Na wyjeździe #3

23 września 2013 17:21 / 2 osobom podoba się ten post
Annika

A ja dzisiaj dostałam prezent od babci - podpaski :-). Stwierdziła, że jej są już niepotrzebne, bo ona musi już większe gabaryty nosić, a ja jeszcze mogę skorzystać :-). Wiekowe one są, pewnie mają wartość sentymentalną. Próbowałam się wykręcić, ale babcia nie uznała odmowy.. Dziecko - powiedziała - tylko nie mów, że używasz tych kołków... co ani zdrowe ani wygodne są. Jeszcze się czegoś po nich dorobisz i żaden chłop cię nie będzie chciał...
No przy tym ostatnim argumencie poległam. Spuściłam głowę, podziękowałam ładnie i wzięłam paczuszkę.

Też bym poległa przy takiej odjazdowej babci:)))
23 września 2013 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

koti ,ten twoj przyjaciel to jakis "nawiedzony" (przepraszam).Jak swiat swiatem zawsze byly i  sa takie sytuacje.Kiedys byla nagonka na filipinki ,ukrainki ,itp.Moze on mysli o ..........  .

nie wiem , ale mi sie przykro zrobiło , mówił że  ja taka nie jestem jestem jego ukochana i kocha mnie  , ale juz córka mu lampke zaswieciła mówiąc o tych  tych reportarzach , i gdzie tu zaufanie !!!!
23 września 2013 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Mamuela daje rade, ale chcialaby już do domu. Zgodziłam sie zostać pare dni dłużej niż to było planowane. Jednak na razie ani słychu o moim wyjeździe stąd. Chciałabym w tym roku chociaż miesiąc wypocząć nie siedząc na walizkach. Trochę się zrelaksować. Teraz kiedy taki ciężki stan PDP nie mam nawet wychodnego. Tyle co do sklepu i to niecodziennie. Mam dosyć zamknięcia :(((

Kochana,tak wiem o czy  mowisz,przerabiałam to 10 miesięcy temu...co mogę Ci powiedzieć? bardzo serdecznie Cię ściskam i życzę siły i wytrwałości
23 września 2013 17:36
koti

nie wiem , ale mi sie przykro zrobiło , mówił że  ja taka nie jestem jestem jego ukochana i kocha mnie  , ale juz córka mu lampke zaswieciła mówiąc o tych  tych reportarzach , i gdzie tu zaufanie !!!!

To juz "podpowiedz" corki a nie reportazy.Dba dziewczyna a "tatusia" a raczej o to co ma :):) ,nie chce sie dzielic.
23 września 2013 18:01
mój Ziutek siedzi i ogląda tv a ja na lapiku film 'Zło" ( polecam taki mroczny klimat haha) a w ramach zmieniania klimatów zaraz usiąde do filmu "Idealne matki" ma wiele opinii dobrych i złych i jakoś powoli poniedziałek minie z nadzieją na spokojniejszą dzisiaj noc ;)))))
23 września 2013 19:03
A ja znowu grzybobranie w ogrodku baci miałam bedzie kolacyjka hehe, lece smarzyc juz obgotowałam:))))))))))))))))))))
23 września 2013 19:30
Witam wieczorkiem ja już mam fray,dzionek słoneczny minoł spokojnie,obiadek smakował,kolacyjka też mimo,że na obiadek i kolacje była cukienia oczewiście w innej postaci,dziś mija 3 tygodnie jak jestem poza domem,zleciało nie wiadomo kiedy i oby tak dalej,dziewczyny czy słyszałyście o firmie która załatwia pracę nad jeziorem Bodeńskim,nie wiem czy dobrze napisałam,proszę o informację na maila,miłego wieczorku.
23 września 2013 20:24
Pojechałam rowerem trasą przez 4 miasta, ok.40km, a co pochwalę się ;))
Chcę zapytać dziewczyny znające się na dzikich zwierzakach  o zające, bo się zdziwiłam bardzo i sama nie bardzo jestem pewna co widziałam. Otóż w centrum miasteczka płynie rzeczka, obok most, hotel, tereny rekreacyjne,łączka i ścieżka rowerowa. Ruch jak na Piotrkowskiej, a na tej łączce pasie się 10 sztuk zajączków. I wcale nie przeszkadza im, że 3m dalej śmigają rowery, a 15m auta. Czy to możliwe? Czy raczej ktoś wypuścił stadko szarych królików? Parę km dalej też widziałam zająca, ale był jeden i pokicał w krzaki.
   Czy mogą zające tak obojętnie zajadać się trawą kiedy obok taki ruch? 
23 września 2013 20:29
hagia

