Powitajki przy kawie 75

09 sierpnia 2023 06:14 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek,poprzedni post wcieło mi w powietrze, więc mam nerwa.Biorę się za kawę a Wam życzę miłej środy ☕??
09 sierpnia 2023 06:56 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.  Dziś muszę podjechać do Rewe i uzupełnić zapasy. Zgodnie z hasłem środa przeleci tydzień obleci niech tak się stanie czego Wam i sobie życzę. Spokojnego dnia opiekunkowo. 
09 sierpnia 2023 06:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Witam i pozdrawiam z deszczowego i chłodnego Monachium 
Przed 5 zameldowałem się na miejscu. Zmiennik już pojechał z bratem w głąb Niemiec. Helmut ucieszony. Jeszcze "wachuje", harmonogram dnia bez zmian. To tyle na teraz. Po 9 chcę przejść się do sklepu, obiad z wczoraj gotowy, a po obiadku się zdrzemnę.
Spokojnego dnia
09 sierpnia 2023 07:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witaj opiekunkowo no i mamy już środę za chwilę weekend miłego dzionka i oby wreszcie przestało padać 
09 sierpnia 2023 08:34 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo 
09 sierpnia 2023 09:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień,w którym podobnie jak Wy cieszyć mnie będzie że "środa minie,tydzień zginie", coraz bliżej. Póki co,chcę myśleć ,że środa to dopiero początek tygodnia?. Wczoraj wróciłam od przyjaciółki z Kętrzyna. Pogoda taka sobie,deszcz,słońce i tak na zmianę,a temperatura jesienna. Pojechałam do Empiku zrealizować kartę podarunkową. No niestety,prezenty w postaci książek jakimi zostałam obdarowana,okazały się nietrafione. To znaczy trafione,nawet bardzo,ale wszystkie otrzymane książki albo już miałam,albo czytałam. To oddałam je ,a zwroty Empik robi na kartę podarunkową. Poszperałam trochę między książkami i,między innymi,wybór padł na coś lekkiego,na ogrzanie,coś z włoskimi klimatami. O Polakach we Włoszech,o Włochach,doskonałym jedzeniu,o Toskanii ,w której zakochana jestem od pierwszego z nią spotkania.A dzisiaj wcześnie rano obudziło mnie słońce. Pomimo chłodu,zasiadłam z kawą na balkonie ,w miękkim,ciepłym szlafroku i skarpetach,z książką w ręce. I znów jak dobrze mi,ach jak dobrze mi. Chwilo trwaj. Muszę się jednak zabrać do podpisywania umowy zlecenia,powypełniać na nowo rubryki z moimi danymi,nr konta itd itd. Myślałam że pracuję w firmie na V,a okazuje się,że chociaż ta sama agencja,ci sami ludzie,to nazywa się inaczej. No i apiać od nowa ,trzeba wszystko uzupełnić ,podpisać i odesłać. Wczoraj zdziwił mnie dzwonek domofonu naciskany przez kuriera,bo niczego nie zamawiałam. A to właśnie przyszedł cały pakiet,zapakowany w karton,z ładnym segregatorem i powitalnymi słodyczami. A wszystko przepasane elegancką banderolą "Witamy w gronie najlepszych Opiekunek i Opiekunów". Hmm,miłe,jak ktoś łasy na pochlebstwa,to pewnie ucieszyłby się  bardziej ode mnie. Mnie już takie chwyty nie kupują,bardziej cieszy rzeczowo przedstawione miejsce pracy i wynagrodzenie. Na stawkę do jednej,samoobsługowej osoby,narzekać nie mam prawa. A jak z tą samoobsługą będzie,okaże się już 2 września." Pażyjom,uwidim "?. Niechętnie odkładam książkę,zjem śniadanie i zasiądę do prac biurowych. Co będę robiła później,zależy od pogody. Jak nie będzie padać ,to pewnie jakiś wypad w plener. Może nad jezioro? Jest gdzie spacerować ,tłumów raczej nie będzie,to i przyjemniej będzie się wsłuchać w odgłosy przyrody,nacieszyć widokamii zapachami,dopieścić zmysły.
Przyjemnego,spokojnego dnia i niech Wam ta środa szybko zleci 
09 sierpnia 2023 09:51 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry:chaplin:
Witam i pozdrawiam z deszczowego i chłodnego Monachium :-)
Przed 5 zameldowałem się na miejscu. Zmiennik już pojechał z bratem w głąb Niemiec. Helmut ucieszony. Jeszcze "wachuje", harmonogram dnia bez zmian. To tyle na teraz. Po 9 chcę przejść się do sklepu, obiad z wczoraj gotowy, a po obiadku się zdrzemnę.
Spokojnego dnia:buziaki2:

