Powitajki przy kawie 78

18 marca 2025 17:26 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,witam Opiekunkowo ☀️. Ale wczoraj wieczorem zimno się zrobiło ,ok 20-tej było -3 st. Planowałam zrobić sobie długi spacer,pieszo wrócić od przyjaciółki ,zdecydowałam się jednak na taksówkę . Dzisiaj niebo zachmurzone,niby na plusie,ale też chłodno. Nie rozstaję się jeszcze z ciepłą kurtką i zimowymi botkami .  Drugi dzień z rzędu budzę się w swoim łóżku ,ciągle jeszcze nasłuchując ,czy pdp nie spaceruje :-). Zawsze tak mam przez kilka pierwszych dni po powrocie do domu. I jakie fajne uczucie,spokój,już ktoś inny nasłuchuje odgłosów z sypialni podopiecznej .
Siedze jeszcze przy kawie,włosy błyszczą od oleju ,jeszcze pół godzinki niech chłoną jego dobrodziejstwa . Później prysznic ,śniadanie i wizyta w salonie,gdzie zajmą się moimi dłońmi i stopami.  Kilka dni muszę poświęcić na porządki w domu. Takie,gdzie to najpierw wielki bałagan zrobić trzeba,a później cieszyć się ładem otwierając drzwi szaf i szafek. Kolejna segregacja,co zostawić,co do kontenera a co oddać komuś,kogo nie noszone już przeze mnie rzeczy ucieszą . Rozpakowując walizki ,kolejny raz doszłam do wniosku,że mam za małe mieszkanie albo za dużo ciuchów . Mieszkania nie zmienię ,ciuchy mogę oddać . Zauważam że z wiekiem robię się coraz bardziej minimalistyczna ,jeśli chodzi o zbieractwo . Muszę jeszcze trochę nad tym popracować ,bo chociaż w grudniu przegląd szaf robiłam ,sporo oddałam ,to i tak ciągle za dużo wszystkiego mam . Muszę się też jeszcze nauczyć,żeby nie kupować niczego pod wpływem chwili,bo akurat coś mi się bardzo podoba ,tylko pomyśleć z czym,do czego i czy w ogóle będę to nosiła .
Życzę Wam spokojnego,dobrego dnia :angel3:

U nas jest już lżejs8za pogoda 
Dzisiaj od  10 tej urzędowałsm w pracy a potem kilka godzin w ogrodzie .Twarz   szczypie chyba słoneczko  mnie przyłapało .
Byłam w koszulce na krótki rękawek . Wiem, wiem marzec to zdradliwy mc  należy uważać 
Odpoczywaj Gusiu przed wyjazdem, coś nie chce mi się wierzyć ,że już nie pojedziesz . 
Ciężko wyrwać się z uzależnienia  .
Zdrówka i humoru życzę 

18 marca 2025 18:00 / 3 osobom podoba się ten post
TaAnna

Tola Tosia to specjalnie dla Ciebie- niebo . Nie nie ma aż tak wielkiego słońca ale bardzo przyjemna aura. Fajnie się patrzy na białe szczyty drzew i gór po czym przechodzi kolor na zieleń drzew i lustrzaną taflę jeziora.

A gdzie to 😀?
18 marca 2025 19:13 / 3 osobom podoba się ten post
Groser Alpensee 87509 Immenstadt 
19 marca 2025 06:09 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w ten mroźne poranek na termometrze -4 ale na szczęście w dzień ma być 12 i słońce. Środa minie tydzień zginie jak to mówią więc życzę miłego dzionka i do przodu
19 marca 2025 06:58 / 6 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami we środe i życzę abysmy zawsze sercem były młode ,kawa pachnie juz od rana witaj środo ukochana.
19 marca 2025 07:27 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry , przysnęło mi się dzisiaj,że  ho ho  . Jedno dobre co wynika z tego , że jeszcze śpię bez wspomagaczy .
Na 9 ta do pracy jadę mam ulgę, która powinna obligatoryjne należeć emerytom a ja ma wg uznania szefa 
Dobrego dnia 
19 marca 2025 07:54 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Spokojnego dnia opiekunowo. 
19 marca 2025 10:02 / 6 osobom podoba się ten post
19 marca 2025 10:03 / 5 osobom podoba się ten post
Witam ponownie 8 km zrobione piękny poranek uwielbiam taką aurę nowa energia do codziennych obowiązków jest Pozdrawiam
19 marca 2025 10:51 / 3 osobom podoba się ten post
TaAnna

Witam ponownie 8 km zrobione piękny poranek uwielbiam taką aurę nowa energia do codziennych obowiązków jest Pozdrawiam

