13 maja 2014 18:29 / 3 osobom podoba się ten post
BeatabeataDziewczyny musialam do was napisac musialam to wyrzucic z siebie , to wszystko co mowicie ja wiem ze to prawda , tak jest ,ale jak zmusic narkomana do leczenia doroslego zreszta ,skoro on nie chce !!!!! WSZYSCY MI MOWIOM ON MUSI CHCIEC ! ja dzwonilam juz dzis po osrodkach ,w polsce ale powiedzieli mi ,,prosze paniom my paniom rozumiemy ale , czy pani go zwiaze i przywiezie z niemiec do polski ? Czy jak pani to sobie wyobraza ? Skoro on nie wyraza zgody to sie mija z celem owszem mozna czlowieka ubezwlasnowolnic ale po pierwsze to trwa a po drugie zamknie go pani na oddziale zamknietym i jesli sam tego cchcial nie bedzie wyjdzie i tak przycpa , a ubezwlasowolnienie to jest wielka odpowiedzialnosc ktora w praktyce nic nie daje dla rodzica czy opiekuna . No taka odpowiedz dostalam !,, niewiem. Tu jedna dziewczyny z was napisala rzuc wszystko i dziecko ratowac ! Jak , sila go z niemiec sciagac , w jaki sposob ! On ma 28 lat !,,,,w pierwszej chwili chcialam i chce rzucic wszystko ,bo tak mialabym uczucie przynajmniej ze cos robie , ale przeciez z czego zyc bede jesli to rzuce ,,. To sie to tylko tak prosto mowi , nie kazda z nas wyjezdza dla tylko podreperowania budzetu nie ktore musza pracowac tu zeby zyc i zwiazac koniec z koncem
Powiem Ci tak -jest dorosły to prawda ale skoro napisał tnz.że Cię potrzebuje ,woła !!! o pomoc ,bo sam nie da rady .Polecam książkę
"Moja heroina"
A powiem Ci jeszcze o tym że jak chodziłam na terapię ,gdy miał problem mój syn ,chodziła też Babcia 27 letniego wnuka i powiem Ci ,że jej się też udało uratować (pamiętaj że bardzo wielu umiera z przedawkowania ,więc nie są to strachy na lachy) ale ona też zaczeła najpierw sama chodzić aby móc dowiedzieć się jak ma się zachowywać,postępować aby mu pomóc a nie zaszkodzić .Tam są specjaliści ,którzy wiedzą co robić ale przede wszystkim grupa osób ,których dotknął ten sam problem i w nich siła pomocy .Powtarzam -zacznij od siebie!!!! a wskazówki same Ci się nasuną ,wiem co mówię.Powodzenia