Pocieszajki

07 listopada 2013 23:56
Bardzo,ale nie mogę-alergia:((( mozeszpodesłać jakiś pyszny placuszek,bo o ile się nie mylę dobrze i ochoczo pieczesz.Ja bardzo lubię slodkie,ale jestem w tej materii leń totalny.
A w Ostrowie Wlkp urodzil sie mój tato,
07 listopada 2013 23:56
No i z ostrowa chodzila anka lewicka,goska dutkowska,marzena pilarczyk ,iwojtek przybylski rocznik 81/85
08 listopada 2013 00:00
Haneczka47

No i z ostrowa chodzila anka lewicka,goska dutkowska,marzena pilarczyk ,iwojtek przybylski rocznik 81/85

To trochę młodsi odemnie, ja mature miałam w 82, stara baba jestem.
08 listopada 2013 00:04
wiewiorka

Bardzo,ale nie mogę-alergia:((( mozeszpodesłać jakiś pyszny placuszek,bo o ile się nie mylę dobrze i ochoczo pieczesz.Ja bardzo lubię slodkie,ale jestem w tej materii leń totalny.
A w Ostrowie Wlkp urodzil sie mój tato,

Witaj w klubie, to ty prawie ostrowianka,
a teraz gdzie cię wywiało?

Dobrze się piecze jak jest dla kogo i widzisz że doceniają.
Opcia potrafi z kolacji zrezygnować, a wczesniej dojeść mojego słodkiego.

A potem Talcid na zgagę.
08 listopada 2013 00:04
Tez mi stara ja trzy lata pozniej konczylam technikum to jestes chyba 63rocznik
08 listopada 2013 00:10
scarlet

Witaj w klubie, to ty prawie ostrowianka,
a teraz gdzie cię wywiało?

Dobrze się piecze jak jest dla kogo i widzisz że doceniają.
Opcia potrafi z kolacji zrezygnować, a wczesniej dojeść mojego słodkiego.

A potem Talcid na zgagę.

Ja urodziłam się we Wrześni,a teraz mieszkam niedaleko Piły.Ale jestem wierna zawsze Wielkopolsce.
08 listopada 2013 07:48
wiewiorka

Ja urodziłam się we Wrześni,a teraz mieszkam niedaleko Piły.Ale jestem wierna zawsze Wielkopolsce.

No popatrz sie Wrześnianka znalazła--a ja mieszkam we Wrześni,(ale mieszkałaś czy tylko się urodziłaś ? )
08 listopada 2013 08:04
Pozdrawiam panie pochodze z Krotoszyna,ale obecnie wywiało mnie do Żagania gdzie mieszkam od 17 lat.
08 listopada 2013 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

No popatrz sie Wrześnianka znalazła--a ja mieszkam we Wrześni,(ale mieszkałaś czy tylko się urodziłaś ? )

Urodziłam się,tam chodziłam do liceum ,a mieszkałam w Nekli.Bardzo miło wspominam te czasy:))
13 listopada 2013 21:04
Kochani! Spiewajmy razem :))
http://www.youtube.com/watch?v=tj3tnq98s5c
Skarby śpią :))
13 listopada 2013 21:47 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Kochani! Spiewajmy razem :))
http://www.youtube.com/watch?v=tj3tnq98s5c
Skarby śpią :))

Jesteś cudowna :)))   Uwielbiam ten utwór. Kiedyś nawet wybrałam się jako dorosła osoba na Rezurekcję, żeby usłyszeć organy i chór śpiewający Alleluja, ale miałam pecha :)  Kościół nie miał chyba organów, a tego wydawało mi się obowiązkowego numeru dnia w ogóle nie wykonano....
13 listopada 2013 21:54
hagia

Jesteś cudowna :)))   Uwielbiam ten utwór. Kiedyś nawet wybrałam się jako dorosła osoba na Rezurekcję, żeby usłyszeć organy i chór śpiewający Alleluja, ale miałam pecha :)  Kościół nie miał chyba organów, a tego wydawało mi się obowiązkowego numeru dnia w ogóle nie wykonano....

Ja uwielbiam Haendla a Alleluja śpiewałam w chórze. Marze żeby zaśpiewać Ave Maria...ale...jestem na wygnaniu :( Zaśpiewam sobie w domu przy własnym akompaniamencie. Tak nawiasem mowiąc (matko nawiasy nie mowią) to jak mi cos wyjdzie, jak spotka mnie takie szczescie jak dziś :)) to zawsze to śpiewam :))...albo słucham :)
P.S. Nie zawsze ten utwór jest wykonywany ...teraz sie dużo pozmieniało...
13 listopada 2013 22:10 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Ja uwielbiam Haendla a Alleluja śpiewałam w chórze. Marze żeby zaśpiewać Ave Maria...ale...jestem na wygnaniu :( Zaśpiewam sobie w domu przy własnym akompaniamencie. Tak nawiasem mowiąc (matko nawiasy nie mowią) to jak mi cos wyjdzie, jak spotka mnie takie szczescie jak dziś :)) to zawsze to śpiewam :))...albo słucham :)
P.S. Nie zawsze ten utwór jest wykonywany ...teraz sie dużo pozmieniało...

Słucham, tylko, bo talentu brak. Ten utwór robił na mnie największe wrażenie kiedy byłam dzieckiem. Dotknięcie boskości, radość, poprawiacz nastroju. Wprawdzie wykonania chóru w kościele moich rodziców nie zawsze były doskonałe, ale tu był dobry kontrast organów  i wysokich damskich głosów, to był mój początek słuchania muzyki klasycznej. Sentyment do pierwszego utworu, który mnie porwał, pozostał :))
13 listopada 2013 22:43
http://www.tv.jardello.eu/02/#.UoPoYZ3xLIU obejrzycie swwietna komedia nieklam kochanie leci wlasnie na 2
13 listopada 2013 22:51
kacha25

http://www.tv.jardello.eu/02/#.UoPoYZ3xLIU obejrzycie swwietna komedia nieklam kochanie leci wlasnie na 2

Na 2 leci jakis program o roślinkach i chwastach :)