Powitajki przy kawie 72

18 listopada 2022 14:07 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Mam pytanie ..czy widział ktoś Gusię? Czy nie  miała być wczoraj na koncercie?Pewnie  zasłuchała sie...:zespol muzyczny1:

A,widzę  że  już  jest
18 listopada 2022 14:29 / 8 osobom podoba się ten post
Damessa

A,widzę  że  już  jest:-)

Jestem, jestem  Miło jak ktoś naszą nieobecność szybko zauważa 
Z premedytacją nie zaglądałam z rana, żeby się nie zasiedzieć w Opiekunowie ?. Miałam plan na dzisiaj i wykonałam w 100%.
Po śniadaniu zakupy, czyli spacerek przy okazji. Zmieniłam pościel Pedepci, chociaż starała się mnie przekonać że nie ma takiej potrzeby ? I wypucowałam na błysk łazienkę. Też się pdp dziwiła, bo przecież czysta była. 
Ale przyszła paczuszka z nową zasłoną do prysznica. Kiedy spotkałam się w ubiegłym tygodniu z siostrą babci, porozmawiałyśmy sobie szczerze. Tzn ja bardzo szczerze powiedziałam, czego brakuje, co jest nie tak. Pewne rzeczy zużyły się przez lata i trzeba wymienić. Powiedziałam że dla mnie jest ok,mogę pożyczać to,czego brakuje  od Giseli,ale nie wiem czy ktoś, kto przyjedzie po mnie, też będzie taki ugodowy. 
Dostałam zielone światło na zakup potrzebnych rzeczy.  Gospodarstwo domowe wzbogaciło się o nową patelnię,ręczniki i pościel dla opiekunek no i o nowy Duschvorhang. Ten zamówiła siostra babci i wczoraj przyszedł. Trzeba więc było dusche wybłyszczyć żeby  się dobrze prezentował?
Przyjemnego popołudnia życzę 
18 listopada 2022 14:34 / 6 osobom podoba się ten post
Malgi

Byłam w zeszłym roku na Schlachtensee i też liście leżały, aż wszystkie opadły:bezradny:

W Hamburgu  leżą. Przy osiedlowych uliczkach, chociaż i przy większych ulicach też widziałam 
18 listopada 2022 21:13 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Pozdrów Dorotkę - trochę zazdroszczę, że mnie tam nie ma:aniolki:

pozdrowie 
19 listopada 2022 05:16 / 10 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio.Jeszcze kiepsko się czuję,ale miejmy nadzieję, że to już koncowka.Wczoraj wylaczylam szybko neta, żeby poleżeć spokojnie,ale jak na złość pedepcia miała chodzone a przed czwartą już zaczęła się rozbierać.Moze dospie w przerwę.Wam życzę miłego i bezstresowego dnia.
19 listopada 2022 06:00 / 11 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio
Moja zmienniczka już jedzie do mnie, zobaczymy o której będzie.
Moje zadanie na dziś to dopakować się do końca i czekać na temperaturę około 0, żeby móc wyjechać.
Nie wiem czy uda mi się wyjechać jeszcze dziś czy dopiero jutro
Miłęj, bezstresowej soboty wszystkim
19 listopada 2022 06:12 / 7 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam sobotnio:chaplin:
Moja zmienniczka już jedzie do mnie:ferrari:, zobaczymy o której będzie.
Moje zadanie na dziś to dopakować się do końca i czekać na temperaturę około 0, żeby móc wyjechać.
Nie wiem czy uda mi się wyjechać jeszcze dziś czy dopiero jutro:ferrari:
Miłęj, bezstresowej soboty wszystkim:angel1:

Szcześliwej podróży Malgi
19 listopada 2022 06:14 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam sobotnio.Jeszcze kiepsko się czuję,ale miejmy nadzieję, że to już koncowka.Wczoraj wylaczylam szybko neta, żeby poleżeć spokojnie,ale jak na złość pedepcia miała chodzone a przed czwartą już zaczęła się rozbierać.Moze dospie w przerwę.Wam życzę miłego i bezstresowego dnia.

Zdrowiej  jak najszybciej
19 listopada 2022 06:18 / 10 osobom podoba się ten post
19 listopada 2022 06:51 / 8 osobom podoba się ten post
Dzien dobry w mrozny poranek 
spokojnej soboty 
19 listopada 2022 07:32 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry -marzy mi się dzień w pozycji horyzontalnej i chyba taki sobie zrobię .Po otwarciu drzwi tarasowych odczułam zmianę pory roku .Zimno , dachy pobielone ,koty jakieś mniejsze się porobiły.Cuda . Ciepelks ,słoneczka i humoru życzę.
19 listopada 2022 08:02 / 9 osobom podoba się ten post
Mnie marzyła się piękna pogoda na dzisiaj, mam wolne. W sumie, jak na 19 listopada, to chyba pięknie jest-sucho, slonecznie, a że zimno to normalne, zima się zbliża. 
Śniadanie gotowe, babcia już się ubiera. Dzisiaj wcześniej bo o 8:30 przychodzi pani do sprzątania. Trochę wcześnie żebym miała już z domu wybywać, chyba zakupy jeszcze zrobię. 
Dobrego,pogodnego  dnia życzę 
19 listopada 2022 08:25 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
Szaro Büro zimno z oknem , dobrze że kaffka gorąca.
19 listopada 2022 08:54 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry za oknem mam podobnie ,ale też gorącą aromatyczną , zobaczymy co przyniesie dzień trzymajmy się cieplutko 
19 listopada 2022 09:13 / 10 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Za oknem  mimo to życzę spokojnego dnia wszystkim..