Rano dostalam wiadomość z domu,zmarła babcia mojego męża, miła 104 lata:modlmy sie:

Rano dostalam wiadomość z domu,zmarła babcia mojego męża, miła 104 lata:modlmy sie:
Dzień podobny do dnia, spacer zaliczony, zakupy zrobione, jeszcze chwila przerwy. Wróciłam wcześniej do domu bo o 15tej miał ktoś przyjść zadbać o stopy Pedepci. Wolałam być na miejscu na wypadek gdyby zapomniała gdzie ma portfel :oczko:
No i przyszedł pan, podobnie jak u Damessy :-). Qrcze, dobra fucha, pół godziny i 65 euro skasował.
Dzisiaj wzięłam się i wypucowałam porządnie łazienkę. Nie będę czekać na panią od sprzątania. Kafelki i umywalka od spodu to nie wiem kiedy ostatnio były porządnie umyte. Czas do południa zleciał szybko i do łazienki przyjemnie wejść. Co prawda lubię kiedy pachnie środkami do czyszczenia, a tutaj tylko bezzapachowe, wszystko eco. No to pachniało octem, którym sobie pomogłam, na szczęście szybko dało się wywietrzyć. A teraz za chwilę kawka, dla babci herbatka i wieczór blisko ?
Dzień podobny do dnia, spacer zaliczony, zakupy zrobione, jeszcze chwila przerwy. Wróciłam wcześniej do domu bo o 15tej miał ktoś przyjść zadbać o stopy Pedepci. Wolałam być na miejscu na wypadek gdyby zapomniała gdzie ma portfel :oczko:
No i przyszedł pan, podobnie jak u Damessy :-). Qrcze, dobra fucha, pół godziny i 65 euro skasował.
Dzisiaj wzięłam się i wypucowałam porządnie łazienkę. Nie będę czekać na panią od sprzątania. Kafelki i umywalka od spodu to nie wiem kiedy ostatnio były porządnie umyte. Czas do południa zleciał szybko i do łazienki przyjemnie wejść. Co prawda lubię kiedy pachnie środkami do czyszczenia, a tutaj tylko bezzapachowe, wszystko eco. No to pachniało octem, którym sobie pomogłam, na szczęście szybko dało się wywietrzyć. A teraz za chwilę kawka, dla babci herbatka i wieczór blisko ?
A ja kupuję środki do sprzątania przez internet. Ładnie pachną, bez ciężkiej chemii i bardzo wydajne. Z jednej buteleczki 500 ml wychodzi nam 6x 0.5 litra bo to są środki bardzo skoncentrowane. Polecam
Ten piesek był Wam przeznaczony, gdzie znalazłby lepszy dom niż tam,gdzie kochają zwierzęta?
Zdrowia życzę ?
A ja nie kupuję, bo wszystko jest i na długo wystarczy :-). Też koncentraty, tyle że nie pachną. Pedepcia (kiedyś) i jej przyjaciółka bardzo zwracają uwagę na produkty przyjazne dla środowiska. I tak mam szczęście ,że do prania (sowich rzeczy?) mogę używać plynu do płukania :lol1:. One nie używają. Jak najmniej plastikowych opakowań, bardzo uważne segregowanie śmieci, jajka,nabiał tylko od konkretnych producentów. Pisałam wcześniej, że G.bardzo aktywnie nadal działa w różnych organizacjach na rzecz ochrony środowiska czy tam klimaschutz. Szanuję to i w czasie mojego tutaj pobytu stosuję się do tego. Przy okazji sama się czegoś uczę :-)