Powitajki przy kawie 71

21 lipca 2022 08:12 / 5 osobom podoba się ten post
dziendoberek opiekunkowo 
deszczyk popadal i troche chlodniej nareszcie 
milego dnia wszystkim 
21 lipca 2022 08:21 / 3 osobom podoba się ten post
Nie pada i nie będzie a słońce wróci o 13ej .Tak u mnie .
21 lipca 2022 09:19 / 4 osobom podoba się ten post
U nas też popadało jest chłodniej dzięki Bogu.
21 lipca 2022 11:20 / 4 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich  Wczoraj była burza gradowa, w nocy też padało Teraz parano.Uffffff...A tu żadnego wentylatora nie ma.
22 lipca 2022 08:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?Jest tu kto jeszcze ?
22 lipca 2022 09:00 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja tu jestem jeszcze,do towarzystwa 
22 lipca 2022 09:17 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,  też jestem jeszcze do 14.08 niedaleko Tubingen.
22 lipca 2022 09:18 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa1:ja tu jestem jeszcze,do towarzystwa :przytula:

Cześć Martuś po długiej Twojej nieobecności?
22 lipca 2022 09:19 / 3 osobom podoba się ten post
Joanna1983

Dzień dobry,  też jestem jeszcze do 14.08 niedaleko Tubingen.

Pracowałam kiedyś w tej okolicy ?
22 lipca 2022 09:57 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w ten upalny dzień
Już wróciłem z wakacji, teraz tydzień w domu i wyjazd na miesiąc w nowe miejsce. Okolice Heidelbergu. Miałem jechać do Bielefeld, miałem akceptację, jednakże rodzina definitywnie wycofała się z opieki. Teraz będę "otwierać" sztelę. Dziadkowie, którym trzeba pomóc. Zapowiada się ciekawe miejsce. Po powrocie krótki odpoczynek w domu i powrót do Münster, na odpoczynek
Pozdrawiam i życzę samych miłych chwil, tym co na urlopach, jak i tym pracującym. Dusi życzę powrotu do zdrowia.
Miłego dnia 
22 lipca 2022 11:15 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry kochani  Wczoraj w domu byłam około 10.30. Pociąg nocny jedzie dłużej od dziennego, ale za to się nie spóźnia :) Tak, że w Berlinie na dworcu głównym był o 7.30 skąd obebrał mnie mąż. 
Podróż była spokojna i sporo czasu przekimałam, obejrzawszy najpierw "Mrożny wiatr" z Emily Bunt na lapku , gdyż przecież nie będę się jarac cały czas biletem na apce. Zrobiłam check outa, aby nie słyszec podczas snu "Fahrkarte bitte" i odłożyłam tel na bok. 
(Tak, że Konwalia słusznie zauważyła , że Emily jest spoko:) Trochę mnie zmartwiło , że weszła na słup telegraficzny -Emily :), ale to szczegół. 
Dusi dziękuję za trafne i wędrujące  wprost do serducha słowa i życzę jej szybkiej rekonwalescencji i powrotu do zdrowia )
Po obejrzeniu filmu jako , żem elastyczna a i miejsce obok było wolne, wpasowałam się w fotele i tak spałam prawie do 6 rano.
Potem do Borderrestauranta na kawę, gdzie drobniusia blondyneczka mi ją ładnie podała. Tak , że obsługa spoko, począwszy od stewardów, skonczywszy na barmanie. Polecam  
Pogodę w sercach już mamy, ale że nigdy dość, to życzę jej jak najwięcej :)
Pozdrówka dla Was, a ja lecę coś nabroić 
22 lipca 2022 13:07 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dzień dobry w ten upalny dzień:chaplin:
Już wróciłem z wakacji, teraz tydzień w domu i wyjazd na miesiąc w nowe miejsce. Okolice Heidelbergu. Miałem jechać do Bielefeld, miałem akceptację, jednakże rodzina definitywnie wycofała się z opieki. Teraz będę "otwierać" sztelę. Dziadkowie, którym trzeba pomóc. Zapowiada się ciekawe miejsce. Po powrocie krótki odpoczynek w domu i powrót do Münster, na odpoczynek:smiech3:
Pozdrawiam i życzę samych miłych chwil, tym co na urlopach, jak i tym pracującym. Dusi życzę powrotu do zdrowia.
Miłego dnia :buziaczki:

Dziękuję  Ty wiesz, że ja " mocna" babka jestem.  i się nie daje tak szybko. Już lepiej chrypa została ale to do wyleczenia. Pozostale sprawy zdrowotne też ogarnięte więc powinno być coraz lepiej. Leki na 3 miechy wykupione więc do pracy mogę jechać.  bo siedzieć w domu nie zamierzam. Póki co jest weekend i bawimy się  grill i takie tam sprawy. Ciasto z wiśniami się będzie jutro robić i zakupy i w niedzielę grillujemy u nas. 
22 lipca 2022 13:22 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry kochani :serce: Wczoraj w domu byłam około 10.30. Pociąg nocny jedzie dłużej od dziennego, ale za to się nie spóźnia :) Tak, że w Berlinie na dworcu głównym był o 7.30 skąd obebrał mnie mąż. 
Podróż była spokojna i sporo czasu przekimałam, obejrzawszy najpierw "Mrożny wiatr" z Emily Bunt na lapku , gdyż przecież nie będę się jarac cały czas biletem na apce. Zrobiłam check outa, aby nie słyszec podczas snu "Fahrkarte bitte" i odłożyłam tel na bok. 
(Tak, że Konwalia słusznie zauważyła , że Emily jest spoko:) Trochę mnie zmartwiło , że weszła na słup telegraficzny -Emily :), ale to szczegół. 
Dusi dziękuję za trafne i wędrujące  wprost do serducha słowa i życzę jej szybkiej rekonwalescencji i powrotu do zdrowia :buziaki1:)
Po obejrzeniu filmu jako , żem elastyczna a i miejsce obok było wolne, wpasowałam się w fotele i tak spałam prawie do 6 rano.
Potem do Borderrestauranta na kawę, gdzie drobniusia blondyneczka mi ją ładnie podała. Tak , że obsługa spoko, począwszy od stewardów, skonczywszy na barmanie. Polecam :-) 
Pogodę w sercach już mamy, ale że nigdy dość, to życzę jej jak najwięcej :)
Pozdrówka dla Was, a ja lecę coś nabroić :gotuje::piecze ciasteczka::nerwowa kucharka::gotowanie:

22 lipca 2022 14:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzien Dobry  a może nie za dobry.
Przedwczoraj na spacerze w lesie dopadły mnie jakieś moscito. Odczyny porobiły się po tych ugryzieniach.
Kurcze dzwoniłam dziś do Polski do znajomego  lekarza, porobiiłam mu zdjęcia jak to wygląda i powiem Wam szczerze że mnie wystraszył.Powiedzial mi że nie byłby problem gdyby to dwa albo trzy były ale jest  dużo więcej.I że to zakażenie tkanek miękkich , dlatego takie odczyny .Konieczny antybiotyk. Nie jestem alergikiem.
I już mi się odechciało pięknych wiejskich widoków i świezego powietrza w lesie.
Pozdrawiam ?
22 lipca 2022 14:41 / 4 osobom podoba się ten post
Tina,  Emilia to przepiękne imię.
Moja córka dała na imię synkowi Dariusz.Poczatkowo nie podobało mi się i mówiłam żeby zmienili 
A teraz gdy widzę te migdałowe oczka i uśmiech łobuzerski to nie wyobrażam sobie żeby miał inne imię