Witaj,w końcu w pracy to i czasu więcej,żeby coś napisać,a nie tylko podczytywać 
Spokojnego ,dobrego czasu w Monachium 
09 sierpnia 2023 10:04 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, życzę cudownego dnia 
09 sierpnia 2023 11:39 / 5 osobom podoba się ten post
Dziś mało treściwie. Zdjęcia niewyraźne , bo się nie znizalam. Przerzucilam do sąsiada. Niech tam podgryza jeśli już musi. Jedyny feedback do brudny ślad, bo jak i na zdjęciu widać gatki ma za ciasne ?.

Pogoda spoko, 24 stopnie. W sam raz na prace ogródkowe. A mam co zbierać, żniwa warzywne są obfite. Ogórki , pomidory, fasolka. Wszystko czeka aż stanie się przetworem. Nie wiem czy to ogarnę w jeden dzień wolny - jeśli nie, porozdaje. Nam i tak wystarczy.
Spokojnego dnia i nie pijcie zbyt dużo kawy- ciśnienie ?
09 sierpnia 2023 11:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,dzień,w którym podobnie jak Wy cieszyć mnie będzie że "środa minie,tydzień zginie", coraz bliżej. Póki co,chcę myśleć ,że środa to dopiero początek tygodnia?. Wczoraj wróciłam od przyjaciółki z Kętrzyna. Pogoda taka sobie,deszcz,słońce i tak na zmianę,a temperatura jesienna. Pojechałam do Empiku zrealizować kartę podarunkową. No niestety,prezenty w postaci książek jakimi zostałam obdarowana,okazały się nietrafione. To znaczy trafione,nawet bardzo,ale wszystkie otrzymane książki albo już miałam,albo czytałam. To oddałam je ,a zwroty Empik robi na kartę podarunkową. Poszperałam trochę między książkami i,między innymi,wybór padł na coś lekkiego,na ogrzanie,coś z włoskimi klimatami. O Polakach we Włoszech,o Włochach,doskonałym jedzeniu,o Toskanii ,w której zakochana jestem od pierwszego z nią spotkania.A dzisiaj wcześnie rano obudziło mnie słońce. Pomimo chłodu,zasiadłam z kawą na balkonie ,w miękkim,ciepłym szlafroku i skarpetach,z książką w ręce. I znów jak dobrze mi,ach jak dobrze mi:-). Chwilo trwaj. Muszę się jednak zabrać do podpisywania umowy zlecenia,powypełniać na nowo rubryki z moimi danymi,nr konta itd itd. Myślałam że pracuję w firmie na V,a okazuje się,że chociaż ta sama agencja,ci sami ludzie,to nazywa się inaczej. No i apiać od nowa ,trzeba wszystko uzupełnić ,podpisać i odesłać. Wczoraj zdziwił mnie dzwonek domofonu naciskany przez kuriera,bo niczego nie zamawiałam. A to właśnie przyszedł cały pakiet,zapakowany w karton,z ładnym segregatorem i powitalnymi słodyczami. A wszystko przepasane elegancką banderolą "Witamy w gronie najlepszych Opiekunek i Opiekunów". Hmm,miłe,jak ktoś łasy na pochlebstwa,to pewnie ucieszyłby się  bardziej ode mnie. Mnie już takie chwyty nie kupują,bardziej cieszy rzeczowo przedstawione miejsce pracy i wynagrodzenie. Na stawkę do jednej,samoobsługowej osoby,narzekać nie mam prawa. A jak z tą samoobsługą będzie,okaże się już 2 września." Pażyjom,uwidim "?. Niechętnie odkładam książkę,zjem śniadanie i zasiądę do prac biurowych. Co będę robiła później,zależy od pogody. Jak nie będzie padać ,to pewnie jakiś wypad w plener. Może nad jezioro? Jest gdzie spacerować ,tłumów raczej nie będzie,to i przyjemniej będzie się wsłuchać w odgłosy przyrody,nacieszyć widokamii zapachami,dopieścić zmysły.
Przyjemnego,spokojnego dnia i niech Wam ta środa szybko zleci :angel3:

