Ktoś coś kiedyś pisał o marchewce z sosem sojowym, tylko nie wiem gdzie :-(
Może by tutaj wstawił przepis?
Czy to nie Dorotee o niej pisała?
Ktoś coś kiedyś pisał o marchewce z sosem sojowym, tylko nie wiem gdzie :-(
Może by tutaj wstawił przepis?
Czy to nie Dorotee o niej pisała?
Konwalia, pewnie często będziesz szparagi dziadkowi przygotowywała, poszukaj może wpisów z ubiegłego sezonu szparagowego, dużo pisaliśmy i podawaliśmy przepisy.
Dzisiaj na szybko
Szparagi z boczkiem
Szparagi ugotować normalnie, czyli w wodzie z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Czas zależy od grubości szparagów, hak grube, to po 15 min próbuję czy już dobre, nie mogą być rozciapane .
Na patelni wytapiam boczek, dodaję trochę oliwy, jeśli chudy, wrzucam ugotowane,gorące szparagi i tak chwilę je trzymam, obracając, żeby się z każdej strony w tych skwareczkach i tłuszczyku wytaplały. W Bonn niektórzy polewali jeszcze trochę roztopionym masłem z sokiem z cytryny. Ja wolę albo tylko z boczkiem, albo z tym masłem, wtedy jeszcze parmezanem można posypać. Jedne i drugie muß już na talerzu grubo mielonym pieprzem potraktować.
Też ciekawe dla amatorów Spaghetti...
https://gotowanie.onet.pl/przepisy/spaghetti-alla-carbonara-przepis/2jbswx9
Zamieszczę dwa przepisy, które też niebawem wypróbuję. Wydają mi się smaczne...
oraz...
https://beszamel.se.pl/przystawki-i-przekaski/obezwladniajace-faszerowane-pieczarki-pieczone-w-boczku,22811/
Jak wypróbujesz to się pochwal, czy było dobre :)