Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

20 października 2024 11:38 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Też tak uważam. Ciapate puree dobre dla niemowlaków czy bezzębnych staruszków :-)

O ja cię  też tak myślę 
20 października 2024 11:39
Mleczko

O ja cię :-) też tak myślę :lol3:

Znów ,2 x 
20 października 2024 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Też tak uważam. Ciapate puree dobre dla niemowlaków czy bezzębnych staruszków :-)

Lub dla tych co mają że względu na chorobę z przełykaniem problem. Tutaj tłuczone a zypu normalne żadne puree. 
21 października 2024 08:11 / 3 osobom podoba się ten post
Słuchajcie, wczoraj robiłam pyszne kotleciki siekane z tego przepisu https://poprostupycha.com.pl/przepis/kotlety-siekane-z-kurczaka/ tylko z indyka. wyszły przepyszne, super doprawione.. bardzo wam polecam. a dzisiaj będę coś wyciągnę z zamrażarki, zamarynuję lekko i z ziemniaczkami się zje :)
21 października 2024 20:58 / 2 osobom podoba się ten post
bozena1234

Słuchajcie, wczoraj robiłam pyszne kotleciki siekane z tego przepisu https://poprostupycha.com.pl/przepis/kotlety-siekane-z-kurczaka/ tylko z indyka. wyszły przepyszne, super doprawione.. bardzo wam polecam. a dzisiaj będę coś wyciągnę z zamrażarki, zamarynuję lekko i z ziemniaczkami się zje :)

I co gotowałaś i jak wyszło? :) 
23 października 2024 18:31 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś zupa, którą lubię, a którą ugotowała moja żona 

23 października 2024 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Też uwielbiam. Do tego ziemniaczki polane niezdrowymi skwareczkami. 🤣😋
Kolejna moja ulubiona zupa to kapuśniak z kiszonej kapusty. 😋😋😋
23 października 2024 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

A gdzie drugie pół jajka ? 
24 października 2024 09:00 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A gdzie drugie pół jajka ? :wystawia jezyk2::przyjaciele:

Trzeba koszty ciąć 🙁😂
24 października 2024 09:57 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj była sałata na przystawkę i zupa krem z dyni z chrupiącą bagietką. Dzisiaj sauerkraut mit kasseler i ziemniaki tłuczone. W tym tygodniu gotuję "na zamówienie ",powtarzam dania o które prosi podopieczna. Był już makaron ryżowy z krewetkami,kurczak po toskańsku i dzisiaj ostatnie moje gotowanie 
24 października 2024 11:12 / 1 osobie podoba się ten post
Luke

Trzeba koszty ciąć 🙁😂

25 października 2024 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

I co gotowałaś i jak wyszło? :) 

kochana zrobiłam karkówkę... pyszna z takich przyprawach grillowych i duszona w rękawie :) wyszła mięciutka :)
25 października 2024 17:16 / 2 osobom podoba się ten post
bozena1234

kochana zrobiłam karkówkę... pyszna z takich przyprawach grillowych i duszona w rękawie :) wyszła mięciutka :)

Mmmmmm, w dużej częsci jestem mięsożerna, nawet jak ktoś twierdzi zupełnie coś innego :) Ale po co dementować? Wielu ludzi i tak czyta przez filtr własnych doświadczeń  
Tak, że dzięki za pomysł, jutro jak będę na zakupach to kupię na niedzielę, a że jadę z mężem, to jutro zjemy pewnie w jakim restorancie i najpewniej będzie to MANOR- dobre żarełko mają. Polecam tym, co są w Szwajcarii. 
28 października 2024 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mmmmmm, w dużej częsci jestem mięsożerna, nawet jak ktoś twierdzi zupełnie coś innego :) Ale po co dementować? Wielu ludzi i tak czyta przez filtr własnych doświadczeń :yo: 
Tak, że dzięki za pomysł, jutro jak będę na zakupach to kupię na niedzielę, a że jadę z mężem, to jutro zjemy pewnie w jakim restorancie i najpewniej będzie to MANOR- dobre żarełko mają. Polecam tym, co są w Szwajcarii. 

Cóż powiedzieć: smacznego!! :) i podrzucaj jakieś swoje pomysły.. sprawdzone przepisy sa najlepsze :)
28 października 2024 14:55 / 1 osobie podoba się ten post
bozena1234

Cóż powiedzieć: smacznego!! :) i podrzucaj jakieś swoje pomysły.. sprawdzone przepisy sa najlepsze :)

Jutro będę piekła szpikowaną boczkiem w sosie śliwkowym. Bardzo smaczna. Ale przepis dopiero za jakiś czas :)