Powitajki przy kawie 76

09 marca 2024 10:03 / 4 osobom podoba się ten post
Witam radośnie i słonecznie ☀️
Radosnie bo czas szybko leci,bo ostatnia sobota w pracy,bo wczoraj myślałam że to już sobota i dopiero wieczorem zorientowałam się,że to dopiero piątek,więc mam jeden dzień ekstra ,a już miałam nerwy że jeszcze się nie spakowałam . Niebo czyste i błękitne,słońce grzeje od rana to i słonecznie się z Wami przywitałam. Nie zostało mi wiele do zrobienia,właściwie prawie wolne,już żadnych zakupów i żadnego gotowania. Dzisiaj mamy co jeść a jutro idziemy na ostatnią ,"rodzinną" kolację . Zostało mi tylko pakowanie i porządki w moim pokoju. Pokojem zajmę się dopiero w poniedziałek ,wystarczy zmienić pościel,uprać swoją ,odkurzyć i umyć podłogę ,a później to już tylko czekać na busa. Wczoraj prawie 3 godziny przesiedziałyśmy ze znajomymi w bistro-café,dzisiaj też na pewno pójdziemy. Przyjemnie jest posiedzieć na słonecznym tarasie kawiarnianym.
Na naszym tarasie też dużo słońca ,kawusia wypita,zaraz przygotuję śniadanie i poczekam aż seniorka  wstanie.
Wczoraj wieczorem obejrzałam pierwszy odcinek nowego serialu Bracia,na Polsacie. Kto ma dostęp do polskiej telewizji to polecam,zapowiada się ciekawie.
Życzę przyjemnej,słonecznej soboty 
09 marca 2024 11:09 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 słońce , rower , plaża 
09 marca 2024 11:31 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 😊 słońce , rower , plaża :chaplin:

O matko,Dorotee,wyhamuj trochę 
Jeszcze Marzanny nie utopili,uważaj żebyś się nie lrzeziębiła ,Margaretka by tego nie chciała 
Milego dnia 
09 marca 2024 12:22 / 3 osobom podoba się ten post
Witam w sobotnie południe
Cieplutko, czasami lekki wiaterek zawieje. Dziś już pospacerowałem, zakupy porobiłem. Zaraz omlet pdp przyrządzę i dalej czas wolny. Około 16 kawa i ciastka i dalej wolne. Najwięcej czasu mam na tej szteli. Nikt się nie krząta po kuchni, synowie raz na jakiś czas zajrzą krótko i tyle. Laba.
Odpoczywajcie 
09 marca 2024 13:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry pracusie  sobota to prawie już niedziela i koniec tygodnia . Wiosnę mam w domu, bo za oknem słonecznie ale chłodno .Zobaczę teraz kto w domciu a kto w pracy, nie miałam czasu zawracać Wam w głowie .
Życzę samych dobrych dni .
09 marca 2024 13:56
Luke

Witam w sobotnie południe:-)
Cieplutko, czasami lekki wiaterek zawieje. Dziś już pospacerowałem, zakupy porobiłem. Zaraz omlet pdp przyrządzę i dalej czas wolny. Około 16 kawa i ciastka i dalej wolne. Najwięcej czasu mam na tej szteli. Nikt się nie krząta po kuchni, synowie raz na jakiś czas zajrzą krótko i tyle. Laba.
Odpoczywajcie :aniolki:

