Powitajki przy kawie 76

19 stycznia 2024 23:09 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek piątkowo.Koniec spania o 3.30,bo wyrwał mnie ze snu krzyk Seniora , który spadł z łóżka.W pierwszej chwili nie wiedziałam,co się dzieje.Zawołałm Córkę,zaraz zbiegła.Chyba niepotrzebnie wczoraj Mu mówili, że jedzie do lekarza,bo był już w butach w łózku.Corka coś tam mu wytłumaczyła,zapakowałysmy Go do łóżka i narazie cisza,ale ze snu oczywiście nici.Zaraz biorę się za kawę.Tak jak wczoraj miałam dobry nastrój,tak teraz kiepsko widzę nadchodzacy dzień.Oby dla Was był spokojny i bezstresowy.

Oj Maluda to tylko Ci współczuć .Też jakis czas temu pisalam o nocnym wstawaniu w De .Dlatego cieszę sie że ten problem mam w swojej obecnej pracy z głowy . Ale co z tego jak spać moge a nie umiem i już o  4, 5 wyspana .Pewnie sie boje że budzika nie uskysze rano☺️Zobacze jak dziś bedzie bo 2 dni wolne .A tak na serio jak nic sie nie zmieni to kierunek Doktor bo to na dłuższą mete wk...ące jest.
20 stycznia 2024 05:13 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio.Na to,co wyprawiał Senior w nocy spuśćmy zasłonę milczenia.A po raz kolejny przekonałam się jaka jest mentalność niemieckich rodzin i jak bardzo brakuje niektórym kultury.Ech,szkoda pisania.Biorę się za kawę a Wam życzę pogodnego dnia.
20 stycznia 2024 06:21 / 5 osobom podoba się ten post
Witajcie przy sobocie aby wekendzik zleciał szybciutko i spokojnie ja jeszcze nie kawa a letnia woda podobno na jelitka zdrowa ale tym co już pija smacznego Maluda wiem co przechodzisz jam wytrwała 8 nocek bez snu chyba z omdleniami nie wiedząc gdzie jestem i jaki jest dzień.Po 4 dobie wszczełam ALARM po 8 już mnie nie było.Próbowałam róznych sposobów NIC reakcja rodziny zero reakcja Firmy prawidłowa ....zostali sami z dziadkiem.Oby u Ciebie bylo inaczej żadne pieniądze nie są warte tego poświęcenia a ja poprostu zostałam wprowadzona na mine swiadomie Dama sie przyznała ale cóz swoje przeszłam i o kulturze ichnej też deczko wiem.Współczuje Ci z całego serca do dzis mam ciary ja wspomne i czytam takie posty jak twój.
20 stycznia 2024 06:28 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Witajcie przy sobocie aby wekendzik zleciał szybciutko i spokojnie ja jeszcze nie kawa a letnia woda podobno na jelitka zdrowa ale tym co już pija smacznego Maluda wiem co przechodzisz jam wytrwała 8 nocek bez snu chyba z omdleniami nie wiedząc gdzie jestem i jaki jest dzień.Po 4 dobie wszczełam ALARM po 8 już mnie nie było.Próbowałam róznych sposobów NIC reakcja rodziny zero reakcja Firmy prawidłowa ....zostali sami z dziadkiem.Oby u Ciebie bylo inaczej żadne pieniądze nie są warte tego poświęcenia a ja poprostu zostałam wprowadzona na mine swiadomie Dama sie przyznała ale cóz swoje przeszłam i o kulturze ichnej też deczko wiem.Współczuje Ci z całego serca do dzis mam ciary ja wspomne i czytam takie posty jak twój.:aniolki:

20 stycznia 2024 06:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Dziś planuję a do mojej seniorki przychodzi fryzjerka to będę mieć trochę luzu
Miłego dnia i całego weekendu wszystkim
20 stycznia 2024 07:16 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Doberek sobotnio.Na to,co wyprawiał Senior w nocy spuśćmy zasłonę milczenia.A po raz kolejny przekonałam się jaka jest mentalność niemieckich rodzin i jak bardzo brakuje niektórym kultury.Ech,szkoda pisania.Biorę się za kawę a Wam życzę pogodnego dnia.

