Powitajki przy kawie 78

06 kwietnia 2025 06:58 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w ostatnią niedzielę tutaj mogę sobie już podśpiewać kawka na tarasie wypita już dokładnie do obudziłam się przy muzyce ptaków na dziś żadnych wielkich planów nie mam większości już wszystko porobione jedynie zrobić obiad mój spacer później z seniorką na tarasie posiedzimy i zleci jutro już przyjeżdża zmienniczka Pozdrawiam serdecznie miłej niedzieli
06 kwietnia 2025 07:32 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Moja ostatnia niedziela pod tym adresem. W czwartek zmiana szteli. Co z seniorka ?🤔  Tego do końca nikt nie wie.  Syn zapewnił agencje, że mama bez opieki nie zostanie. W czwartek ma zaglądać flege bo ja jadę już około 13. A od piątku nie mój już interes. 
Dziś w planie tylko obiad i może spacer do centrum na lody. 
Niestety spacer bo auta wziasc nie można a rower jest syna i nie kazał ruszać. 😅😅😅 No śmieszą mnie takie zakazy. 
Mam zdrowe nogi i się przejdę te 2 km 🙈 . Tutaj podobno tak było non stop zakazy, nakazy i narzekanie ile to trzeba nam płacić. 😁 
Koniec narzekania. Pije sobie kawkę ☕ i czekam aż seniorka wstanie. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
06 kwietnia 2025 20:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór. Weekend przeminął jak z bicza strzelił. Ogród prawie , że ogarnięty . Rozsada pomidorów zrobiona i tak bedzie czekać do maja, chyba , że będzie foliowy tunel, co mi chodzi po głowie. Nowalijki wschodzą - pietruszka jeszcze się waha - za jakis tydzien będzie wiadomo czy nasion gdzieś mrówki nie przetransportowały . Można powiedzieć, że latałam na wysokosci lamperii, ale z własnej nieprzymuszonej woli. Zostało jeszcze trochę pracy na przyszły tydzien, ale to już zadanie dla mojego męża. Przewidziani są goście na Wielkanoc i do tego też się trzeba przygotować. A dziś już przyjemnie zmęczona z naładowanymi bateriami i w bojowym nastroju- czekam....na jutrzejszy dzień 
Miłego wieczoru. 
07 kwietnia 2025 06:17 / 7 osobom podoba się ten post
Witam kawka kawka kawka może mnie w końcu dobudzi kiepsko spałam związane być może to z jutrzejszą podróżą  no ale nic to cieszmy się że te trzy miesiące zleciało i wreszcie odpocznę wyprawie seniorkę do przedszkola pójdę na spacer i po południu będę czekać już na zmienniczkę miłego startu w nowy tydzień trzymajcie się dziewczyny pozdrawiam
07 kwietnia 2025 07:27 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Kawkę pije w spokoju szczerze bo wolę kiedy ona mi ciśnienie podnosi a nie seniorka. 😥 Tak wczoraj znowu było bo oczywiście problem kaktus wyniesiony do ogrodu przez syna, który waży około 30 kg i kazała mi go przestawić w inne miejsce.  Oczywiście ja do niej, że za ciężkie i musi kto inny to zrobić. 
I tak jest tu codziennie każdego dnia byle jaki problem wymyślony żeby nie było spokoju. 🤮😥 Płakać się.chce i niedobrze się robi w takich warunkach pracując.
Ufff już niedługo. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
Tola Tosia szerokiej drogi i super urlopu. 
07 kwietnia 2025 07:34 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w poniedziałek kolejny....i kawka pachnie i słoneczko świeci daj Boże niechaj ten czas zleci.
07 kwietnia 2025 07:38 / 6 osobom podoba się ten post
TaAnna

Witam kawka kawka kawka może mnie w końcu dobudzi kiepsko spałam związane być może to z jutrzejszą podróżą  no ale nic to cieszmy się że te trzy miesiące zleciało i wreszcie odpocznę wyprawie seniorkę do przedszkola pójdę na spacer i po południu będę czekać już na zmienniczkę miłego startu w nowy tydzień trzymajcie się dziewczyny pozdrawiam

