A u mnie pdp zazyczyla sobie kapuste z grochem i ziemniaczki
Proszę kontynuować tutaj.
Proszę kontynuować tutaj.
A u mnie pdp zazyczyla sobie kapuste z grochem i ziemniaczki
Jak robisz tą kapustę z grochem - możesz dać przepis?
Dzięki :)
Tu w de ja kupuje puszke kapusty kiszonej (800g)(ale mozna zrobic na zwyklej bialej,szatkujesz gotujesz i dodajesz octu),tez 800gpuszke weiss bohne,dzis kapusta twardawa sie trafila wiec musialam dosc dlugo pogotowac mala godzinkai wode odlac tak zeby byla lekko kwasna nie ocet,fasolke tez podgotowac by sie rozsypywala jak juz wsio miekkie to razem mieszac,mialam dopelpack wedzonego boczku w kostke pokrojonego,2 cebule lyzka masla,na tym to usmazylam,ladnie zrumienic wszystko razem wymieszac,przyprawic sol,pieprz,magi ,szczpyta cukru,lyzka kminku,i mam taka przyprawe 7 ziol MALA LYZECZKEale niekoniecznie wystarczy pieprz kminek majeranek,ta kapusta ma tendencje przypalania wiec na wolnym ogniu musi bulbac
SMACZNEGO
Mialy byc nalesniki po meksykansku. Nawet juz zrobilam farsz. Jestem jednak tak genialna, ze nie kupilam mleka. Farsz przerobilam na sos do makaronu. Tez bylo calkiem niezle
Na samej wodzie też wyjdą, sprawdzone :).
Mialy byc nalesniki po meksykansku. Nawet juz zrobilam farsz. Jestem jednak tak genialna, ze nie kupilam mleka. Farsz przerobilam na sos do makaronu. Tez bylo calkiem niezle