Propozycje pracy z dziwnego nr telefonu 45252639

02 lipca 2024 17:21 / 1 osobie podoba się ten post
Witam, miał ktoś kontakt w sprawie opieki z osobą dzwoniącą z tego numeru telefonu? Przyznam, że kiedyś popełniłam błąd i ze strony dobrasztela aplikowałam do wielu firm. W odpowiedzi na aplikację skontaktowała się ze mną pani z tego numeru telefonu.Numer od początku wydawał mi się dziwny. Początkowo sądziłam, że to jakiś spam. W końcu odebrałam. Pani przedstawiła się nazwą jednej z agencji. Rozmowa przebiegała normalnie, choć dziwnym dla mnie było, że gdy zapytałam o składkę stwierdzono, ze wtedy stawka będzie mniejsza. Nie było tam żadnych wrażliwych danych, więc w teorii wszystko powinno być w porządku. Adres na dobrą sprawę podajesz też w CV, a nie wiesz co kto z tym zrobi. Mimo wszystko postanowiłam sprawdzić ten numer. Taki numer nie wyświetla się pod żadną agencją, ale co ciekawe wystakuje na stronach spamowych po ukraińsku/ rosyjsku. Pewnie bym tego nie pisała, ale rzeczywiście po tej rozmowie zaczęły wydzwaniać do mnie różne dziwne firmy, a to sprzedaż, a co ciekawe również agencje opieki, do których nie aplikowałam. Mam wrażenie, że moje dane zostały ,,sprzedane'', choć może to przypadek. Kojarzy ktoś ten numer, czy rzeczywiście jakaś agencja pośrednictwa korzysta z tego numeru? Czasem dzwonią też z 45303 3059.
03 lipca 2024 10:11
aż sprawdziłam u siebie na komórce ale nie mam żądnych z tych numerów. ja akurat korzystałam z multiformularz atutaj na forum https://www.opiekunki24.pl/multiformularz i dzwoniło do mnie też sporo agencji. nie mam w komórce. staram się zapisywać wszystkie numery ale mogo mi też coś umknąć. a poprosiłaś ich o dokumenty na maila? jak wysla umowe to można sprawdzić po danych czy firma prawdziwa i w ogóle. niektóre firmy mają też wiele numerow. dzwonią z infolii lub zkomorek swoich. ale ten numer dla mnie dizwny nie pasuje do polskiego zadnego.
03 lipca 2024 10:45
ciekawa sprawa.. ja tez nie mam w telefonie i wpisałam tez na facebooku bo jestem na roznych grupach dla opiekunów z ofertami i tam często podają numeru kontaktowe ale takiego nie znalazłam.. no i dziwne ze tylko 8 cyfr, brakuje jednej.. ja podobnie jak Janka kiedys aplikowałam przez ten formularz tutaj na opiekunki24.pl i dostalam sporo telefonow ale pierwsze co to pytalam i zapisywałam kto i skąd dzwoni... i wszystko bylo ok, normalne firmy z internetu.. jak zadzwonia jeszcze raz a nie chcesz z nimi jechac to powiedz zeby cie usuneli z bazy
04 lipca 2024 08:11
Potwierdzam to co napisały dziewczyny wyżej, formularz chyba najbezpieczniejszy bo też korzystałem, był kontakt i wszystko przebiegło miło i sprawnie bez dziwnych sytuacji, a tego numeru który podajesz też w telefonie nie mam. Zapisuję zawsze po rozmowie i jestem w tym bardzo skrupulatny by wiedzieć z kim już gadałem. 
20 lipca 2024 18:55
Kaska454

Witam, miał ktoś kontakt w sprawie opieki z osobą dzwoniącą z tego numeru telefonu? Przyznam, że kiedyś popełniłam błąd i ze strony dobrasztela aplikowałam do wielu firm. W odpowiedzi na aplikację skontaktowała się ze mną pani z tego numeru telefonu.Numer od początku wydawał mi się dziwny. Początkowo sądziłam, że to jakiś spam. W końcu odebrałam. Pani przedstawiła się nazwą jednej z agencji. Rozmowa przebiegała normalnie, choć dziwnym dla mnie było, że gdy zapytałam o składkę stwierdzono, ze wtedy stawka będzie mniejsza. Nie było tam żadnych wrażliwych danych, więc w teorii wszystko powinno być w porządku. Adres na dobrą sprawę podajesz też w CV, a nie wiesz co kto z tym zrobi. Mimo wszystko postanowiłam sprawdzić ten numer. Taki numer nie wyświetla się pod żadną agencją, ale co ciekawe wystakuje na stronach spamowych po ukraińsku/ rosyjsku. Pewnie bym tego nie pisała, ale rzeczywiście po tej rozmowie zaczęły wydzwaniać do mnie różne dziwne firmy, a to sprzedaż, a co ciekawe również agencje opieki, do których nie aplikowałam. Mam wrażenie, że moje dane zostały ,,sprzedane'', choć może to przypadek. Kojarzy ktoś ten numer, czy rzeczywiście jakaś agencja pośrednictwa korzysta z tego numeru? Czasem dzwonią też z 45303 3059.

