05 maja 2014 14:21 / 18 osobom podoba się ten post
LawendaTak sobie przeglądam różne ogloszenia w necie, bo szukam czegoś nowego( a i nudzę się nieco) i co rusz natykam się na coraz bardziej interesujące wymagania względem opiekunek.
Moim ostatnim szlagierem jest wymóg bycia "entuzjastyczną". Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? :)
Ja rozumiem,że opiekunka powinna byc uśmiechnięta ( w jakimś sensie za ten uśmiech nam płacą, nieważne,że często jest on sztuczny, no ale można to zaakceptować , bo nikt nie chce oglądać wrednej,zaciętej jakiejś opiekunki z Polski). Rozumiem,że opiekunka powinna być pogodna, choć tu z nieco większym trudem, bo to kwestia charakteru, ale taki wymóg jest też akceptowalny...
Ale o co chodzi z tym entuzjazmem??? Mam radośnie i z entuzjazmem zmieniać pampersy, zachwycając się ich zawartością?Czy może z entuzjazmem i perlistym śmiechem mam uciekać przed PDP, który chce mnie np. uderzyć? Mam się zachwycać , kiedy PDP mnie ruga, wyzywa i każe wynosić się z domu ( te przypadki to teoretycznie, bo aż tak źle nie miałam nigdy, ale multum opiekunek z takimi sytuacjami się spotyka) ?
Bardzo jestem ciekawa o co chodzi z tym entuzjazmem. :P
Ze słownika znaczenie słowa:
► entuzjazm
stan zachwytu, radosnego uniesienia, podniecenia; zapał, euforia, ferwor, ekstaza.
Stan zachwytu jak zerknę na stan konta po wypłacie, radosne uniesienie kiedy wracam do domu, podniecenie na myśl o czekającym partnerze, zapał aby nie wykonywać nic poza ustalone w umowie warunki, euforia kiedy PDP grzecznie śpi, ferwor - starania, aby ułożyć sobie PDP, jeżeli trafimy na nieposłusznego, ekstaza po pierwszej po powrocie nocy przespanej z partnerem .
Nie mówcie dziewczyny, że opiekunka nie może być entuzjastyczna :)))))))))))))))))))))))))