Dzisiaj Herr zaprosił znajomego Niemca, który umie po polsku, jego żona robiła pani pedikir.
Wyjasnilismy sobie wszystko.
Okazało się ze zmienniczka była tutaj już długi czas i było wszystko ok, ale jak przyjechala po świetach to zmieniła sie o 180 %, była niemiła, krzyczała na wszystko, wszystko jej się nie podobało. Specjalnie wjechała wczesniej, aby mi nic nie przekazac. Już tu nie wróci
. Pan jest trochę rozczarowany moim poziomem języka, ale widzi że się uczę i myśli ze wszystko bedzie ok
. Do moich obowiązków należy tylko opieka nad Frau, gotowanie i zakupy.
Cztery razy w tygodniu przychodzi putzfrau, ona sprząta. pierze i prasuje. Do ogrodu przychodzi ogrodnik. Małe auto jest specjalnie kupione dla opiekunki, mogę z niego korzystać do woli.
Na szafce leży portfel i z niego można robić wszystkie zakupy, dla mnie to co potrzebuję z chemi, kosmetyków czy ekstra jedzenia też
. Czas wolny mam po obiedzie 2 - 3 godziny i wieczorem po 20 , mogę wychodzić jak chcę
. Nie lubią czosnku i szparagów!!!!
Poza tym jedzą zupy i wszystko inne, co uznam żeby przygotowac
. Z telefonu mogę korzystać do woli, po to jest.
Jutro bedzie putzfrau, to pokaże mi gdzie co kupują.
Pan jeszcze raz dzisiaj tłumaczył, że stick i internet to prezent dla mnie.
śmial się ze mąż moze mnie odwiedzić jak się stęskni.
Herr całe życie pracował za granicą m. in. w Ameryce Południowej.
Pani jest po ciężkim wypadku i wszystko ma pocharatane. Podoba mi się jak ze sobą rozmawiają, wszystko ze sobą uzgadniają. Dziewczyny, wydaje mi się, że to się śni.
Proszę o kontynuowanie "Na wyjeździe" w nowym temacie. Przenoszę ostatnią stronę "starego" tematu "Na wyjeździe" tutaj, by nie robić bałaganu. To samo będzie dotyczyć tematu "Poskarżyjki", które "zasłużyły" już na kolejną część.
Sytuacja ta jest powodowana względami technicznymi forum, w skrócie: zbyt wiele stron jednego tematu, powoduje spowalnianie działania forum, zwłaszcza w"godzinach szczytu".
Część 1 "Na wyjeździe" (dla tych, którzy chcą poczytać), znajduje się tutaj: http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/178/page/1
Zapraszając do dalszej zabawy, przepraszam za utrudnienia!
Wasz uniżony Moderator