Nie ale zawsze pytaj skąd mają twój numer. Możesz od razu powiedzieć, że nie życzysz sobie kontaktu.  Ja nie podaję numeru jak nie wiem co za firma daje ogłoszenie. To najczęściej strata czasu i nerwów, tym bardziej teraz. Ciągle trąbią w mediach o zaginięciach i morderstwach. W życiu nie pojechałabym za żadne pieniądze gdybym nie miała pewności, że to legalne i pewne miejsce.
22 lipca 2024 09:17
Teraz nr tel. można posiąść bez problemów a to RODO to tylko dla biedaków .Krygują się w sprawach mniej ważnych bo do spamowania to mają numery jak na dłoni .Kiedyś była książka tel z adresem ,nazwiskiem i numer tel był
Im więcej tajemnic tym mniej prywatności . Nie robię rabanu , nie znam nr nie odbieram i już .
12 sierpnia 2024 13:52
Tego numeru nie ma nawet w żadnej standardowej wyszukiwarce, ale ostatnio widziałam go pod jednym z ogłoszeń na stronie ,, Dobrasztela''. Wątpię by ktoś chciał kogoś zabić, większe szanse są na polskich drogach. Raczej chodzi o zwykłe wyłudzenie danych. Co ciekawe próbowałam tam dzwonić i nikt nie odbiera. Nie ma nawet sygnału łączenia. Nie podałam tam wrażliwych danych, ale jest to dziwne. Z pewnością nie jest to polski numer. Kontakt na Whats app też mi nie przypadł do gustu. Jak wiadomo z regulaminu wszelkich danych z tej aplikacji się nie uzyska. Wrazie czego nie można powiedzieć w sądzie, że ,,ktoś pisał.''

Kolejną dziwną firmą jest Felizajob. Z pewnością z nimi nie pojadę. Pomijając to, że bawią się dalej w COVID, to rozmowa rekrutacyjna bardzo nieprzyjemna. Oddzwaniałam na numer i zgłosiła się bardzo obrażona pani, która stwierdziła, że nie mogła się do mnie dodzwonić. Nie każdy siedzi z telefonem 24h, a poza tym oddzwaniałam tam dwa dni. Od nich połączenie mam raptem jedno. Najbardziej jednak zdenerwowała ją moja odpowiedź na pytanie: ,,Od kiedy mogę jechać''. Gdy odpowiedziałam, że od września i dzień wyjazdu jest mi obojętny, bo to zależy od tego czy mają zlecenia. Pani stwierdziła, że ona musi mieć konkretny dzień, bo ona zaznaczy w systemie, a potem ja powiem, że nie mogę w tym terminie.  Odpowiedziałam jedynie, że nie ja siedzę przed komputerem ze zleceniami, a ona. Odpowiedź zadziwiająca. Ona nie widzi czy ma zlecenia. Rekruterka zapomniała, że po pierwsze nie mamy jeszcze umowy, a to jest wiążące, a po drugie istnieją zdarzenia losowe od nas niezależne. Na pytanie odnośnie zleceń okazało się, że nie mają tego czego szukam. Nie polecam. Jeśli na wstępie wykazuje się niechęć do współpracy. Dziwne rozumowanie. Nie planuje złamać nogi, ale to nie znaczy, że jej nie złamie. Przypadki losowe zawsze mogą się zdarzyć. Mało osób wyjeżdża z dnia na dzień, a jeszcze mniej jest spakowanych, w oczekiwaniu, bo może będzie zlecenie. To nie są wyjazdy na dzień, że weźmiemy przysłowie,, jedne gacie.'' Przyznam, że rozmawiałam z różnymi firmami, w Medipe zdziwiło mnie chociażby to, że na wstępie zaznaczono, że jeśli podam fałszywe informacje zdrowotne jest kara umowna. Schorzeń kręgosłupa nie mam, ale rozumiem, że gdyby coś się stało na zleceniu, to już miałabym karę. A tego przewidzie się nie da. Dziwnym było też odprowadzanie 36 euro dla ErgoHestia na dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne. Zawsze je wykupuje, a czemu mam mieć odprowadzane z zarobku pieniądze na to, skoro mogę wykupić to samo ubezpieczenie taniej samemu z innej firmy. Z pewnością to układ. Z tą firmą też nie pojadę, ale zdecydowanie rozmowa była uprzejmniejsza.