Orim,w De w szpilkach to tylko w większych miastach,na wsiach nawet noszenie sukienki w upały jest niewskazane,bo wygląda się jak odmieniec...:hihi:

Orim,w De w szpilkach to tylko w większych miastach,na wsiach nawet noszenie sukienki w upały jest niewskazane,bo wygląda się jak odmieniec...:hihi:
Dla mnie to nie był lans tylko ubralas się stosownie do okoliczności ( Nowy Rok ). Histeryczna reakcja Pdp to nic innego jak poczucie zagrożenia tym bardziej, ze jej maz zwrócił uwagę jak ładnie wyglądasz.....
Z tymi sukienkami to masz absolutną rację.Wystroiłam się tu w kieckę,żadna tam " wysoka elegancja", taki mój ukochany bawełniany "woreczek"...pytaniom nie było końca...a czy w domu mam dużo sukienek,spódnic i gdzie ja w tym chodzę....a tak w ogóle,jak byście widzieli Gabryśkę,jak się wystroiła na wesele trzy tygodnie temu i przyszła do mnie się pokazać...nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać...po dłuższej chwili wydukałam ok, najważniejsze, żeby Ci było wygodnie.:hihi:
Ja tez byłam w szoku jak zobaczyłam córkę i wnuczki mojej Pdp jak się " wystroiły " na ślub i wesele......:smiech3:
A najlepsze były sandały......:lol3:
Widać u nich wygoda i komfort bardziej się liczy niż ładny wygląd....
To nie tak, one najlepiej czują się w takim ubraniu, tylko my Polki mamy inny pogląd na temat wyglądu.
Generalnie super babeczki, do tanca i do rozanca.
potanczyc moge,a różaniec pomijam :-)
dlatego wole polki
potanczyc moge,a różaniec pomijam :-)
dlatego wole polki
Ja też.
Będąc pierwszy raz w pracy w de.popadły mi święta Bożego Narodzenia, sylwester ,Nowy Rok.Byłam u małżeństwa, pd po wylewie z rozrusznikiem,pan bardzo sympatyczny mówiący troszkę po polsku.ludzie bardzo majętni,nie gotowałam był catering.Wszystko cudnie pięknie myśle jak na pierwszy raz super trafiłam,pomyślałam chyba zagoszczę tu na dłużej,a że się spodobałam więc nie było problemu.I nagle dwa tygodnie do wyjazdu.akurat Nowy Rok ja ubrana pięknie, schodzę do salonu,pan zwraca się do mnie, cudnie wyglądasz,pomyślałam fajnie pewnie mnie zaakceptują.No i masz na mój widok pd dostała piany,zaczęła się drzeć że moje miejsce jest w moim pokoju,za tel zadzwonIła do córkiżeby natychmiast przyjechała,pan ją uspakaja, a ona wpadła w szał.Córka szybko przyjechała,ta jej mówi że ja już tu więcej nie wracam,córka oczy zrobiła,ja na górze zapłakana aliganc na wieszak, ubieram się na sportowo cyrk z małpami,no i widzicie nie zawsze lans jest dobry.Przepraszali mnie pan i córka,ale niestety pożegnałam się na zawsze.:-)
chyba Polaków :smiech3: ale nie wnikam :-)
Chodzicie w tego typu wyższych butach w zimie?
https://answear.com/1132050-guess-jeans-botki.html
Szczerze? To powaznie zastanawiam się czy sobie takich nie kupić bo jednak obcas to obcas. Wydłuża nogę. Może nie na co dzień, ale na jakieś większe wyjścia.Z drugiej strony zima to zima i obawiam się trochę o wygodę ;)
Jeszcze biorę pod uwagę takie:
https://answear.com/1086469-answear-botki.html
Równiez na obcasie ale na niższym, stabilniejszym.