Na wyjeździe #3

23 września 2013 11:47
Witam opiekunowo po niemieckiej stronie, przede mna 56 dlugich dni wiec zaczynamy.
23 września 2013 11:48
dorotee

Apteka czasmi dowozi taaaaaakie rzeczy, nawet pojedyncze leki? Zapytaj

Tak, prawda. Dowożą raczej nawet pojedyncze leki. Przynajmniej u mnie. Nigdy nie było problemu, żeby dostarczyli, nawet jeśli to było jedno opakowanie tabletek.
23 września 2013 11:49
U mnie leki przynosza Pflegedienst jak coś się konczy a podpaski i pampersy firma przywozi-babuszka zamawia sama.
23 września 2013 11:52
A korzystaja rodziny też z środkow pielegnacyjnych/ rękawiczki, śr dezynfekujący do kwoty 31 euro w ramach kasy chorych? Z kupnem rękawiczek jest czesto problem, a mało kto wie, ze można dostać za darmo.
W internecie można wlkepać Pflege-pakiet
23 września 2013 11:58 / 1 osobie podoba się ten post
Już załatwione. Do tej pory też tak miałam, że apteka dostarczała wszystko. Ale problem już rozwiązany, wszystko zamówione w aptece
23 września 2013 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam i dzien dobry zrana w poniedziałkowy poranek!nowy tydzien zaczynamy kochani, wiec zeby czasami nie zapomniec o kims to dzis !!! dla wszystkich solenizantow ktorzy obchodza urodziny, imieniny,w tym tygodniu wszystkiego najlepszego zycze,a dzis co to czas zmienipny jeszcz spia ranne ptaszki, hehe spokojnego dnia wszystki,usmiechnijcie sie jutro jeszcze lepszy bedzie dzien,pogody ducza ,pogody  za oknem, u mnie trudno na razie powiedziec jak bedzie ,ale co tam jakas pogoda hehe,spokojnego, Meryky jak ci leci dajesz rade pewnie tak dzilna zciebie kobieta jak kazda z nas wiemy na co sie piszemy ,no nie na wszystko ale akurat smierci i czas wyczekiwania na nia ,to tak jakby wpisany do obowiazkow ,trzymaj sie cieplutko powodzonka,miłego spokojnego dnia wszystkim:)))))))))))))))

Mamuela daje rade, ale chcialaby już do domu. Zgodziłam sie zostać pare dni dłużej niż to było planowane. Jednak na razie ani słychu o moim wyjeździe stąd. Chciałabym w tym roku chociaż miesiąc wypocząć nie siedząc na walizkach. Trochę się zrelaksować. Teraz kiedy taki ciężki stan PDP nie mam nawet wychodnego. Tyle co do sklepu i to niecodziennie. Mam dosyć zamknięcia :(((
23 września 2013 14:10 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

A korzystaja rodziny też z środkow pielegnacyjnych/ rękawiczki, śr dezynfekujący do kwoty 31 euro w ramach kasy chorych? Z kupnem rękawiczek jest czesto problem, a mało kto wie, ze można dostać za darmo.

Mój dziadek korzysta. Bierzemy rękawiczki jednorazowe i środki dezynfekujące. W sumie tyle aż nie potzrebujemy, ale skoro dają to się korzysta. Córkom daliśmy, ja do Polski wzięłam, więc się przydaje:)
23 września 2013 14:14 / 1 osobie podoba się ten post
Witam,witam serdecznie opiekunkowo:):):)
Jestem już w domku od piątku-wieczór:):):)
Dojechałam cała i zdrowa,rodzina na mnie czekała i zwierzaki też:):):)Powitania są takie fajne i miłe:):):)
Weekend spędziliśmy w domku,wpadli znajomi......Było bardzo wesoło:):):)
Plany na cały tydzień już są:)Jak ja kocham swój DOMEK:):):)
Wpdne od czasu do czasu,wiecie jak jest,hahahahahaahha.
Miłego dnia Wszystkim w pracy,w domach,przyjeżdżającym i wyjeżdżającym:):):)
23 września 2013 14:17
hogata76