Niemieckie wygodnictwo to jedno, a drugie to to , że firmy koordynujące po niemieckiej stronie przedstawiają kiientowi opiekunkę jako robota wieloczynnościowego i to wszystko w jednej cenie. Jeśli robot posiada dodatkowe funkcje jak dobry dojcz czy prawko , to cena jest wyższa, ale zakladają , że i obowiązków może byc więcej, jako, że taki pakiet powinien ogarnąc sprawę. Trzeba wykazać się dużym sprytem, aby nie dać się w kaszy zjeść, ale bywa, że lepiej odpuścić i oddalić się  od zżerającej energię i zdrowie sytuacji. 
20 stycznia 2024 07:21 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dawno mnie tu nie bylo( w zeszlym roku ostatnio) i nie moge sie odniesc do Twojego zapytania o menu na naszym malym oddziale bo teraz to 10 osób.Wymieszane towarzystwo: Demencja ,AL,Down (prawdopodobnie tylko na 2 tyg),Epilepsja,Schizofrenia .Jeszcze nie jestesmy przebranżowieni calkowicie a miało być szybko i sprawnie .Nie jest to dobre ani dla nich ani dla nas .Wracam czasem zmęczona tą różnorodnoscią . Troche to jeszcze potrwa.A dziś na koncercie muzyki akordeonowej z przytupem pan z Al i pan z Downem nawet nie drgneli .Tak pochlonęla ich muzyka , grzecznie wrocili ze mną na oddział za rączkę 😀Mało mamy też personelu .Te braki to chyba wszędzie .  Miłego wypoczynku z rodziną😊

Niezły "Nachlass". Czeka was intensywne zarządzanie.
Braki są, chyba w ośrodkach Reha najmniejsze , bo tam można lepiej zarobić. W ogóle branża Pflege jest proporcjonalnie nisko w porównaniu do nakładu pracy opłacana i w Szwajcarii, mimo ,źe można zarobić więcej niż w UE. 
20 stycznia 2024 07:34 / 5 osobom podoba się ten post
Obudził mnie tupot małych stópek. Pralka zabawkowa już chodzi z klockami w środku i jest trochę głośno. Poza tym słychac jeszcze brum , brum bo mi mały po kołdrze autem jeżdzi. Jak młoda skonczy mi robić herbatę  to zabiorę się za prawdziwe śniadanie. To ostatni dzien gdy są pod moją pieczą. Jutro powrót do rzeczywistości, a dziś wieczorem w sąsiedztwie bal karnawałowy. Tak się zastanawiam czy aby tam nie zniknąć. Mam wprawdzie z jakiegoś lumpa buraczkową suknię na takie okazje, ale że wcześniej ktoś już ją nosił , zastanawiam się czy powinnam się w nią pakować. Chyba nie. Wrzuce do PCK, może ktoś zechce. W cyrku u sąsiada zawsze można w sumie udzial wziąc, wymagan nie ma wygórowanych, wstęp wolny :) Ale może innym razem. Dziś się spakuję na powrót, wezmę parę wędlinek z Polski, obiecałam mężowi. 
A potem powrot do pracy, do kółka graniastego razem z ferajną :)
Dobrego dnia wam życzę. 
20 stycznia 2024 07:57 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  zbliża się czas przygotowania śniadania czyli dzień pracy czas rozpocząć oby minął przyjemnie i bezstresowo, tego sobie i Wam życzę 
20 stycznia 2024 08:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry s o b o t n i o  ten dzień lubię bardziej niż niedzielę a mniej niż piątek Wygrzebałam się z łóżka i czas urodę poprawić . Myślenie też muszę włączyć , bo. głowa jest niezbędna w tych czasach .Na luz pozwolę sobie za jakiś czas 
Dobrego dnia  .
20 stycznia 2024 08:58 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