To o której Ty wystartowałaś ?
19 marca 2025 11:07 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry , przysnęło mi się dzisiaj,że  ho ho  . Jedno dobre co wynika z tego , że jeszcze śpię bez wspomagaczy .
Na 9 ta do pracy jadę mam ulgę, która powinna obligatoryjne należeć emerytom a ja ma wg uznania szefa 
Dobrego dnia :chaplin:

Dzień dobry,ja też korzystam z ulgi emeryta,sama ją sobie przyznaję wg uznania,bo sama sobie jestem szefem . Dzisiaj obudziło mnie słońce,które do tej pory pięknie świeciło ,a teraz co chwilę chmury je przesłaniają . Już (?) po kawce i zdrowym koktajlu. Taki trochę szaro bury,mało apetyczny kolor ,ale wiem co w nim jest,więc nie zwracam uwagi na barwę. Połączenie szpinaku z kolorowymi,mrożonymi owocami jagodowymi,płatkami owsianymi i innymi prozdrowotnymi składnikami,zmieniło się w taką mało kolorową breję . Wypróbowałam swój najnowszy nabytek,blender Nutribullet.  Jest super! Zamówiłam go sobie będąc jeszcze w pracy,przyszedł na adres mojej przyjaciółki . Była akurat promocja,więc skorzystałam .Mam czas,eksperymentuję z włosami. Wczoraj pierwszy raz w życiu je naolejowałam. No qrcze,długą  drogę przede mną widzę . Przesadziłam z tym olejem,nie zmył się do końca ,włosy wyglądają jak od długiego czasu nie myte,zaraz powtórka z mycia. A później wybieram się na cmentarz . Muszę podjechać trochę ponad 20 km,zapalić świeczki na grobach moich Józefów . Przy okazji spotkam się z mieszkającą w sąsiednim miasteczku koleżanką. I znów nie mam czasu na porządki w szafach .
Dobrego dnia życzę 
19 marca 2025 14:19 / 3 osobom podoba się ten post
TaAnna

Piękne 🤩.
Też uwielbiam chodzić i jutro mam wolne pół dnia, ale coś sobie z kolanem nadwyrężyłam więc nigdzie nie pójdę.
Wstawiaj proszę tych fot jak najwięcej Ania 🌞👊🤗❤️.
19 marca 2025 15:51 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,ja też korzystam z ulgi emeryta,sama ją sobie przyznaję wg uznania,bo sama sobie jestem szefem :-). Dzisiaj obudziło mnie słońce,które do tej pory pięknie świeciło ,a teraz co chwilę chmury je przesłaniają . Już (?:oczko:) po kawce i zdrowym koktajlu. Taki trochę szaro bury,mało apetyczny kolor ,ale wiem co w nim jest,więc nie zwracam uwagi na barwę. Połączenie szpinaku z kolorowymi,mrożonymi owocami jagodowymi,płatkami owsianymi i innymi prozdrowotnymi składnikami,zmieniło się w taką mało kolorową breję :-). Wypróbowałam swój najnowszy nabytek,blender Nutribullet.  Jest super! Zamówiłam go sobie będąc jeszcze w pracy,przyszedł na adres mojej przyjaciółki . Była akurat promocja,więc skorzystałam .Mam czas,eksperymentuję z włosami. Wczoraj pierwszy raz w życiu je naolejowałam. No qrcze,długą  drogę przede mną widzę . Przesadziłam z tym olejem,nie zmył się do końca ,włosy wyglądają jak od długiego czasu nie myte,zaraz powtórka z mycia. A później wybieram się na cmentarz . Muszę podjechać trochę ponad 20 km,zapalić świeczki na grobach moich Józefów . Przy okazji spotkam się z mieszkającą w sąsiednim miasteczku koleżanką. I znów nie mam czasu na porządki w szafach :oczko1:.
Dobrego dnia życzę :najlepszego3:

Gusiu , olej nie zmył się , bo włosy po olejowaniu emulguje się najpierw odżywką, najlepiej emolientową. Potem się myje delikatnym szamponem. Kilkakrotne siłowe zmywanie przyniosi wiecej szkody niż pozytku. Włosy szybciej się wysuszają. 
I dzień dobry wszystkim. Poszukuję dobrego przepisu na suflet z jabłkami. Net już przetrzepałam- nic ciekawego, wszystko oszczędne, a starej ksiązki kucharskiej nie mam przy sobie. Może któras z was podrzuci?
Spokojnego, słonecznego dnia :) 
19 marca 2025 18:41 / 2 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór opiekunkowo  pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnego wieczoru 
19 marca 2025 20:31 / 3 osobom podoba się ten post
Witam wieczorem Gusia pauzę mam dzieloną na dwie tury rano od 8.30 do 10 tej  właśnie wtedy pukam te 8km i popołudniu od 12.30 do 14 tej.Pozdrawiam życzę wszystkim uroczego wieczoru.