Będzie się odwoływać
Będzie się odwoływać
Powinna się postarać o zaświadczenia z przychodni że dziecko często choruje,zrobić rozpiskę potrzeb miesięczną,ale taką ze szczegółami,świadczenia za mieszkanie to za mało,sąd weżmie pod uwagę jak będzie miała na papierze.
Iks x.... lat temu pracowałam jako trener
miałam wyjechać z młodzieżą za granicę na obóz kondycyjny. Okazało się, że muszę przedłożyć wniosek o przedużenie paszportu, ale w tamtych latach do europejskich krajów socjalistycznych paszport ważny był tylko z dowodem osobistym.
Wyjazd miał być za kilka dni !
Uruchomiłam znajomości, szoruję do Urzędu Miasta i proszę o wymiane dowodu, bo stary dowód miałam na nazwisko panieńskie. Pani z UM grzecznie mówi, że jutro do południa mam dowód do odebrania.
Następny dzień okazał się wielka porażką, bo : owszem , nie bylo problemu z wymianą dowodu os. i zmianą nazwiska, tyle, że figurowałam jako mężatka, a ja od 10 lat byłam rozwódką.
Udało mi się wyjechać z młodzieżą, ale szokujące jest to, że przez 10 lat moje dane w Urzędzie Stanu Cywilnego były - jakie były :-))))))))))))))))))))))
W grudniu miałam nakłuwaną cystę na tarczycy,rachunek coś około 300e,ale nie to mnie zadziwiło tylko to, że wszyscy bez wyjątku pracowali bez rękawiczek,u Nas nie do pomyślenia.
Rozciolem reke w niemczech w pracy.Mialem ubezpieczenie z ZUS jakies E11 czy cos takiego.Szef mnie zawiozl do lekarza.Oczyszczono rane i zalozyli mi opatrunek.Po miesiacu do lekarza wplynela zaplata za usluge medyczna z polskiego ZUS u Zwalala z nog ha ha 5,20 euro
No i co dalej? Zapłaciłeś? Na jakiej podstawie, skoro byłeś ubezpieczony? Pisz, chłopie, coś więcej, a nie tylko strzępki informacji.
No właśnie dziewczyna pracuje w biedronce więc ile może zarabiać? Z tego co wspominała to ma sędzine nieciekawą która już raz jej zmniejszyła alimenty a teraz całkiem zabrała
Kolejny absurd - to plastikowe butelki,odkąd sie pojawiły na rynku nikt nie umie się za to porządnie wziąć,kasa przecieka między palcami i żaden rząd tego nie widzi ,żaden przedsiębiorca nie ma ochoty-tu z tym sobie świetnie radzą a u nas?:(Nikomu się nie opłaca????
Następny-do mega rozmiarów rozbudowana biurokracja w każdym urzedzie,niby komputeryzacja miala to zmienic a jest coraz gorzej
Jeszcze jeden-żeby załatwić byle pierdołę trzeba wypełnic setki dokumentów ,w których żąda sie od nas danych nikomu niepotrzebnych-bo na cholerę urzędasom panieńskie nazwisko mojej mamy??????Jak sie takie żądania mają do ustawy o ochronie danych osobowych?