Powitajki przy kawie 70

16 czerwca 2022 21:25 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

I w Polsce gorąc się robi :) Piję dużo wody , która mi smakuje najbardziej. Mało trunkowa jestem tak w ogóle, choć sobie zwyczajnie jaja robię- wolę publicznie pożartować z siebie też- niż po korytarzach podziemnych z kimś się turlać, czego nigdy nie robiłam i robić nie będę, gdyż nie mam noktowizora, kompetencji , predyspozycji ani chęci :) 
Nad wodą już latają insekty wielkości Zeppelinów, są wielkie, upierdliwe i trudno je odesłać na drugi krąg. Jutro jedziemy z sąsiadami i znajomymi nad wodę do niedzieli pobiwakować, to będziemy musieli wziąc coś do odstraszania.Ale o tym już chłopy pomyślą . Odetchniemy świeżym powietrzem i pogadamy, pogrillujemy, pewnie i odpalimy jaką muzę, choć nie za głośno oczywiście.
Co do wczorajszego webinara...trwał 3 godziny, będą następne szkolenia. Fachmann z prawdziwego zdarzenia przedstawił prezentację , tłumaczył jasno , logicznie i bez dysortografi...No i tak-plana mieć trzeba. Szybko to się tylko można zes....zwłaszcza jak się nie ma super niszowej oferty- a tak jest. Plus poprawa wizerunku, kostka po kostce. Nie byłam zbulwersowana, tak dokładnie myslałam.Ale moja robota to co innego . E-commerce to bardzo wciągająca dziedzina i trzeba wyrzucic z głowy utarte schematy sprzedaży stacjonarnej, bo ten rynek rządzi się zupełnie innymi prawami i metodami. Tak, że na szybko to to co jest zamknę w dziale "jakoś to będzie"  tylko to mogę zrobić. I wg plana szykowac już korytarze, ale pod kremy. Ale to jak już będę w CH na urlopie :-) (na marginesie-pani farmaceutka już branie ma )
Żeby nie zanudzać- sukienki od Kasi Zapały są świetne. Polecam jako eleganckie, koktajlowe , wyjsciowe.Swietnie skrojone, uszyte , możliwośc poprawek, uszycia z wybranego materiału. Ceny dobre jak za taki, ciuszek , niewygórowane, choć i nie najtańsze. Każdy kupuje gdzie chce, a ja nie zaglądam nikomu do portfela , gdyż nie mam takiej potrzeby.
Pochwalę się jeszcze naszym ołtarzem . Na procesji wszyscy elegancko wystrojeni. Panie nawet w szpilkach :)

Bardzo  ładny, taki  dostojny..Włożyliście dużo pracy 
16 czerwca 2022 22:33 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

I w Polsce gorąc się robi :) Piję dużo wody , która mi smakuje najbardziej. Mało trunkowa jestem tak w ogóle, choć sobie zwyczajnie jaja robię- wolę publicznie pożartować z siebie też- niż po korytarzach podziemnych z kimś się turlać, czego nigdy nie robiłam i robić nie będę, gdyż nie mam noktowizora, kompetencji , predyspozycji ani chęci :) 
Nad wodą już latają insekty wielkości Zeppelinów, są wielkie, upierdliwe i trudno je odesłać na drugi krąg. Jutro jedziemy z sąsiadami i znajomymi nad wodę do niedzieli pobiwakować, to będziemy musieli wziąc coś do odstraszania.Ale o tym już chłopy pomyślą . Odetchniemy świeżym powietrzem i pogadamy, pogrillujemy, pewnie i odpalimy jaką muzę, choć nie za głośno oczywiście.
Co do wczorajszego webinara...trwał 3 godziny, będą następne szkolenia. Fachmann z prawdziwego zdarzenia przedstawił prezentację , tłumaczył jasno , logicznie i bez dysortografi...No i tak-plana mieć trzeba. Szybko to się tylko można zes....zwłaszcza jak się nie ma super niszowej oferty- a tak jest. Plus poprawa wizerunku, kostka po kostce. Nie byłam zbulwersowana, tak dokładnie myslałam.Ale moja robota to co innego . E-commerce to bardzo wciągająca dziedzina i trzeba wyrzucic z głowy utarte schematy sprzedaży stacjonarnej, bo ten rynek rządzi się zupełnie innymi prawami i metodami. Tak, że na szybko to to co jest zamknę w dziale "jakoś to będzie"  tylko to mogę zrobić. I wg plana szykowac już korytarze, ale pod kremy. Ale to jak już będę w CH na urlopie :-) (na marginesie-pani farmaceutka już branie ma )
Żeby nie zanudzać- sukienki od Kasi Zapały są świetne. Polecam jako eleganckie, koktajlowe , wyjsciowe.Swietnie skrojone, uszyte , możliwośc poprawek, uszycia z wybranego materiału. Ceny dobre jak za taki, ciuszek , niewygórowane, choć i nie najtańsze. Każdy kupuje gdzie chce, a ja nie zaglądam nikomu do portfela , gdyż nie mam takiej potrzeby.
Pochwalę się jeszcze naszym ołtarzem . Na procesji wszyscy elegancko wystrojeni. Panie nawet w szpilkach :)