BRAWO ZA TAKI WPIS BRAWO PESEL TO ONI SE NADALI A MY IDZIM JAK PO FALI.:niech zyje::taniec2:Jam na wyjezdzie kochana od 7 lat nie byłam bom do emerytury składki zbierała.....teraz może deczko z doskoku bo w domu 8 wnucząt i tesknota wielka.Tak już mają babki ale tylko sie z tego cieszyć bo to nasze skarby .:przytul aniola:

Nie Ty jedna Babka przechytrzylas ZUS  trzeba myśleć przyszłościowo jak mawiał Pawlak .Też mi się to przytrafiło tylko wnucząt mniej . Dobrze jest jak jest ,oby się nie pogorszyło . Powodzenia 
20 stycznia 2024 09:07 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

To prawda,podzielam Twoje zdanie. Oby w przypadku Maludy się sprawdziło i będzie miała spokojny dzień . Witam piątkowo,i już mamy weekend. Może nawet będę miała sporo wolnego bo dzisiaj po południu córka seniorki przyjeżdża . Zawsze kiedy jest tutaj,to przejmuje opiekę nad mamą. Złapię głębszy oddech. Fizycznie się nie przemęczam ale miejsce wymagające i często psychicznie wyczerpujące. Tak jak piszesz,nawyków się nie zmieni a to,co kiedyś przychodziło naszym podopiecznym łatwo ,niektóre czynności odruchowo,to teraz często jest dla nich niebezpieczne. I kto się martwi? Opiekunka. Dzieci mówią mama tak ma,zawsze taka była,tak robiła, więc się nie przejmuj . A jak się nie przejmować kiedy jesteśmy za te mamy i ojców odpowiedzialni ?
Dobrego,spokojnego dnia życzę :angel3:

Gusia jakby nie patrzył, to w tej robocie trzeba zdjąć koronę z głowy . Pokory i zrozumienia potrzeba , wtedy obie strony mają lżej . Nie oznacza to absolutnie utożsamianie się z Izaura  .Trzeba pokazać, ze swoją wartość się  zna , A czy można to objawić  ? znajomością rzeczy jakie się wykonuje , uśmiechem i podejściem do ludzi .  Umiar we wszystkim i dyskrecja wskazane .
20 stycznia 2024 09:12 / 1 osobie podoba się ten post
Anka1

Hej wszystkim forumkom i - wiczom:-)
Kto to wymyślił PESEL tu mają AHV i wystarczy.Ja się nie stresuję liczbami ale  moja koleżanka przypomina mi zawsze z okazji Nowego Roku ile jeszcze do emerytury :agent: Tu też zasypało, muszę pójść na zakupy ale chyba jeszcze trochę polezakuję sobie. Mleko i tam takie inne z połki nie ucieknie a opiekunka powinna być wypoczęta :-)
Pozdrawiam serdecznie weekendowo

Nie każdy ma  AHV..tu inne oznaczenia działają .A PESEL dumą mnie napawa., i stresu nie odczuwam . Lubię liczby najbardziej w portfelu 
20 stycznia 2024 11:47 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien dobry wszystkim 
Sloneczko swieci , mrozno ale ladnie 
W weekendy moge sobie zawsze do 9 pospac , wiec wypoczety i gotowy do pracy 
spokojnego dzionka wam wszystkim 
20 stycznia 2024 16:06 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Cześć a gdzie Ty teraz ? Dalej ten sam kanton ?😊A i BVG  też mają 😉

Hej ahoi.Zamieniłam Zurych na Aarau.Fsjne, stare  miasto.Niestety Polaków tu jak na lekarstwo.Tzn nie słychać nas w mieście.Pewnie są ale każdy sobie rzepkę skrobie.Tak tu też mam BVG bo to zależy od umowy.Muszę znaleźć kogoś mądrego, bo w każdej firmie miałam te składki odprowadzane nie wiem gdzie co o jakale się dowiem.A Ty gdzie teraz hasasz?