ale imbir ma to do siebie, ze oprocz rozgrzewajacej funkcji ma tez troche pobudzajaca. czasem przez to pozniej ciezko zasnac. z tego, co powiedzial mi ktos madrzejszy ode mnie - imbir ogolnie to do 16 godziny powinno sie uzywac, pozniej juz nie..
ale imbir ma to do siebie, ze oprocz rozgrzewajacej funkcji ma tez troche pobudzajaca. czasem przez to pozniej ciezko zasnac. z tego, co powiedzial mi ktos madrzejszy ode mnie - imbir ogolnie to do 16 godziny powinno sie uzywac, pozniej juz nie..
Wczoraj do sosu z wołowiny starłam trochę imbiru,smak był bardzo fajny.
ja zawsze dosypuje imbiru do rosolu- smak bez zmian wlasciwie, a na pewno bardziej rozgrzewa
Lena jak dołozysz do tego sex min 4 razy dziennie efekt murowany :)
Ja od czerwca 2016 pije yerba mate, mój żołądek przestał tolerować kawę z rana przed śniadaniem i znalazłam rozwiązanie. Trzeba się przyzwyczaić bo na poczatku smakuje nie za smacznie :-) teraz kawę pije raz na tydzień ale tylko dlatego że lubie smak i zapach kawy :-)
Gdzie kupujesz yerba mate.?Bo coś nie mogę znależć w Polsce.
w wiekszych marketach jest albo na allegro
Gdzie kupujesz yerba mate.?Bo coś nie mogę znależć w Polsce.
A ja poprostu robię sobie herbatę ( zazwyczaj pfefermimze) i do tego kroję cienkie plasterki imbiru, 3,4 plasterki...trochę czekam i...pije...piję...piję... ( może już starczy, bo bedem sikał za dużo)... :-)
Tiaaaa ...jak już załapiesz uwiąd starczy to tylko sikanie Ci zostanie ..........siedząc na muszli klozetowej ;-(
E tam muszla to jest dla rozruszanych a proponuje tron hahahahhahahahah!!!