Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

21 lutego 2023 07:06 / 5 osobom podoba się ten post
Ja dziś spróbuję zrobić bratkartofeln kotlety mielone i mini marcheweczki z maselkiem. Może to seniorka troszke spróbuję? 
Zobaczymy. 
21 lutego 2023 11:29 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dochodzi barszcz czerwony ( krem,) z fetą. Rybka , ziemniaki tłuczone + kapustą kiszoną z czarnuszka .
21 lutego 2023 11:42 / 4 osobom podoba się ten post
Wege leczo z srirachą, pyszne! Dziś z chlebem, jutro z toritllą
21 lutego 2023 13:07 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaki ugotowane z dwoma marchewkami,pod koniec dosypałam trochę mrożonego groszku,utłukłam z łyżką masła,odrobiną śmietanki i gałką. Do tego reszta wege kuleczek toskańskich,tofu migdałowo-orzechowe pokrojone w sztabki i obsmażane na chrupiąco . Zdziwko,bo nawet mnie smakowały a tofu właściwie nie lubię. No i coś,co lubimy najbardziej czyli buraczki na ciepło. Ostatnio w domu eksperymentowałam z przyprawianiem buraczków . Dzisiaj były  z odrobiną masła,sól,pieprz,szczypta cynamonu i kilka goździków . I ocet,nie sok z cytryny tylko ocet,bardziej mi smakują. Pod koniec oprószone przez siateczko łyżeczką mąki ,wymieszane i raz jeszcze zagotowane. Dla mnie pycha,moje dziewczyny też wsuwały i się oblizywały. Garnki wyskrobane do czysta
21 lutego 2023 14:18 / 3 osobom podoba się ten post
Reszta wczorajszej fasolki po bretońsku 
21 lutego 2023 14:52 / 4 osobom podoba się ten post
A ja upichciłam deser z kiwi i bananami na zelatynie agar-agar, smakuje pysznie, choć zdymotko mi nie wyszło.
22 lutego 2023 07:55 / 3 osobom podoba się ten post
Ja zupa owocowa , Margatetka warzywna 
22 lutego 2023 09:20 / 2 osobom podoba się ten post
Spróbuję dziś jajko sadzone i marchewka z groszkiem... podać pdp. Zobaczymy. 
22 lutego 2023 09:45 / 5 osobom podoba się ten post
Ja,podobnie jak Damessa,dzisiaj jem na mieście. Pewnie do jakiejś azjatyckiej,może wietnamskiej knajpki pójdę,mam ochotę na krewetki
22 lutego 2023 22:41 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja,podobnie jak Damessa,dzisiaj jem na mieście. Pewnie do jakiejś azjatyckiej,może wietnamskiej knajpki pójdę,mam ochotę na krewetki:mniam:

Zrobiłaś mi smaka na krewetki, nie jadłam 100 lat może jutro sobie zamówię 
22 lutego 2023 22:51 / 1 osobie podoba się ten post
mariakoc

Zrobiłaś mi smaka na krewetki, nie jadłam 100 lat może jutro sobie zamówię :-)

Też miałam smaka i zjadłam sobie dzisiaj w tajskiej restauracyjce . I jeszcze pyszną zupę,też z krewetkami,a co
23 lutego 2023 07:43 / 6 osobom podoba się ten post
Wracamy na ojczysta ziemię .
Kotlet mielony ziemniaczki i surówką z kapusty kiszonej .
Trzeba jeść kiszonki dla zdrowia .
Mam dzisiaj ochotę na gotowanie to może mielone z pieczarka w środku  ? Kto wie ?
23 lutego 2023 12:27 / 3 osobom podoba się ten post
Seniorka śniadanie nie ruszyła mimo tego że ja karmimy. Pfkege zanotowało .  Teraz 4 łyżki bulionu z marchewką tylko bo ani nie chciała makaronu ani mięsa. Ok dobre i tyle. 
Ja kopytka podsmażane plus surówką . 
23 lutego 2023 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
Kotlet szwajcarski, marchewka z groszkiem i cząstki ziemniaków ugotowane i na patelni podsmażane. Oczywiście, opiekun to zjadł. Pdp nie. 
23 lutego 2023 12:56 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Kotlet szwajcarski, marchewka z groszkiem i cząstki ziemniaków ugotowane i na patelni podsmażane. Oczywiście, opiekun to zjadł. Pdp nie. 

ale masz przeprawę z nimi. Masakra. U mnie nie lepiej . Plus pogłębiająca się depresja seniorki temu nie służy.