Powitajki przy kawie 73

23 stycznia 2023 07:47 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo w nowym tygodniu miłego i spokojnego dnia wszystkimi 
23 stycznia 2023 07:48 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i pozdrawiam serdecznie 
23 stycznia 2023 08:40 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo ?
23 stycznia 2023 10:11 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po długiej przerwie ?Ostatni raz byłam w DE marzec ,kwiecień.Potem była choroba mamy i jej odejście w październiku. Życie toczy się dalej i trzeba wrócić do pracy.
Jestem u takiej Pani z początkiem demencji. I jak to na początku bywa ,jest trudno. Ale powoli to ogarniam. 
Jest obrażalska i czasem agresywna. Ale na szczęście tylko słownie. Przyjechałam w poprzednią niedzielę , a w poniedziałek już miałam się ewakuować. Tydzień za mną i myślę ,że dam radę do 3 marca. ?Rodzina ok,wspierająca .
Pozdrawiam cieplutko z Munster ?
23 stycznia 2023 10:27 / 7 osobom podoba się ten post
Zimno kurcze ?
Malgi mi dziś w Odliczajkach odkurzacz zapodała no to posprzątałam po weekendzie.
Kicham to tu to tam ?Alergia?Nieee  ,pieprz rozsypałam to na szczęście czy pecha?
Dzień dobry Wam?
23 stycznia 2023 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa: witam i pozdrawiam serdecznie :buziaki2:

A Ciebie Martuś nie widzę w Odliczajkach może też by Ci Malgi dziś szampana zapodała?
23 stycznia 2023 10:36 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, nowy tydzień, nowe wyzwania. Dzisiaj i jutro muszę porzucić myśl, ze ma być tylko miło i przyjemnie i twardo stanąć na ziemi. Za kilka godzin kolejny wyjazd. Remont mieszkania o którym tak dużo pisałam w ubiegłym roku ruszył od nowa. Jak wiecie rozstałam się z poprzednią ekipą. O powodach też pisałam. Rozpuściłam wici że szukam nowego wykonawcy. I znalazłam. Poleconego, sprawdzonego, obejrzałam też końcowe efekty jego prac w mieszkaniach znajomych i ich znajomych. No i od tygodnia Pan Jarek już działa w moim mieszkaniu. Niestety, nie obeszło się od poprawek i robienia wielu rzeczy na nowo . Utopilam sporo kasy na poprzedniego fachowca ale cóż, ciągle się uczymy na błędach. Tym razem uczę się na własnych. Dzisiaj moja obecność na placu boju jest niezbędna, muszę podjąć kilka decyzji typu co,gdzie, jak. Remont potrwa trochę bo pan Jarek zarobiony mocno i dla mnie  ma czas tylko popołudniami. Mam czas,mam gdzie mieszkać, nie poganiam więc. Umówiliśmy się na konkretną kwotę i na to,że się nie zmieni bez względu na to,jak dlugo prace będą trwały. Oczywiście nie w nieskończoność. Czekają mnie więc dzisiaj wizyty w sklepach budowlanych. 
Za to wieczorem nagroda, spotkanie z przyjaciółkami w domu jednej z nich, u której zostaję do jutra. 
Wracając do forum,to poczytałam sobie o tym,co tutaj się wczoraj działo. A znów zadziało się trochę niefajnie. Szkoda że emocje nie pozwalają czasami trzeźwo myśleć. 
Wszystkim życzę spokojnego, dobrego dnia i zdrowego dystansu. Również do siebie. Trzymajcie się ciepło 
23 stycznia 2023 11:06 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Zimno kurcze ?
Malgi mi dziś w Odliczajkach odkurzacz zapodała no to posprzątałam po weekendzie.
Kicham to tu to tam ?Alergia?Nieee  ,pieprz rozsypałam to na szczęście czy pecha?
Dzień dobry Wam?

Pieprz, to na kichanie, szczególnie u alergików ?
Cukier na gości, a sól na kłótnię, na temat pieprzu nic więcej mi nie wiadomo, więc załóżmy, że to na szczycie ?
23 stycznia 2023 11:07 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i spokojnego dnia Wszystkim życzę ?
23 stycznia 2023 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Tak bo to miłe i wiele miłych drobnych gestów od rodziny tego każdej życzę bo nie zawsze było lekko,2 moje krótkie zlecenia w De to nocne porażki.Dostałem info od tych dwóch rodzin jak byłam w Ch,że seniorzy odeszli z tego świata z końcem roku.  

Oj nie zawsze
23 stycznia 2023 13:33 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

Cukier na gości, a sól na kłótnię, na temat pieprzu nic więcej mi nie wiadomo, więc załóżmy, że to na szczycie ?

No tak jak napisałaś . Nie wiem tylko czy szczyt jest po pieprzeniu czy  w trakcie. Zapomnislam . 
23 stycznia 2023 13:39 / 4 osobom podoba się ten post
poznanianka1

Dzień dobry po długiej przerwie ?Ostatni raz byłam w DE marzec ,kwiecień.Potem była choroba mamy i jej odejście w październiku. Życie toczy się dalej i trzeba wrócić do pracy.
Jestem u takiej Pani z początkiem demencji. I jak to na początku bywa ,jest trudno. Ale powoli to ogarniam. 
Jest obrażalska i czasem agresywna. Ale na szczęście tylko słownie. Przyjechałam w poprzednią niedzielę , a w poniedziałek już miałam się ewakuować. Tydzień za mną i myślę ,że dam radę do 3 marca. ?Rodzina ok,wspierająca .
Pozdrawiam cieplutko z Munster ?

Zapraszamy do odliczajek - w "kupie" zawsze raźniej
23 stycznia 2023 16:17 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

No tak jak napisałaś . Nie wiem tylko czy szczyt jest po pieprzeniu czy  w trakcie. Zapomnislam . :yahoo::oklaski1:

Haha,...Tego się nie zapomina to jak jazda na kole ??Nie wnikam czy hamulce działaja czy nie ☺️
23 stycznia 2023 16:19 / 2 osobom podoba się ten post
Kika67

Dobrze Ci w domu co ??
24 stycznia 2023 05:25 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek we wtorek,za tydzień o tej porze będę w busie .Narazie popijam kawę,przegladam neta i rozkoszuję się ciszą w domu.I niech tak upłynie dzień.Całemu Opiekunkowi życzę miłego dnia ??☘️☕