Witam,witam serdecznie opiekunkowo:):):)
Jestem już w domku od piątku-wieczór:):):)
Dojechałam cała i zdrowa,rodzina na mnie czekała i zwierzaki też:):):)Powitania są takie fajne i miłe:):):)
Weekend spędziliśmy w domku,wpadli znajomi......Było bardzo wesoło:):):)
Plany na cały tydzień już są:)Jak ja kocham swój DOMEK:):):)
Wpdne od czasu do czasu,wiecie jak jest,hahahahahaahha.
Miłego dnia Wszystkim w pracy,w domach,przyjeżdżającym i wyjeżdżającym:):):)

Witam Cię i życzę miłego wypoczynku.
23 września 2013 14:18
dorotee

Nie dokładnie troszkę-każdy land ma swoją kwotę na Pflege-Paket i jest różnie z tą sumą tu kawałek tekstu  " Der bpa argumentierte unter anderem damit, dass bestimmte Leistungen der ambulanten Pflege seit dem 1. August in Mecklenburg-Vorpommern deutlich schlechter vergütet werden als anderswo. So würden seitens der AOK und einiger anderer Kassen hier für ein Paket aus Medikamentenabgabe, Insulinspritze und Blutdruckmessung einschließlich des Weges nur noch maximal 6,25 Euro gezahlt In Hamburg erhielten die Pflegedienste hierfür mindestens 14,56 Euro, in Schleswig-Holstein immerhin noch 9,46 Euro. "
23 września 2013 14:28
No a ja mzslałam ,że to ja jestem jakass niereformowalna:(Ze mna się chyba nie wstzdziłas chodzic po mieście?

Moja zmienniczka,bardzo miła babeczka.Przekazałam zmianę,trochę miała napisanych notatek w zeszycie i nr. tel. do mnie do PL,w razie jakby czegoś nie wiedziała.Pogadałysmy,pośmiałyśmy sie i wszystko ok.:)
23 września 2013 15:01
ania37

Nie dokładnie troszkę-każdy land ma swoją kwotę na Pflege-Paket i jest różnie z tą sumą tu kawałek tekstu  " Der bpa argumentierte unter anderem damit, dass bestimmte Leistungen der ambulanten Pflege seit dem 1. August in Mecklenburg-Vorpommern deutlich schlechter vergütet werden als anderswo. So würden seitens der AOK und einiger anderer Kassen hier für ein Paket aus Medikamentenabgabe, Insulinspritze und Blutdruckmessung einschließlich des Weges nur noch maximal 6,25 Euro gezahlt In Hamburg erhielten die Pflegedienste hierfür mindestens 14,56 Euro, in Schleswig-Holstein immerhin noch 9,46 Euro. "

To jeszcze coś innego musi być, Bawari i Badenia-wirtembergia mają te 31 euro,tylko na produkty do pielęgnacji, nie czynności pielęgniarskie, jak pisesz insulina, podawanie lekow. To jest z innej puli. www.pflegepaket.info , jedyny warunek przyznan grupa
23 września 2013 16:23
Cześć dziewczyny ja z innej bajki , mój przyjaciel mówił mi dziś o polkach szukających mężów w Niemczech , że sporo jest ostrzegających reportaży przed nami kobietami z Polski , nic nie wiem na ten temat może wy mnie oświecicie co oni o nas wygadują , polowanie na mieszkania itd...
23 września 2013 17:02
A ja dzis myslałam ze ze schodow spadne jak usłyszałam moje pana po 7 to tak szybko zchodziłam ze strach sie bac hehe ale mi zrobił niespodzianke hehe:))))))))))))))
23 września 2013 17:09
koti

Cześć dziewczyny ja z innej bajki , mój przyjaciel mówił mi dziś o polkach szukających mężów w Niemczech , że sporo jest ostrzegających reportaży przed nami kobietami z Polski , nic nie wiem na ten temat może wy mnie oświecicie co oni o nas wygadują , polowanie na mieszkania itd...

koti ,ten twoj przyjaciel to jakis "nawiedzony" (przepraszam).Jak swiat swiatem zawsze byly i  sa takie sytuacje.Kiedys byla nagonka na filipinki ,ukrainki ,itp.Moze on mysli o ..........  .