Piękne, optymistyczne zdjęcie Aniu 🤩❤️, dzięki 😘.
3 miesiące 😯,łał! Podziwiam! A ile energii masz w sobie i zapału ✨✌️, świetnie sobie poradziłaś na swoim pierwszym zleceniu i w tej trudnej pracy= SZCZERE GRATULACJE ❤️😘.
07 kwietnia 2025 07:42 / 6 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin:
Kawkę pije w spokoju szczerze bo wolę kiedy ona mi ciśnienie podnosi a nie seniorka. 😥 Tak wczoraj znowu było bo oczywiście problem kaktus wyniesiony do ogrodu przez syna, który waży około 30 kg i kazała mi go przestawić w inne miejsce.  Oczywiście ja do niej, że za ciężkie i musi kto inny to zrobić. 
I tak jest tu codziennie każdego dnia byle jaki problem wymyślony żeby nie było spokoju. 🤮😥 Płakać się.chce i niedobrze się robi w takich warunkach pracując.
Ufff już niedługo. 

Dusiu, chyba każda z nas miała takiego czepialskiego pdp 😕, to się wydaje być błahostką, ale takie drobne rzeczy zbierają się z czasem, kumulują (bo ile można znosić takiego czepiania się?) i zaczynają człowiekowi ciążyć 🫤. Pdp się raczej nie zmieni, za to Ty Kochana możesz zmienić Stellę i takiej właśnie: lepszej życzę Ci na kolejnym zleceniu ❤️.
Dołączam się do poniedziałkowych życzeń 🤗, niech ten tydzień będzie dla nas pełen dobrych wieści ❤️.
07 kwietnia 2025 07:47 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Kruszynka wczoraj ogkądała pewnie nieprzyzwoite filmy i za karę zabrali jej internet - yeraz musy czekać aż się zlitują i jej doładują gigabajty
Miłego poniedziałku i całego tygodnia
07 kwietnia 2025 07:59 / 5 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Dusiu, chyba każda z nas miała takiego czepialskiego pdp 😕, to się wydaje być błahostką, ale takie drobne rzeczy zbierają się z czasem, kumulują (bo ile można znosić takiego czepiania się?) i zaczynają człowiekowi ciążyć 🫤. Pdp się raczej nie zmieni, za to Ty Kochana możesz zmienić Stellę i takiej właśnie: lepszej życzę Ci na kolejnym zleceniu ❤️.
Dołączam się do poniedziałkowych życzeń 🤗, niech ten tydzień będzie dla nas pełen dobrych wieści ❤️.

Jestem tego samego zdania. Szkoda zdrowia na kogoś kto wysysa z nas całą energię. Życie i zdrowie mam jedno i jeszcze jestem młodą a ona już stara i nie dam sobie swojego zdrowia marnować dla kogoś takiego. 
07 kwietnia 2025 08:00 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam poniedziałkowo:chaplin:
Kruszynka wczoraj ogkądała pewnie nieprzyzwoite filmy i za karę zabrali jej internet - yeraz musy czekać aż się zlitują i jej doładują gigabajty:pisanie na forum:
Miłego poniedziałku i całego tygodnia:wstajemy:

ANO TRZA W NOCY SPAC PSIA MAĆ a gdzież to jeszcze niema stałego łącza.....to juz się rzadko zdarza no ale wszystko zalezy od gospodarza.....aby się udało bo my już jak nałogi......a tu kłody pod nogi.
07 kwietnia 2025 08:38 / 5 osobom podoba się ten post
07 kwietnia 2025 08:40 / 4 osobom podoba się ten post
TolaTosia

Zdarzają się upierdliwe aparaty. Miłego dnia dziewczyny.
07 kwietnia 2025 08:44 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin:
Ufff już niedługo. 

Zrób przysługę koleżankom i kolegom, napisz firmie jak ci się pracuje. Dużym błędem rodzin i czasami opiekunek jest fakt ukrywania faktycznego stanu podopiecznych i atmosfery w pracy.
07 kwietnia 2025 09:17 / 6 osobom podoba się ten post
Tola Tosia życzę szczęśliwej podróży do domu udanego urlopu odpoczynku a odnośnie zlecenia to nie jest moje pierwsze bo jestem w branży już ponad 10 lat chodziło mi o to że jestem tu po prostu pierwszą
opiekunką i musiałam wszystko ustawić tak żeby to funkcjonowało styczeń był koszmarny ale już później wszystko wróciło do równowagi i jest okej. Dusia masz rację dobrze że już ci tylko zostało do czwartku uciekaj jak najdalej bo tak jak powiedziałaś jesteś młoda i szkoda zdrowia sobie psuć u takiej podopiecznej