Chcę zapytać dziewczyny znające się na dzikich zwierzakach  o zające, bo się zdziwiłam bardzo i sama nie bardzo jestem pewna co widziałam. Otóż w centrum miasteczka płynie rzeczka, obok most, hotel, tereny rekreacyjne,łączka i ścieżka rowerowa. Ruch jak na Piotrkowskiej, a na tej łączce pasie się 10 sztuk zajączków. I wcale nie przeszkadza im, że 3m dalej śmigają rowery, a 15m auta. Czy to możliwe? Czy raczej ktoś wypuścił stadko szarych królików? Parę km dalej też widziałam zająca, ale był jeden i pokicał w krzaki.

W porównaniu do królika zające maja bardzo długie uszy,baaaaardzo:)i sa płochliwe,może to króliki były?Te sie przyzwyczajaja do ruchu -jak tam  w tym miejscu sa od zawsze i nikt ich niekrzywdzi to po prostu przywykly do ruchu i w nosie mają:)Sarny niby tez płochliwe a pasa sie zazwyczaj przy samej drodze:)
23 września 2013 20:30
hagia

Hagia to podziwiam,40 km. ho,ho ja po 2 bym wysiadła,hi,hi co do zajęcy to nie wiek ,nie widziałam ich ale tu u mnie wiewiórki biegają między ludżmi i wcale się nie boją,jak stado to może to zające przyzwyczajone do ludzkiej obecności,ludzie im krzywdy nie robią więc są.
23 września 2013 20:31
Słynne były berlińskie króliki, które gdzieś tam między Murem Berlińskim biegały. Nawet taki film oglądałam "Królik po belińsku" - taki reportaż z ich życia jakby:)
23 września 2013 20:35
hagia

Zobacz sobie film,ja ostatnio oglądałam na Poloni, Królik po Berlińsku ,jest na you tube,tam całe stada zamieszkiwały tereny pod murem berlińskim.Bardzo ciekawy dokument niemiecko-.polski.
23 września 2013 20:45
Malina

Zobacz sobie film,ja ostatnio oglądałam na Poloni, Królik po Berlińsku ,jest na you tube,tam całe stada zamieszkiwały tereny pod murem berlińskim.Bardzo ciekawy dokument niemiecko-.polski.

Chyba macie rację, że to były króliki. Te ich uszy nie były niebotycznie długie. Na tej łączce zwykle pasą się dzikie gęsi. Dlatego to stadko mnie zdziwiło i widziałam coś takiego pierwszy raz.
23 września 2013 20:49
hagia

Chyba macie rację, że to były króliki. Te ich uszy nie były niebotycznie długie. Na tej łączce zwykle pasą się dzikie gęsi. Dlatego to stadko mnie zdziwiło i widziałam coś takiego pierwszy raz.

Jak pracowałam w Hamm, tam do ogródka przychodziły tu króliki żyją na wolności.
23 września 2013 22:43
Krolik po berlinsku" - swietny film, pod plaszczykiem opowiesci o stadzie tych zwierzatek swietnie pokazana tamta rzeczywistosc i oglupienie spoleczenstwa, ten film bede dluugo pamietac.