(czyt. nauczę po niemiecku) gotowania. Bardzo pomocny topik ale 170 stron zabierze mi pewnie tydzień? Otóż trafiłam do domu, gdzie jest totalnie zimna kuchnia, pani nie gotowała i to widać po braku wielu sprzętów. Do tego mąż tejże przedstawiając mi ją, od razu wszystko wygadał. Ja na to idiotka, że ja b. lubię. Zainteresowana poczuła się chyba zdradzona i chwyciła wiatr w żagle. Wtrąca się, przeszkadza, krytykuje chociaż robię pod nią. To mój 5ty wyjazd i nigdzie nie miałam takiego problemu! A byłam w domu wegetariańskim i syn PDP przynosił wylizany talerz...Proszę was o wsparcie i nie zdziwcie się, że lajkuję jakieś "historyczne" wpisy. Szacun dla Cool Andrei!:niech zyje:
Przecie to jest zeby czytac, witaj swiezynka. Zona jest twoja pdp czy maz? Zony pdp sa tyz schorowane i maja swoje lata,tyz trza to zrozumiec. Duzo starszych ludzi ma problemy ze soba i to sie pozniej objawa w zwidach i zazdrosciach. Pewnie bedziesz miala z niej taka psychofanke ale dasz rade, takiej juz nie zmienisz bo to choroba. Nie bedzie cie odstepowac na krok to se to olej z gory na dol. Jak bedzie co gadac i czepiac sie to tyz niech wpada jednym uchem i wylatuje drugim prosto do hasioka.
Dzięki! Nie taka świeżynka, tylko temat nowy:). Zona jest PDP. Ja wszystko rozumiem, jestem młoda(?), ładna(!), kumata to trzeba mnie poutrącać. Robię to wszystko, schodzę z linii strzału... ale jest ciężko! Dużo rozumiem ale nie umiem się sprytnie odciąć, bo aż tak dobra językowo nie jestem. A ten chłopina jest mi wielkim wsparciem, pomaga dyskretnie, ustawia ją do pionu. Tylko, że za późno bo to on ją rozpuścił jak dziadowski bicz. Swoją drogą to powinnyśmy się od nich uczyć? One - takie z oszczędną urodą i inteligencją, umiejętnościami a to one rządzą!? A Ty pewnie Ewuniu ze Śląska?