Powitajki przy kawie 72

23 listopada 2022 12:44 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie piękna pogoda, słoneczko przyświeciło, a co za tym idzie wszystkie kurze stały się widoczne, więc za sprzątanie się wzięłam i nawet posprzątałam. Odkurzone, podłogi umyte i pajęczyna pozamiatane. Jestem z siebie dumna 
Na spacerze byliśmy, dzisiaj Józkowi naszykowałam zimowe buty, a on wyciągnął z szafki białe adidasy i kurtki zimowej też nie potrzebuje. No tak to jest jak się ma opiekunkę stroinisię, pdp się widać udziela ??
Miłego dnia Wszystkim życzę i pogody ducha ?
Jeszcze tylko tydzień listopada, a w następny czwartek już grudzień się zaczyna. W tym tygodniu wianek adwentowy muszę kupić, a choinkę to dopiero przed świętami, bo tu tradycyjnie żywa musi być.
Coraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta 
23 listopada 2022 12:45 / 4 osobom podoba się ten post
Kika67

A ja zakładałam dziurawe skarpety :czerwieni sie::smiech3:
Ciekawe co Malgi na to powie???? 

Ja to widzę tak 
 Przestań  trzymać kasę w skarpecie i załóż konto w banku .
23 listopada 2022 13:10 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja to widzę tak 
 Przestań  trzymać kasę w skarpecie i załóż konto w banku .:-)

Najwyższy czas ??
23 listopada 2022 22:53 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Pozdrawiam cieplutko spod pierzyny w ten środowy poranek.Wczoraj mecz Polska-Meksyk przyprawił mnie o zły nastrój, znowu -Polacy nic się nie stało...Niby mamy jeden punkt,ale grali jak w III lidze .E,tam,cicho bądź.Wyspana jestem,bo wszystko powyłaczałam już przed 21ą i lulu..A żeby było ciekawiej,to zamiast kawy wypiłam wodę z cytryną i miodem -kawa później.Miłego, bezstresowego dnia,wszak dziś już połowa tygodnia za nami.A tak poza tematem -wo ist Tina ???

W robocie :)  A w zasadzie teraz już po i w lóżeczku. Nogami zacznę przebierać o 5 rano- pół godziny wydarłam, bo nauczyłam się streszczać, a raczej szybko wyskakiwać z łóżka  W typowej pracy czas inaczej mija, a i dziś jeszcze miałam zaproszenie od sąsiadki na polentę z serowym sosem. Choć grysikowe historie to nie moje klimaty, to zjadłam nawet ze smakiem. Teraz już mnie trochę sen morzy, ale przy zgaszonym swietle i siedząc na zapiecku coś tam sobie jeszcze kliknę Za prezentami dla wnusiów się juz rozglądam, bo za 4 tyg jadę na urlopik do domu. Muszę tu kupić , zwłaszcza Michałkowi-fajna edukacyjna zabawka. W Polsce takich nie ma-juz zrobiłam rekonesans. Ja wlasciwie do Ciebie Maluduś. Poleć filma, albo kilka, byle nie Netflixowe, bo tam same nudle-nic ciekawego, a cda mi tu działa jak trzeba. 
No i dobry wieczór i dobranoc całej ferajnie :) 
24 listopada 2022 05:12 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja już nie śpię  Qrcze blade co tu robic  o tej porze . Dobrego dnia .

24 listopada 2022 05:46 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek czwartkowo, dzisiaj na pół drogi spotkałam się z Seniorką do toalety.Poszła jednak grzecznie do łóżka i bardzo dobrze.Juz rozmyślam,co będę robiła w wolnym czasie.Mam zamiar upichcić sobie szare kluski z kiszoną kapustą...Zobaczymy...Spadam dalej a Wam,kochani miłego dnia i spokojnych podopiecznych.
24 listopada 2022 05:51 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

W robocie :)  A w zasadzie teraz już po i w lóżeczku. Nogami zacznę przebierać o 5 rano- pół godziny wydarłam, bo nauczyłam się streszczać, a raczej szybko wyskakiwać z łóżka :-) W typowej pracy czas inaczej mija, a i dziś jeszcze miałam zaproszenie od sąsiadki na polentę z serowym sosem. Choć grysikowe historie to nie moje klimaty, to zjadłam nawet ze smakiem. Teraz już mnie trochę sen morzy, ale przy zgaszonym swietle i siedząc na zapiecku coś tam sobie jeszcze kliknę :smiech2:Za prezentami dla wnusiów się juz rozglądam, bo za 4 tyg jadę na urlopik do domu. Muszę tu kupić , zwłaszcza Michałkowi-fajna edukacyjna zabawka. W Polsce takich nie ma-juz zrobiłam rekonesans. Ja wlasciwie do Ciebie Maluduś. Poleć filma, albo kilka, byle nie Netflixowe, bo tam same nudle-nic ciekawego, a cda mi tu działa jak trzeba. 
No i dobry wieczór i dobranoc całej ferajnie :) 

Odnaleźć Emmę,Zaginione dziewczyny(Lost Girls),Klinika...Nic mi mądrzejszego nie przychodzi do głowy,bo ostatnio to oglądałam ???️
24 listopada 2022 06:02 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Odnaleźć Emmę,Zaginione dziewczyny(Lost Girls),Klinika...Nic mi mądrzejszego nie przychodzi do głowy,bo ostatnio to oglądałam ???️

Ja lubię kostiumowe , sagi rodzinne , historyczne , a najbardziej biograficzne .Za dużo nie oglądam , bo czasu szkoda
 Ostatnio przez przypadek kliknelam  Za bawa ,  zabawa , to polski film , fajna obsada.
Daje do myślenia . Chociaż po takim filmie mam niesmak , bo w swoim życiu widziałam wiele upadków przez uzależnienie .Fajni ludzie a wyszło jak wyszło.
24 listopada 2022 06:15 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja lubię kostiumowe , sagi rodzinne , historyczne , a najbardziej biograficzne .Za dużo nie oglądam , bo czasu szkoda
 Ostatnio przez przypadek kliknelam  Za bawa ,  zabawa , to polski film , fajna obsada.
Daje do myślenia . Chociaż po takim filmie mam niesmak , bo w swoim życiu widziałam wiele upadków przez uzależnienie .Fajni ludzie a wyszło jak wyszło.

Mleczko,to obejrzyj Dama w czarnym welonie, fajnie się ogląda.
24 listopada 2022 06:21 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Nie omieszkam 
24 listopada 2022 06:43 / 6 osobom podoba się ten post
Witam o pranku wszystkich 
czas rozpoczac dzionek 
24 listopada 2022 07:22 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś dzień duszowanania seniorów. Senior coraz słabszy już 2 dzień z rzędu mie jadł kolacji, obiadu też tylko yroszeczke. Wózek z piwnicy wniesiony na górę bo o rolatorku bardzo kiepsko  ?Kabina wysoka wejść nie może a seniorka boi się wody.
No zobaczymy jak minie dzisiejszy dzień. Po kąpieli  . Obiad mam z wczoraj to przynajmniej tyle dobrze. 
Spokojnego dnia i żeby szybko zleciało. 
24 listopada 2022 07:25 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

O tak polecam z całego serca. Piękny serial i wracam wiele razy do niego i płacze. ?
24 listopada 2022 07:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry!
24 listopada 2022 07:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  kolejny, miejmy nadzieję piękny dzionek przed nami  trzymajmy się cieplutko