Komputerowe SOS

15 października 2015 19:13
magdalena_k

wiesz co w sumie nic konkretnego w dnym momencie nie robie.......... dzisiaj wlaczylam tv wczoraj juz nie wiem w jakiej sytuacji mi sie przydazylo, czy sama moge cos zrobic??? nie bardzo sie znam czy po prostu odwiedzicspecjaliste?

A to jak już w domu będziesz:) Sama nic nie zrobisz, po prostu po pojawieniu się bluscreena zrestartuj komputer.
Trudno jest ustalic przyczynę bluscreena, bo to może być błąd systemu, jakiejś aplikacji, lub sprzętu, ale możesz komputera normalnie używać.
U mnie na starym netbooku to się dość często pojawiało, a wina leżała w zbytnim obciążeniu procesora, nie chciało mi się za bardzo noic z tym robić, to restartowałam komputer i używałam go dalej :).
15 października 2015 20:02
tina 100%

A to jak już w domu będziesz:) Sama nic nie zrobisz, po prostu po pojawieniu się bluscreena zrestartuj komputer.
Trudno jest ustalic przyczynę bluscreena, bo to może być błąd systemu, jakiejś aplikacji, lub sprzętu, ale możesz komputera normalnie używać.
U mnie na starym netbooku to się dość często pojawiało, a wina leżała w zbytnim obciążeniu procesora, nie chciało mi się za bardzo noic z tym robić, to restartowałam komputer i używałam go dalej :).

dziekuje :)
25 października 2015 07:07
Moi drodzy potrzebuję pomocy.A mianowicie coś dzieje mi się ze skypem.Nie mogę się zalogować.Pomimo,że postępuję z ich instrukcją tzn. wysłałam do nich e-meila i otrzymałam jednorazowy kod.Wszystko wpisałam jak należy no i nic.Cały czas jest komunikat.że skype nie może się połączyć.Dodam,że już raz tak miałam ale jakoś samo się naprawiło a teraz czekam i nic.Może wiecie dlaczego tak mi się dzieje?Proszę o pomoc.
25 października 2015 07:12 / 2 osobom podoba się ten post
balutka

Moi drodzy potrzebuję pomocy.A mianowicie coś dzieje mi się ze skypem.Nie mogę się zalogować.Pomimo,że postępuję z ich instrukcją tzn. wysłałam do nich e-meila i otrzymałam jednorazowy kod.Wszystko wpisałam jak należy no i nic.Cały czas jest komunikat.że skype nie może się połączyć.Dodam,że już raz tak miałam ale jakoś samo się naprawiło a teraz czekam i nic.Może wiecie dlaczego tak mi się dzieje?Proszę o pomoc.

Ale chyba w Skype nie wpisuje się kodu? Trzeba samemu zmienić i wpisać nowe hasło? Niedawno to robiłam bo na nowego lapka wstawiałam Skype.
Naciskasz nie pamiętam hasła i klikasz na link który na poczte przyjdzie. Sama ustawiasz nowe hasło, tak mi się wydaje????
25 października 2015 08:16 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Ale chyba w Skype nie wpisuje się kodu? Trzeba samemu zmienić i wpisać nowe hasło? Niedawno to robiłam bo na nowego lapka wstawiałam Skype.
Naciskasz nie pamiętam hasła i klikasz na link który na poczte przyjdzie. Sama ustawiasz nowe hasło, tak mi się wydaje????

Tak  się robi. Ten link, który wysyłają na meila służy do zmiany hasła.
25 października 2015 09:54
No dobra zmieniłam hasło i nadal jestem w czarnej d...e.Cały czas pisze mi,że nie może się połączyć.Ale dzięki dziewczyny.Może jakoś się sam włączy.
25 października 2015 10:04 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

No dobra zmieniłam hasło i nadal jestem w czarnej d...e.Cały czas pisze mi,że nie może się połączyć.Ale dzięki dziewczyny.Może jakoś się sam włączy.

A próbowałaś całkiem odinstalować i zainstalowac od nowa albo zrobić aktualizację:?
25 października 2015 10:14
balutka

https://support.skype.com/pl/faq/FA34533/dlaczego-pojawia-sie-komunikat-skype-nie-moze-sie-po-aczyc
25 października 2015 10:29
Dzieki dziewczyny.Bede troche wolna to wszystko zobacze
25 października 2015 10:40
Wyłaczajac kompa nacisnij WYLOGUJ,, możę cos wisi zapamietane. Mnie pomogło ostatnio.
25 października 2015 11:07
balutka

Dzieki dziewczyny.Bede troche wolna to wszystko zobacze

A mialam takie zdarzenie, ze antywirus mi cos blokowal: Avast. Ale juz nie pamietam co?Moze i Skype?
25 października 2015 11:11
MeryKy

A mialam takie zdarzenie, ze antywirus mi cos blokowal: Avast. Ale juz nie pamietam co?Moze i Skype?

No wlasnie mam Avast.No i co teraz ?Jaki antywirusowy program mam wgrac?
25 października 2015 11:27
U mnie aktualizacja skypa zablokowała skypa tydzień temu. Odinstalowałam i zainstalowałam na nowo.
25 października 2015 11:34
Dzieki Wam serdeczne.Sprobuje wszystkiego po trochu i mam nadzieje,ze ruszy
25 października 2015 12:20
balutka

No wlasnie mam Avast.No i co teraz ?Jaki antywirusowy program mam wgrac?

Lepiej nie wgrywaj drugiego bo się mogą pogryźć! Pamiętam, ze weszłam w ustawienia Avasta i tam coś odblokowałam?