Nigdy nie robiłam buraczków na ciepło, a tak mnie jakoś naszło.
Jakiś sprawdzony przepis? Raczej nie na słodko.

Nigdy nie robiłam buraczków na ciepło, a tak mnie jakoś naszło.
Jakiś sprawdzony przepis? Raczej nie na słodko.
Kulka coś dziś wspominała o potrawie "garnek warzyw i palatschinken".Poszperałąm w necie a tam naleśniki i to na słodko...Ktoś ,coś????
Kulka coś dziś wspominała o potrawie "garnek warzyw i palatschinken".Poszperałąm w necie a tam naleśniki i to na słodko...Ktoś ,coś????
Cevapcici-zakupiła córka ,na tacce roladki wołowe-nie robiłąm nigdy tego.Czy one sa juz przyprawione?Jak to robicie?I z jakimi dodatkami?Ziemniaki?Surówka?Sos? Pomocy!!!!
Kasia to nie roladki wołowe tylko coś jak nasze mielone, bo skład podobny,tylko te cavapcici są podłużne i na patyczkach od szaszłyków, rozgrzej patelnię mocno, te cudaczki na patelnie,obsmaż z każdej strony, do tego co chcesz, często podaje się z sałatą i sosem zaziki,ale jak zrobisz ziemniaki puree' to też będzie dobrze...
Patyczków nie mają:(I nic nie przyprawiać?
Patyczków nie mają:(I nic nie przyprawiać?
Mięso powinno być przyprawione i wymieszane z warzywami. Roladki są podłużne, można je nadziać na wykałaczki do szaszłyków, chociaż nie ma takiej potrzeby. Spróbuj usmażyć 1 roladkę, zobaczysz jak będzie smakować. Smacznego!
Popróbuję surowego mięska czy przyprawione,że ja na to nie trafiłam jeszcze:)W żadnym domu nie jedli gdzie pracowałam:)
W nawiązaniu do prośby Kasi i to nie do mnie, ale zanim Alaska , to ja dla porównania . Carpaccio z buraków czerwonych robię często, bo ja ' buraczkowa":-). Buraki piekę w piekarniku, obieram i robię cieniutkie plasterki obieraczką . Przygotowuję sos : ocet balsamiczny, miód, musztardą i olej .Na talerz idzie rukola, na to trochę tego sosu, następnie płatki buraczków, znowu sosik i pokruszony ser roquefort lub inny kozi i prażone ziarenka słonecznika lub piniowe. Na mój Geburstag zrobiłam w tej wersji " bogatej":mniam:. Przy okazji tych wariacji carrpacciowych to robię w sezonie carpaccio z truskawek : Rucola, truskawki w cienkie plasterki i sos balsamiczny :mniam:
W nawiązaniu do prośby Kasi i to nie do mnie, ale zanim Alaska , to ja dla porównania . Carpaccio z buraków czerwonych robię często, bo ja ' buraczkowa":-). Buraki piekę w piekarniku, obieram i robię cieniutkie plasterki obieraczką . Przygotowuję sos : ocet balsamiczny, miód, musztardą i olej .Na talerz idzie rukola, na to trochę tego sosu, następnie płatki buraczków, znowu sosik i pokruszony ser roquefort lub inny kozi i prażone ziarenka słonecznika lub piniowe. Na mój Geburstag zrobiłam w tej wersji " bogatej":mniam:. Przy okazji tych wariacji carrpacciowych to robię w sezonie carpaccio z truskawek : Rucola, truskawki w cienkie plasterki i sos balsamiczny :mniam: