Karta czy gotówka? Zakupy w DE

03 czerwca 2024 10:01
Kochane, dużo się dowiaduję z naszego forum i tak mnie naszło na kolejne pytanie: Jak płacicie za zakupy (swoje prywatne) w De? Z karty którego banku korzystacie? Ja staram się mieć gotówkę i mam kartę (jedną z ING, ale ona jest zapasowa, bo tam mi dużo prowizji pobiera) i jedną z Revoluta (dzieci mi ją założyły). Z revolut jest taki problem, że czasem są miejsca, gdzie nie mogę nią zapłacić. 
07 czerwca 2024 12:39
Luiza65

Kochane, dużo się dowiaduję z naszego forum i tak mnie naszło na kolejne pytanie: Jak płacicie za zakupy (swoje prywatne) w De? Z karty którego banku korzystacie? Ja staram się mieć gotówkę i mam kartę (jedną z ING, ale ona jest zapasowa, bo tam mi dużo prowizji pobiera) i jedną z Revoluta (dzieci mi ją założyły). Z revolut jest taki problem, że czasem są miejsca, gdzie nie mogę nią zapłacić. 

Witaj W De najlepiej mieć zawsze przy sobie gotowke. Ja mam jeszcze karte z mbanku i prowizje sa bardzo male. Revolut jest fajny, ale tak jak piszesz - niewszedzie da sie nim zaplacic
07 czerwca 2024 12:52
Za drobne zakupy płacę gotówką,większe kartą. Teraz kiedy euro tanie,bardziej się chyba opłaca. Po drugie nie zabieram ze sobą większej gotówki. Raz w miesiącu płacę kartą kredytową. To wymóg żeby raz w miesiącu dokonać zakupów aby nie płacić za obsługę karty. Płacę kartą euro,voyager millennium ,nigdy złotówkową (oprócz kredytowej). Oba konta mam w Millennium