Albo zrobić maleńką roszadę :krol:
Albo zrobić maleńką roszadę :krol:
A potem sycylijska obrona :)
ale nam sie kółko szachowe zawiazało :-)
same pionki a po figurach chca skakac :-)
Te Figura ! Goń ( cu) się leszczu :yahoo: :-)
za leszcza to w morde daja na Dolnym Ślasku :-) nawet królowej :-)
Damski bokser,tfu , ..w bokserkach ...i cham . Milicja!!!!Policja!!! ... prohibicja :smiech3:...leszcz,jako rybka,a takowe lubię, mocniście oścista,więc najlepsza opiekana z zalewy octowej :-)
A można przegrać przez zwykłego pionka mając tyle figur...
No i bym obiad przepieprzyła :) Dobrze, że dziadek je mi z ręki :-)
Ja tam lubię pieprzyć....ma być pikantnie :hihi:...a najlepiej z ręki,to jedzą fiordy :smiech3:
No i bym obiad przepieprzyła :) Dobrze, że dziadek je mi z ręki :-)
Dziadek ma nietypowe upodobania kulinarne- to znaczy tak je wyraża gdy się gorzej czuje a wtedy afazja mu się nasila. Pracował jako profesor fizyki na uniwersytecie w Bern to podmienia słowa na te których używał np. w laboratorium.
I tak pewnego wieczora ,był już zmeczony i oznajmił czy nie może dostać parę elektronów i trochę odpadu. Powtórzył klika razy swoją prośbę. Ani ja, ani jego żona nie mogłyśmy zrozumieć o co mu chodzi. W koncu coś mi zaświtało i spytałam czy mu tego izotopem nie doprawić. Na to on- O tak i poproszę CO2 to tego. No i już wtedy było jasne ,że chce coś zjeść plus woda mineralna do tego :)
No to u mnie by nie pojadł....ja zawsze byłam cienka z fizyki :smiech3:
Dziadek ma nietypowe upodobania kulinarne- to znaczy tak je wyraża gdy się gorzej czuje a wtedy afazja mu się nasila. Pracował jako profesor fizyki na uniwersytecie w Bern to podmienia słowa na te których używał np. w laboratorium.
I tak pewnego wieczora ,był już zmeczony i oznajmił czy nie może dostać parę elektronów i trochę odpadu. Powtórzył klika razy swoją prośbę. Ani ja, ani jego żona nie mogłyśmy zrozumieć o co mu chodzi. W koncu coś mi zaświtało i spytałam czy mu tego izotopem nie doprawić. Na to on- O tak i poproszę CO2 to tego. No i już wtedy było jasne ,że chce coś zjeść plus woda mineralna do tego :)