jak będziesz miała internet to bedzie super.Mozna poczytać ,pogadać przez skype.
jak będziesz miała internet to bedzie super.Mozna poczytać ,pogadać przez skype.
To prawda stres i obawy sa najgorsze.. Jak to bedzie na miejscu a jak zareaguje rodzina itd tym bardziej ze nie mam doswiadczenia za bardzo. Boje sie czy wogole zrozumiem dziadziusia co do mnie mowi. Numer do opiekuna mam, mieszka niedaleko Dussendorfu to w razie czegos mam dzwonic ale i tak stres jest. Slownikow nabralam duzo :) bede biegac za PDP ze slownikami :) Notatnik tez zabralam. Dziekuje za wsparcie
Aniu,rodzina wie że nie władasz dobrze niemieckim,zobaczysz dasz radę.Jakby chcieli opiekunkę z super niemieckim to by dopłacili kasy i agencja by im wysłała taką osobę z doświadczeniem i niemieckim dobrym.Nie stresuj się na wyrost.
Witam. Jutro jade do piewszej pracy. Do dziadziusia. Moj jezyk jest ubogi boje sie ze sie nie dogadam ani nic nie wypowiem ze stresu. Strasznie sie boje
Jade do Dussendorfu. Mam nadzieje ze chociaz internet tam bedzie zeby mic kontakt z Wami
Dziewczyny, jestem pierwszy raz na szteli.
W umowie jest jakaś durna klauzula, o wystawianie rachunku. Napisane jest, że wypłata wynagrodzenia dokonywana jest w oparciu o rachunek wystawiony w ostatnim dniu miesiąca,
Czy to ja muszę wystawiać rachunek?
i czy ewentualnie za te 4 dni stycznia w których pracowałam też
Aniu, to ma być Zwykłe wyliczenie, czy powinni mi przesłać jakiś druk?
Dziewczyny, jestem pierwszy raz na szteli.
W umowie jest jakaś durna klauzula, o wystawianie rachunku. Napisane jest, że wypłata wynagrodzenia dokonywana jest w oparciu o rachunek wystawiony w ostatnim dniu miesiąca,
Czy to ja muszę wystawiać rachunek?
i czy ewentualnie za te 4 dni stycznia w których pracowałam też