O  " czerwony krzyż" Ciebie odnalazł 

09 marca 2024 14:03 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Witam radośnie i słonecznie ☀️
Radosnie bo czas szybko leci,bo ostatnia sobota w pracy,bo wczoraj myślałam że to już sobota i dopiero wieczorem zorientowałam się,że to dopiero piątek,więc mam jeden dzień ekstra ,a już miałam nerwy że jeszcze się nie spakowałam :-). Niebo czyste i błękitne,słońce grzeje od rana to i słonecznie się z Wami przywitałam. Nie zostało mi wiele do zrobienia,właściwie prawie wolne,już żadnych zakupów i żadnego gotowania. Dzisiaj mamy co jeść a jutro idziemy na ostatnią ,"rodzinną" kolację . Zostało mi tylko pakowanie i porządki w moim pokoju. Pokojem zajmę się dopiero w poniedziałek ,wystarczy zmienić pościel,uprać swoją ,odkurzyć i umyć podłogę ,a później to już tylko czekać na busa. Wczoraj prawie 3 godziny przesiedziałyśmy ze znajomymi w bistro-café,dzisiaj też na pewno pójdziemy. Przyjemnie jest posiedzieć na słonecznym tarasie kawiarnianym.
Na naszym tarasie też dużo słońca ,kawusia wypita,zaraz przygotuję śniadanie i poczekam aż seniorka  wstanie.
Wczoraj wieczorem obejrzałam pierwszy odcinek nowego serialu Bracia,na Polsacie. Kto ma dostęp do polskiej telewizji to polecam,zapowiada się ciekawie.
Życzę przyjemnej,słonecznej soboty :najlepszego3:

Też zaczęłam oglądać.......ale się wylogowałam  Staram się nie dać wciągnąć w seriale  bo potem kaplica .Wszystko podporządkuję, żeby dalszy ciąg oglądać .Chyba, że to biograficzny 
09 marca 2024 14:18 / 2 osobom podoba się ten post
Witam  w piękną w słoneczna sobotę. Spacer jak codzien  chyba że ulewa to raczej w domu) zaliczony. Dzisiaj pięknie widać całe Alpy i austriackie i szwajcarskie. na nizinach zieloniutko w górze bialutko jeszcze. Bez okularów przeciwsłonecznych 😎 ani rusz bo tak słoneczko dogrzewa. ☀️ Koszulka z długim rękawem i kamizelka dziś wystarcza. 
Za tydzień będę ogarniać pokój mój i dopakowywać walizke. Busika mam w niedzielę między 8-9. Miałam gtv też na niedzielę po południu ale seniorka na jakieś urodziny idzie więc zmieniłam. Niech jej będzie . Ustąpię. Zmiany i tak nie będzie więc mnie to obojętne kiedy wyjadę. Jak zdążę to zrobię księżniczce śniadanie jak nie to przykro niech sama sobie ogarnia. 😏😁
Spokojnego reszty dnia wszystkim Wam życzę. ☀️
09 marca 2024 16:20 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

O matko,Dorotee,wyhamuj trochę :-)
Jeszcze Marzanny nie utopili,uważaj żebyś się nie lrzeziębiła ,Margaretka by tego nie chciała :lol1:
Milego dnia :najlepszego3:

Nie ,nie była kawa na plaży  niesamowita pogoda , niby tylko 16 stopni 
10 marca 2024 07:28 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zupka mleczna się  gotuje .Śniłam w nocy, że jadłam kluski lane .Jednak sny się sprawdzają .A Wam  też ?

Dobrego dnia .
10 marca 2024 07:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry 
dzisiaj leniwa niedziela 
milego i spokojnego dzionka 
10 marca 2024 07:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ...ta ostatnia niedziela.... mogę sobie dziś pośpiewać 
Życzę wszystkim spokojnego, leniwego dzionka 
10 marca 2024 07:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Niedziela, dzień wolny :) Mój śpi, pies jedno oko otworzył jakby chciał zapytać "czego kobieto obijasz się w niedzielę po chałupie od rana?" . Ano się obijam, bo kawy mi się chciało, a poza tym dziś mamy Dzień Mężczyzny i chciałam życzyć wszystkiego naj naj :) Tym co mają wolne
Tym co w pracy i miłego dziona :)
10 marca 2024 07:57 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Umnie nie będzie rajtuzów ale chyba goździka sama sobie kupię :-)

Nic straconego. Pantalonów tudzież rajtuz Haushalthilfe od muslima jeszcze na Popo nie naciągnęła bo słonce zasłaniają-no zawału można dostać :). Podejdę i gwizdnę Zmiescimy się we dwie, albo i czy .
10 marca 2024 08:34 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Nic straconego. Pantalonów tudzież rajtuz Haushalthilfe od muslima jeszcze na Popo nie naciągnęła :lol3: bo słonce zasłaniają-no zawału można dostać :). Podejdę i gwizdnę :-) Zmiescimy się we dwie, albo i czy :lol2:.

W tym roku tak podeszłam do tego święta