Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

25 marca 2015 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
kalafiorek i kielbaska.....
25 marca 2015 10:53 / 4 osobom podoba się ten post
Mielone, pyry, marchewka na ciepło, na zimno i ponownie na ciepło :)
Pdp mi "śpi" w swoim świecie.
25 marca 2015 11:02 / 3 osobom podoba się ten post
Mielone,ziemniaki,buraki. Na deser owoce.
25 marca 2015 11:04 / 3 osobom podoba się ten post
Pulpety w sosie ciemnym, purre ziemniaczane i marchewka z groszkiem:))
25 marca 2015 11:27 / 4 osobom podoba się ten post
Znowu gotuję nic:)))) Byliśmy wczoraj w restauracji na Dniach Kuchni Węgierskiej. Ludwiś zamówił i ... nie zdzierżył :))) Zatem na obiad mam kolacyjny kotlet, do tego przysmażę ziemniaczki z poniedziałku i do tego podam szpinak z Bofrostu. Dla mnie kasza gryczana ze skwarkami i jogurt....ach...
25 marca 2015 11:32 / 3 osobom podoba się ten post
Ola55

Znowu gotuję nic:)))) Byliśmy wczoraj w restauracji na Dniach Kuchni Węgierskiej. Ludwiś zamówił i ... nie zdzierżył :))) Zatem na obiad mam kolacyjny kotlet, do tego przysmażę ziemniaczki z poniedziałku i do tego podam szpinak z Bofrostu. Dla mnie kasza gryczana ze skwarkami i jogurt....ach...

.....wybacz dociekliwość, ale skwarki w kosteczkę czy może w paseczki, czyt. ogonki????????
25 marca 2015 12:02 / 3 osobom podoba się ten post
ANULA62

.....wybacz dociekliwość, ale skwarki w kosteczkę czy może w paseczki, czyt. ogonki????????

Aniu!  Skwareczki to właściwie obojetnie jak pokroisz bo one z boczku pochodzą :)))))  Nie kroimy marchewki i ogórka!!!!  Te warzywa wykorzystujemy w całości!!!!  :)))))
25 marca 2015 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Sztuka mięsa wołowego ze sosem chrzanowo-śmietanowym, ziemniaki ,grune. Tradycyjnie jogurt.

No niestety Pdp grymasiła ,że mięso za twarde , jutro zjem resztę a oma dostanie parówkę -ta napewno będzie miękka.
25 marca 2015 13:08 / 2 osobom podoba się ten post
Placki ziemiaczane z łososiem. Upiekłam kruche z wiśniami .
25 marca 2015 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
Rosół ,gulasz po węgiersku ,ziemniaki a na deser galaretka z bitą śmietana
25 marca 2015 13:12 / 2 osobom podoba się ten post
Ja po obiedzie już, ale dzisiaj kieszkonki drobiowe faszerowane ogórkiem i serem z duszonymi pieczarkami. Do tego ziemniaki. Na deser tradycyjnie owoce.
25 marca 2015 14:04 / 1 osobie podoba się ten post
Ola55

Aniu!  Skwareczki to właściwie obojetnie jak pokroisz bo one z boczku pochodzą :)))))  Nie kroimy marchewki i ogórka!!!!  Te warzywa wykorzystujemy w całości!!!!  :)))))

.....ooooooooo!!!!!!! dzieki za przepis, hahaha
25 marca 2015 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Tak,tak to pałeczki.Mam przepis na pałki w głębokim tłuszczu ale przyprawa nietypowa.Pysznosci.

A co to za przyprawa jak można wiedzieć oczywiście, bo ja lubię eksperymentować.
25 marca 2015 14:16
Jak zwykle na wolnym przepyszna Fischbrötchen.
25 marca 2015 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś po niemiecku : Bratkartoffeln , Leberkase, pieczarki smażone z odrobinką śmietany a do tego sałatka z ogórków. Omcia gesagt " leka'.