ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
03 sierpnia 2013 15:15
Kaya

ania0608 fajny kot .
Sylwunia a ktorego jest wyplata w Aterimie?

Wypłata wpływa w ciągu 10 pierwszych dni roboczych każdego miesiąca :) to teoretycznie, jak to wyglada w praktyce będę mogła stwierdzić, gdy dostanę moją pierwszą wypłatę :) Dam zaraz znać na forum :*
03 sierpnia 2013 15:18
Sylwunia

Ja czekam na umowę właśnie. Mają mi przysłać tu do Niemiec... Tzn. już wysłali (26.07), ale jeszcze nie doszła :)

Sylwia to jak jest z tą umową? Przysyłają czy trzeba do ich biura, żeby podpisać?
03 sierpnia 2013 15:33
grawik

Sylwia to jak jest z tą umową? Przysyłają czy trzeba do ich biura, żeby podpisać?

Podpisałam w biurze w Krakowie, ale dostaje się ją do ręki z dniem wyjazdu, nie wpisywałam dat...
03 sierpnia 2013 15:36
A - dzięki teraz rozumiem.
03 sierpnia 2013 16:17
BaskaS, a ile zwaracaja ??? Maja jakies okreslone stawki? Np do 200€ za 1 strone.

Sylwunia,dzieki :) To jeszcze tydzien do wyplaty (max). Mam nadzieje ze wszystko bedzie ci sie zgadzac :)
04 sierpnia 2013 09:05
w Aterimie nie zwracaja kosztow podrozy, rodzina po przyjezdzie zaraz zwraca,ja mam np 100 euro za podroz, a wyplate dostalam ostatnio 12stego
04 sierpnia 2013 10:17
kaska_45

w Aterimie nie zwracaja kosztow podrozy, rodzina po przyjezdzie zaraz zwraca,ja mam np 100 euro za podroz, a wyplate dostalam ostatnio 12stego

Wlasnie to zwracanie przez rodzine nie podoba mi sie,wydaje mi sie,ze to takie"proszenie sie":)ponizajace troche,zwlaszcza jesli jedzie sie jako pierwsza opiekunka i rodzina nie jest informowana o tym wczesniej,w tym temacie mam nieprzyjemne doswiadczenie,reszta jest ok:)co do kasy,ja mam zawsze 11stego do poludnia plus minus:)
04 sierpnia 2013 11:29 / 5 osobom podoba się ten post
Ja tam wolę dostać zwrot pieniążków tutaj na miejscu i w euro oczywiście. Mam więcej na wydatki. Nie traktuje tego jako "poniżające". To jest coś, co mi się po prostu należy !!! i nikt mi łaski nie robi !! Taką mam pracę i takie niuanse. Zawsze na początku informuję albo przypominam, że należy mi się zwrot za podróż. I czekam bez litości aż je do łapki dostanę. Bo to jest MOJE !!! Hahaha
04 sierpnia 2013 11:34 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Ja tam wolę dostać zwrot pieniążków tutaj na miejscu i w euro oczywiście. Mam więcej na wydatki. Nie traktuje tego jako "poniżające". To jest coś, co mi się po prostu należy !!! i nikt mi łaski nie robi !! Taką mam pracę i takie niuanse. Zawsze na początku informuję albo przypominam, że należy mi się zwrot za podróż. I czekam bez litości aż je do łapki dostanę. Bo to jest MOJE !!! Hahaha

To jesteśmy dwie,co tak robią.Też ich cisnę w tym względzie,bo to są moje pieniądze.A ekwiwalent pieniężny,za dojazd do miejsca pracy wg niemieckiego prawa również się należy.Tak,że to nie jest żadne proszenie się,łaski nie robią,jak zwrócą za podróż.
04 sierpnia 2013 14:16
kaska_45

Zwracają , bodajże do 120 albo 150 euro - mi zawsze zwracali.
05 sierpnia 2013 17:06
Aterima ma w ogloszeniach o prace, że panie ktore wyjada do 18 sierpnia dostaną premie, czyli my pracujące w obecnej chwili tez dostaniemy?, w koncu to jest nadal przed 18stym!-:)
05 sierpnia 2013 17:53
kaska_45

Aterima ma w ogloszeniach o prace, że panie ktore wyjada do 18 sierpnia dostaną premie, czyli my pracujące w obecnej chwili tez dostaniemy?, w koncu to jest nadal przed 18stym!-:)

Właśnie o to samo miałam napisać, ja wyjechałam 23 lipca, czy też się łapię na premię, czy tylko te Panie, co się do 18 sierpnia teraz zgłoszą?

Właśnie doczytałam na ich stronie, że ogłoszenie ukazało się 25 lipca, czyli ja się raczej nie lapię...

"

Rozpocznij pracę w ATERIMA MED - aktualne oferty z dodatkową premią!
25 lipca 2013

Opiekunki osób starszych poszukujące pracy informujemy, że w chwili obecnej posiadamy oferty pracy w Niemczech z dodatkową premią!

Wynagrodzenie w obecnych ofertach to podstawa: od 1000 do 1300 EUR netto + dodatkowa premia."
05 sierpnia 2013 20:45
A ja zrozumiałam, że  przy wyjazdach powyżej 2 miesięcznych kupuje firma bilet, a jak ja teraz jestem na 6 tyg to sobie podróż płacę sama... Mnie syn podopiecznej zwrócił za bilet, nie prosiłam Go o to. Powiedział, że będę miała na swoje wydatki :)
05 sierpnia 2013 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mówię że chcę zwrot za paliwo. 120 euro mniej więcej starcza w dwie strony. Dzięki Wam się dowiedziałem, że załapię się na premię
06 sierpnia 2013 09:02
Sylwunia

A ja zrozumiałam, że  przy wyjazdach powyżej 2 miesięcznych kupuje firma bilet, a jak ja teraz jestem na 6 tyg to sobie podróż płacę sama... Mnie syn podopiecznej zwrócił za bilet, nie prosiłam Go o to. Powiedział, że będę miała na swoje wydatki :)

to ja juz teraz sama nie wiem, bo ja z kolei zrozumialam, że sama sobie organizuje przejazd do de i  do domu,firma nie zakupuje zadnego biletu, jedynie rodzina zwraca koszt. firma nie zakupuje tez biletu nawet na wyjazd 2miesieczny.Same musimy.Ale juz sama nie wiem-:)a o premie zapytam dzis bo musze zadzwonic do ksiegowej, zobaczymy------:)