Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

26 stycznia 2025 11:39 / 2 osobom podoba się ten post
Jakiś czas temu odkryłam blog kulinarny Emmi kocht einfach. Polecam. Wszystkie przepisy proste,takie codzienne ale mają w sobie to coś . Wiele z nich już sprawdziłam i za każdym razem potrawy  wyszły bardzo smaczne. Dzisiaj wg przepisu Emmi Rosenkohlauflauf mit Kartoffeln,sałata i mielone wg mojego przepisu .
27 stycznia 2025 10:08 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie proza kulinarna .

Tak serio nie jestem Szkotka ani Poznanianka a oszczędzam . 
Śledzik w śmietanie z ogoreczkiem konserwowym i jabłkiem 
Ziemniaczki umundurowane  bo takie pasują . Śledzik już musi być skonsumowany, żeby nie zanieczyszczać środowiska .
27 stycznia 2025 17:15 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy się dzisiaj nie rozpłaczę, Gotuję bigos z wysmazonym boczkiem z cebulką, trochę karkówki , kosteczki schabowe i sporo suszonych grzybów .
No nie wytrzymam , a zjadłam już te śledziki w śmietanie .Co mnie podkusilo  ?
Postaram się poćwiczyć silną wole, nie wiem czy mi się uda . 

27 stycznia 2025 17:36 / 5 osobom podoba się ten post
Zupka jarzynowa dla podopiecznej 400 ml, dla mnie 250 ml. Wszyscy zadowoleni🙂
Tu zawsze obiad w porze " obiadowej", konkretnie po 12. Potem jest planowa pauza
28 stycznia 2025 08:49 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Zupka jarzynowa dla podopiecznej 400 ml, dla mnie 250 ml. Wszyscy zadowoleni🙂:mniam:
Tu zawsze obiad w porze " obiadowej", konkretnie po 12. Potem jest planowa pauza

Czy Ty nie masz rodziny w Okręgowym Urzędzie Miar ? Qrde wszystko wyliczone i wymierzone .
28 stycznia 2025 16:31 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Czy Ty nie masz rodziny w Okręgowym Urzędzie Miar ? Qrde wszystko wyliczone i wymierzone .:-)

Nie, ale większa miseczka i mniejsza mają takie miary. Jak w przypadku lokali gastronomicznych 👍
28 stycznia 2025 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Nie, ale większa miseczka i mniejsza mają takie miary. Jak w przypadku lokali gastronomicznych 👍

Ja swoim zwyczajem za żartowałam  Nie przytyjesz tam za bardzo
28 stycznia 2025 20:23 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj pdp wspomniała o Spigelei. Ooo,jak się ucieszyłam,dawno nie jadłam . Była więc sałata a po niej na stole wylądowały talerze z Bratkartoffeln,Spigelei i szpinakiem. Zjedliśmy we troje z apetytem 
29 stycznia 2025 10:15 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj pdp wspomniała o Spigelei. Ooo,jak się ucieszyłam,dawno nie jadłam . Była więc sałata a po niej na stole wylądowały talerze z Bratkartoffeln,Spigelei i szpinakiem. Zjedliśmy we troje z apetytem :mniam:

A ten trzeci to Spigelej 
29 stycznia 2025 10:18 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj krokiety oczywiście z kapustą i suszonymi  grzybami . Do tego barszcz czerwony zczosnkiem w kubeczku .
Moje smaki .
29 stycznia 2025 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

A ten trzeci to Spigelej :-):-):-)

Coś w tym stylu,synuś pdp 
29 stycznia 2025 10:47 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

U mnie dzisiaj krokiety oczywiście z kapustą i suszonymi  grzybami . Do tego barszcz czerwony zczosnkiem w kubeczku .
Moje smaki .:mniam:

Moje też,ale nie wiem jak by zostały przyjęte 
Nie mam pomysłu na obiadokolację,pewnie rozmrożę bolognese ,ugotuję makaron i zrobię sałatę.
W planie było wyjście do greckiej,nie wiem czy "kara" Pdp będzie gotowa do wieczora, Już dzwoniłam do serwisu,mają kogoś przysłać,ale kiedy?
29 stycznia 2025 13:47 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś flaczki z boczniaków i sałatka owocowa dla mnie a rosół  z makaronem i mięskiem zbledowany bo inaczej  wodę rosołową by wypiła a resztę zostawiła no i sałatka owocowa
29 stycznia 2025 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie była dziś lazania.
30 stycznia 2025 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj rybka panierowania, ziemniaki tłuczone + surówka z kiszonej kapusty 
Będzie rozpusta