Och i tak dobrze. Jak się czyta to można na pierwszym planie dostać pakiet kar i roszczeń. Potem co? Tylko wynająć kogoś do rozmów,  co nie zawsze kończy się sukcesem.
Przetasowania były i będą. Tyle że jedni robią to bardziej umiejętnie a inni leżą 
09 sierpnia 2023 13:52 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dziś mało treściwie. Zdjęcia niewyraźne , bo się nie znizalam. Przerzucilam do sąsiada. Niech tam podgryza jeśli już musi. Jedyny feedback do brudny ślad, bo jak i na zdjęciu widać gatki ma za ciasne ?.

Pogoda spoko, 24 stopnie. W sam raz na prace ogródkowe. A mam co zbierać, żniwa warzywne są obfite. Ogórki , pomidory, fasolka. Wszystko czeka aż stanie się przetworem. Nie wiem czy to ogarnę w jeden dzień wolny - jeśli nie, porozdaje. Nam i tak wystarczy.
Spokojnego dnia i nie pijcie zbyt dużo kawy- ciśnienie ?

Jak ja nie lubię tych "bezdomnych" ślimaków ?. U mojej Krysi na tarasie,każdego ranka grupowo spacerowały. Szczególnie po deszczu. Nie prezentowały się pięknie na białych kaflach ?
09 sierpnia 2023 16:16 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jak ja nie lubię tych "bezdomnych" ślimaków ?. U mojej Krysi na tarasie,każdego ranka grupowo spacerowały. Szczególnie po deszczu. Nie prezentowały się pięknie na białych kaflach ?

one lubią piwo, mozna porozstawiac pojemniczki z piwem po posesji. No, ale trzeba je potem pozbierać i do " domu"  zaprowadzić ?Taki paradoks.
09 sierpnia 2023 17:07 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

:boi sie: one lubią piwo, mozna porozstawiac pojemniczki z piwem po posesji. No, ale trzeba je potem pozbierać i do " domu"  zaprowadzić ?Taki paradoks.

O,dobrze wiedzieć o tym piwie. Następnym razem kupię bo my tylko Riesling niemiecki,australijski Sauvignon blank albo francuskie Chardonnay . Tylko zastanawiam się,jak te domki znaleźć,skoro ślimaki same je gubią ?
09 sierpnia 2023 17:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

O,dobrze wiedzieć o tym piwie. Następnym razem kupię bo my tylko Riesling niemiecki,australijski Sauvignon blank albo francuskie Chardonnay :-). Tylko zastanawiam się,jak te domki znaleźć,skoro ślimaki same je gubią ?

Wino może im zaszkodzić ?
Domków nie trzeba szukać. Pozbierać i wynieść do lasu ciemnego. Tam będą kontenci z contentu takiego 
10 sierpnia 2023 05:29 / 5 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo
Dziś zaplanowałam dzień gospodarczy przy okazji moje osobiste
Jak zdążę to na małe zakupy pojadę
Miłego dnia wszystkim