Jak spędzacie sylwestra?

30 grudnia 2013 09:08
ania52

to tylko chwyt reklamowy ja nie pale a wcale tych zaoszczedzonych pieniedzy nie mam

http://twojdompodklucz.pl/

to zacznij co dzien wrzucac 5 euro do skarbonki to po 30 latach bedziesz miala 54750 euro odlozone ha ha 
30 grudnia 2013 09:10
ORIM

Prosze bardzo : paczka dziennie

10zl X 365 dni = 3650 zl X 30 lat = 109500 zl Dodaj do tego imprezy,dni stresowe 

A ja "w swoim czasie" przepaliłam i autko i domek i diabli wiedzą co jeszcze...
Paliłam wtedy do 4 paczek dziennie (przez co najmniej 5 lat tak intensywnie) - teraz to by było prawie 50 zł dziennie, a na euroki ... aż strach liczyć!
Ale już od jakichś 10 chyba lat nie palę i mam z tym święty spokój.
Aniu - niby nie widać zaoszczędzonych pieniędzy, ale... ja sobie osobiście niczego nie odmawiam. A jak je chcesz "namacalnie" zobaczyć, to kup sobie skarbonkę i codziennie wrzucaj do niej 10 zł, albo 5 euro. Po miesiącu, albo najlepiej trzech - otwórz i wtedy zobaczysz!!!!
30 grudnia 2013 09:15 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja "w swoim czasie" przepaliłam i autko i domek i diabli wiedzą co jeszcze...
Paliłam wtedy do 4 paczek dziennie (przez co najmniej 5 lat tak intensywnie) - teraz to by było prawie 50 zł dziennie, a na euroki ... aż strach liczyć!
Ale już od jakichś 10 chyba lat nie palę i mam z tym święty spokój.
Aniu - niby nie widać zaoszczędzonych pieniędzy, ale... ja sobie osobiście niczego nie odmawiam. A jak je chcesz "namacalnie" zobaczyć, to kup sobie skarbonkę i codziennie wrzucaj do niej 10 zł, albo 5 euro. Po miesiącu, albo najlepiej trzech - otwórz i wtedy zobaczysz!!!!

kiedys przez rok wrzucalem 5 euro Jak porcelanowa swinka dostala w łeb po roku to starczylo to na urlop - rejs po morzu srudziemnym bez szczypania sie w wydatkach 

PS.
taki maly jeszcze wpis aby utrzymac sie w temacie : zaczynasz od 01.01.2014 i nastepny Sylwester masz full wypas
30 grudnia 2013 10:05
ORIM

http://twojdompodklucz.pl/

to zacznij co dzien wrzucac 5 euro do skarbonki to po 30 latach bedziesz miala 54750 euro odlozone ha ha 

i nie bede sobie juz zycia komplikowac po co mi taka kasa po 30 latach chyba zeby do masy spadkowej weszla...a na biezaco wydane ile to radsosci...
30 grudnia 2013 10:09
A ja zauważyłam,że zostaje mi więcej pieniędzy,odkąd nie palę papierosów. Sama byłam zaskoczona, wcale nie odkładałam codziennie 10 zł ,ale nagle zaczęlo mi wiecej zostawać. Najbardziej podoba mi się to,że nie muszę co jakiś czas zaglądać do paczki i patrzec czy wystarczy mi do jutra fajek,o świętach nie wspomnę...
30 grudnia 2013 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
Zawsze gadałam , że prędzej męża rzucę niż fajki , i..... się potwierdziło ! haha.....
                          Kto pije i pali , ten nie ma robali !!!!! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
30 grudnia 2013 12:07 / 2 osobom podoba się ten post
ania52

to tylko chwyt reklamowy ja nie pale a wcale tych zaoszczedzonych pieniedzy nie mam

Jasne że chwyt, bo ja przestałam np. palić i wcale mniej nie wydaje, bo więcej jem i dużo więcej na słodycze idzie. A pierwszy rok po rzuceniu palenia to jadłam tylko raz dziennie: tzn. jak rano zaczęłam to wieczorem skończyłam i chyba bym musiała plaster na buzie przykleić żeby się tego domu dorobić :)))
30 grudnia 2013 12:16 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

kiedys przez rok wrzucalem 5 euro Jak porcelanowa swinka dostala w łeb po roku to starczylo to na urlop - rejs po morzu srudziemnym bez szczypania sie w wydatkach 

PS.
taki maly jeszcze wpis aby utrzymac sie w temacie : zaczynasz od 01.01.2014 i nastepny Sylwester masz full wypas

Po co świnka lepiej z konta nie wypłacać :)
30 grudnia 2013 13:18
ORIM

Klasztor w Czestochowie warto zobaczyc,to juz romana powie wiecej dlaczego.Ale zeby pielgrzymowac ? pieszo ? Az tyle to chyba nie mam na sumieniu ha ha.A moze ???? hihi Wiesz to ja na wszelki wypadek do Watykanu pojade 

Wiesz tu nie chodzi o grzechy, tylko co roku sobie mowie...ze ide i w nastepnym roku no i tak zlecialo...od liceum ....
30 grudnia 2013 13:28
ania52

no tak...napewno cos tam widac :)
Ja nie pale, ale kazde piec zlotych od jakiegos czasu wrzucam do skarbonki....sporo sie uzbieralo i na urlop bedzie dodatkowa kasa, a wcale nie liczylam ile wrzucam, a i tego wogole nie idzie odczuc, ze mniej kasy w portfelu POLECAM......

mam nadzieje, ze jak pod moja nieobecnosc w domu nikt sie do niej nie dobral - hahaha
30 grudnia 2013 13:30
85marzena

no tak...napewno cos tam widac :)
Ja nie pale, ale kazde piec zlotych od jakiegos czasu wrzucam do skarbonki....sporo sie uzbieralo i na urlop bedzie dodatkowa kasa, a wcale nie liczylam ile wrzucam, a i tego wogole nie idzie odczuc, ze mniej kasy w portfelu POLECAM......

mam nadzieje, ze jak pod moja nieobecnosc w domu nikt sie do niej nie dobral - hahaha

jak zjade to sprobuje.tylko co jak w de bede
30 grudnia 2013 13:33
W DE wrzucaj € :) A swoją drogą to niezły pomysł z tym odkładaniem równowartości przepalanej dziennie... Może najwyższy czas zacząć.
30 grudnia 2013 14:04 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Po co świnka lepiej z konta nie wypłacać :)

swinka jest super.1 - masz zwierzatko ktore karmisz i mozesz zabrac wszedzie,ale nie musisz z nim wychodzic 2 - swiniobicie jest bezkrwawe i pelne radosci
30 grudnia 2013 14:06 / 1 osobie podoba się ten post
85marzena

Wiesz tu nie chodzi o grzechy, tylko co roku sobie mowie...ze ide i w nastepnym roku no i tak zlecialo...od liceum ....

a to nie wiele zlecialo haha masz jeszcze czas hihi
30 grudnia 2013 17:27
ORIM

swinka jest super.1 - masz zwierzatko ktore karmisz i mozesz zabrac wszedzie,ale nie musisz z nim wychodzic 2 - swiniobicie jest bezkrwawe i pelne radosci

Tylko bym chyba musiała papierowe euraki wrzucać, bo za cięzko by było z nią jezdzić?  I bym chyba musiała zamiast czekolad i słodyczy forse zbierać? Zawsze sobie powtarzam, że od jutra już nie bede kupować a tu sie dowiedziałam że zmienniczka później przyjedzie niż planowane było i co i już w kilka minut cała czekolada z orzechami poszła do żołądka :))