Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

12 kwietnia 2023 06:10 / 5 osobom podoba się ten post
Rosół z kaczki z domowym makaronem.  z dużą ilością warzyw i natki pietruszki 
12 kwietnia 2023 08:07 / 6 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane i maślanka
12 kwietnia 2023 08:26 / 5 osobom podoba się ten post
Zupka pomidorowa,deser, a ja zupkę z cukini z pieczarkamioczywiście na surowo
12 kwietnia 2023 09:58 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Placki ziemniaczane i maślanka:gotowanie:

U mnie placki to zawsze z cukrem są :) 
12 kwietnia 2023 10:04 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa krem z cukini i papryki z krewetkami,tymi Lidlowymi?. A tak po za tym,to "zimna płyta",czyli podjadanie tego,co jeszcze poświąteczne w lodówce.
12 kwietnia 2023 12:23 / 4 osobom podoba się ten post
Znalazłam czarnuszkę ,upiekę z nią bułeczki drożdżowe .Kiedyś za dziecinnych lat takie u nas w domu się piekło .Ciocia moja była miszcz w tych sprawach 
12 kwietnia 2023 12:36 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Znalazłam czarnuszkę ,upiekę z nią bułeczki drożdżowe .Kiedyś za dziecinnych lat takie u nas w domu się piekło .Ciocia moja była miszcz:-) w tych sprawach 

Bardzo lubię czarnuszkę. Jestem niepocieszona bo zniknęły z Lidla moje ulubione bułki z czarnuszką
13 kwietnia 2023 05:08 / 5 osobom podoba się ten post
Rosół ( którego nie lubię ) taki esencjonalny z wołowiny + szyjka i podroby z domowej kury .Makaron też zrobię z mąki , która jest okraszona owadami . ( Ponoć ) Nie szukam oznaczeń na opakowaniu , bo i po co .Myślę, że lepiej że swierszczykiem niż z jakimś K - ileś tam .
Muszę ugotować , obiecałam sąsiadce, ktora ,drugą nogę złamała wchodząc do wanny .
13 kwietnia 2023 12:59 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Zgadza się. Również i eisMANN. Przyznać trzeba, że produkty doskonałe. Jednak ta cena jednostkowa, czy to za kg, czy to za litr, wyśrubowana. Cóż, na szczęście nie my płacimy tym firmom. W wielu rodzinach preferują świeżyznę i w dodatku tańsza :glodny:

To sama prawda :)
13 kwietnia 2023 14:40 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Rosół ( którego nie lubię ) taki esencjonalny z wołowiny + szyjka i podroby z domowej kury .Makaron też zrobię z mąki , która jest okraszona owadami . ( Ponoć ) Nie szukam oznaczeń na opakowaniu , bo i po co .Myślę, że lepiej że swierszczykiem niż z jakimś K - ileś tam .
Muszę ugotować , obiecałam sąsiadce, ktora ,drugą nogę złamała wchodząc do wanny .

Ja tam też nie wnikam z czego jest mąka, ale podziwiam jak ktoś sam robi makaron bo mi się nie chce i kupuje gotowce
13 kwietnia 2023 16:58 / 3 osobom podoba się ten post
Ja to już chyba mąki nie kupię z obawy, że co w niej jest? Mogę żyć bez niej bo mam dietę niskoglutenowa.Pare lat temu to w ogóle nic nie mogłam z glutenem(uciążliwe).Po kuracji na jelita mogę coś czasem. Ale muszę 3x w roku robić kurację tym razem na szczęście nie tak kosztowna kapsulki Ibessan maslan.
14 kwietnia 2023 09:23 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki rybka,sałatka,budyń,a ja dziś poszcze tylko wodę na oczyszczanie organizmu
14 kwietnia 2023 10:35 / 3 osobom podoba się ten post
Rybka i ryż z warzywami, na deser owoce.
14 kwietnia 2023 13:04 / 3 osobom podoba się ten post
Pomidorowa na wczorajszym rosole  z makaronem , bo mam,  też wczorajszy 
Deseru nie będzie , no mam ochotę dzisiaj się byczyc .

14 kwietnia 2023 13:20 / 4 osobom podoba się ten post
Nie gotuję,wracam do domu pociągiem. Muszę polatać po sklepach,to pewnie coś gdzieś zjem. Jakieś prezenciki wnukom chcę kupić,w poniedziałek wieczorem lecę do Norwegii. Cieszę się,za długo już oglądam i dzieci,i wnuki,tylko na zdjęciach albo na wideo.