Powitajki przy kawie 74

16 czerwca 2023 08:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z roboty? Teraz szybka kawka z makiawelistyczna ekipą, następnie między jednym słowem a drugim będziemy wciskać podopiecznym odmienne poglądy polityczne ?. Nie lajkuje bo ni mom czasu ale was wszystkich ajlowiu ?. Wczoraj pokropiło, dziś i chmury i słońce, ale w końcu lunie rzęsiście. Ten ratlerek co nam szczeka pod furtka z braku lepszego zajęcia niech czeka aż mu z nieba spadnie ?.
Maluda, życzę z całych sił pozytywnego załatwienia sprawy. We mnie nie ma zgody na takie świństwa. Muszę wam jednak napisać , że i w CH też tego nie brakuje. Szwarzarbeit ma się całkiem dpbrze, a parają się tym prywatne Spitexy. W 24 opiece tak się o tym nie słyszy bo człowiek jak w bance, ale teraz ludzie z pracy, zwlaszcza Aushilfe opowiadają o tym i tamtym. W wolnej chwili opiszę dokładnie. 
Miłego piątku.
16 czerwca 2023 09:41 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry z roboty? Teraz szybka kawka z makiawelistyczna ekipą, następnie między jednym słowem a drugim będziemy wciskać podopiecznym odmienne poglądy polityczne ?. Nie lajkuje bo ni mom czasu ale was wszystkich ajlowiu ?. Wczoraj pokropiło, dziś i chmury i słońce, ale w końcu lunie rzęsiście. Ten ratlerek co nam szczeka pod furtka z braku lepszego zajęcia niech czeka aż mu z nieba spadnie ?.
Maluda, życzę z całych sił pozytywnego załatwienia sprawy. We mnie nie ma zgody na takie świństwa. Muszę wam jednak napisać , że i w CH też tego nie brakuje. Szwarzarbeit ma się całkiem dpbrze, a parają się tym prywatne Spitexy. W 24 opiece tak się o tym nie słyszy bo człowiek jak w bance, ale teraz ludzie z pracy, zwlaszcza Aushilfe opowiadają o tym i tamtym. W wolnej chwili opiszę dokładnie. 
Miłego piątku.

16 czerwca 2023 09:45 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam , pozdrawiam i cudownego dnia oraz całego weekendu życzę nam wszystkim 
16 czerwca 2023 10:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dołączam do grona witających. Dzień dobry w biegu, między pralką, zmywarką której pomagam, bo nie wszystko się zmieściło,a odkurzaczem . Zmywarka chodzi wtedy, kiedy widzę że pdp mniej drażliwa i wrażliwa na różne "przeszkadzacze", bywają dni że przeszkadza jej wszystko -sąsiedzi rozmawiający na balkonie,radio za ścianą, brzęk garnków. Wtedy robię za "wyciszacza"złego nastroju. Teraz pędzę na zakupy bo duchota się zrobiła,niebo ciemnieje i,mam jednak nadzieję, może solidnie popada.
Dobrego dnia życzę 
16 czerwca 2023 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry już po herbatce . Czas wynurzyć się z domu .Wcześnie rano obserwowałam padający deszcz. Krople spadały majestatycznie a ptaki tańczyły 
Cudnie .

16 czerwca 2023 12:36 / 6 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam popołudniowo 
Deszcz zapowiadali, a tu nadal gorąco. Miejmy nadzieję, że spadnie, chociażby po to, by oczyścić powietrze ze spalin i z tego, co w powietrzu. 
Spokojnego popołudnia 
16 czerwca 2023 18:04 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Pozdrawiam popołudniowo :chaplin:
Deszcz zapowiadali, a tu nadal gorąco. Miejmy nadzieję, że spadnie, chociażby po to, by oczyścić powietrze ze spalin i z tego, co w powietrzu. 
Spokojnego popołudnia :buziaki2:

U nas co chwilkę pada .Nie jest to jakiś ulewny deszcz a może to i lepiej .Mam znów beczkę deszczówki do podlewania roślin .Oglądam wiec w Poznaniu i wierzę, że coś z tego będzie .
17 czerwca 2023 05:19 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek sobotnio.Dzisiaj jeszcze tylko wizyta w salonie Orange i zakup jakiś euro na drogę a potem trochę polatam mopem po panelach,kąpiel i koniec.Zabieram się za kawę,pa
17 czerwca 2023 06:27 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Mgła za oknem , słońca brak ☀️?. Spokojnej soboty moi drodzy . 
17 czerwca 2023 07:31 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry czas przywitać nowy dzionek  spokojnej soboty życzę 
17 czerwca 2023 08:20 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w wolną,dla mnie, sobotę. Witam już z drogi na Hbf a później dalej. W sumie dobrze że nie jadę dzisiaj siaj nach Lünberg, wolę w słońcu spacerować niż co chwilę spoglądać w niebo,czy zaraz nie zacznie padać. Wczoraj tylko pokropiło trochę, ksiądz kropidłem więcej wody na jajka wylewa. Na te co to do święcenia nosimy w wielką sobotę,żeby ktoś coś o czymś innym nie pomyślał. Pedepcia mnie wyściskała, życzyła szönego Taga i powiedziała że będzie za mną tęsknić. Niebo jak dymem zasnute, ale kurtka p.deszczowa jeszcze w plecaku. Mam nadzieję że się nie przyda.
Życzę nam wszystkim przyjemnej, spokojnej sobotye 
17 czerwca 2023 08:57 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  ciąg dalszy, 
17 czerwca 2023 09:02 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Miłego piątku.

Tina poproszę o poradę , moja Margaretka w domu nie może chodzić, spada z łóżka , je i pije normalnie , ledwo mówi , ręką tak też co do ust podniesie . Chyba że chce mnie uderzyć . 
Wczoraj domowy skierował ją do szpitala , neurologia , psychiatria. 
Cud . Już jak przyjechali transport , Margaretka opowiada , śmieje się . W szpitalu jeszcze lepiej nogi do sufitu , rozgadana. 
Oczywiście do domu . 
Tylko w pokoju , buzia w ciup , ledwo siedzi . 
Zjadł , popiła , do łóżka . Rano oczywiście przed łóżkiem. 
Lekarz domowy bo tym mówił właśnie , że ona jakby się wyłącza. Nie steruje. 
Brak jej impulsów? 
17 czerwca 2023 10:17 / 5 osobom podoba się ten post
Jak gorąco, 28 stopni. 
Dziś dwie ulice ode mnie jest coroczny Strassen Fest, muzyka, jedzonko, dużo zajęć dla, dzieci. Może po południu się przejdę na godzinę, po drodze małe zakupy zrobię. 
Witam i życzę miłego dnia
17 czerwca 2023 15:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po południu. ? dochodzi wegetariańska oczywiście .
Dobrego dnia .