Ojojoj, dużo informacji w jednym poście ?
       Jeśli chodzi o tego webinara, to nawet nue domyślam się o co chodzi i sprawdzać ani  rozwijać wątku nie będę, bo ja niekumata w tym temacie i nie zakumam, bo ani potrzeby, ani chęci, ani predyspozycji w tym kierunku nie mam . Podziwiam, szanuję wszystkich co w necie poruszają się tak,jak ja po  ścieżce dla pieszych, bo dla mnie to kosmos .
      Mydełka znam,zmydliłam albo  obdzieliłam innych i nad zamówieniem pomyśleć czas,a kremów ciekawa jestem bardzo. 
      Sukienki Kasi Zapały obejrzałam już kiedyś sobie i ma też takie w moim stylu . Na  codzień lubię boho, albo styl bez stylu, taki  luzacki, może i do wieku nie zawsze "stosowny ",ale  mój?. A na elegancko, jeśli  sukienka, to  taka prosta, z niemiecka Etuikleid, bo nazwa mi się podoba?,takie  lubię i dobrze w nich wyglądam. W połączeniu ze śpilkami oczywiście. A ta oczywistość taka oczywista, bo wzrost w nogi mi raczej nie poszedł    . Musi być wtedy porządny  materiał i porządne wykonanie. A takie K.Zapała też ma. 
      Ołtarzem możesz się chwalić, bo jest czym-dostojny a jednocześnie naturalny i elegancki. Szczególnie pomysł z tym zielonym "dywanem "-jak dla mnie, świetny. 
       W kościele nie byłam, z procesją nie szłam, telewizji dzisiaj nie oglądałam. Zaplanowałam dzień lenia i plan wykonany-niczego, oprócz tego co konieczne ,udało mi się nie robić 
       Teraz włączyłam tv, ale nie André Rieu, tylko na 3 SAT ,Sommernachtskonzert leci, to sobie trochę oglądam, a trochę słucham, bo to taka muzyka,przy której i poczytać i popisać można.  No i czasem odchamić się lubię 
      No to się rozpisałam, nawet akapity starałam się zastosować ?.
      Tutaj już powiem wszystkim Dobranoc, bo jak dzień lenia to do końca i po innych topikach latać mi się nie chce. 
16 czerwca 2022 22:52 / 1 osobie podoba się ten post
Maluda

Tina, zawsze z przyjemnością Cię czytam,a ołtarz przepiekny,szczerze.Ja niestety oglądałam transmisję w telewizji,a teraz napawam się koncertem Andre Rieu.

Dzięki kochana 
16 czerwca 2022 23:02 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ojojoj, dużo informacji w jednym poście ?
       Jeśli chodzi o tego webinara, to nawet nue domyślam się o co chodzi i sprawdzać ani  rozwijać wątku nie będę, bo ja niekumata w tym temacie i nie zakumam, bo ani potrzeby, ani chęci, ani predyspozycji w tym kierunku nie mam :-). Podziwiam, szanuję wszystkich co w necie poruszają się tak,jak ja po  ścieżce dla pieszych, bo dla mnie to kosmos .
      Mydełka znam,zmydliłam albo  obdzieliłam innych i nad zamówieniem pomyśleć czas,a kremów ciekawa jestem bardzo. 
      Sukienki Kasi Zapały obejrzałam już kiedyś sobie i ma też takie w moim stylu . Na  codzień lubię boho, albo styl bez stylu, taki  luzacki, może i do wieku nie zawsze "stosowny ",ale  mój?. A na elegancko, jeśli  sukienka, to  taka prosta, z niemiecka Etuikleid, bo nazwa mi się podoba?,takie  lubię i dobrze w nich wyglądam. W połączeniu ze śpilkami oczywiście. A ta oczywistość taka oczywista, bo wzrost w nogi mi raczej nie poszedł :lol1:   . Musi być wtedy porządny  materiał i porządne wykonanie. A takie K.Zapała też ma. 
      Ołtarzem możesz się chwalić, bo jest czym-dostojny a jednocześnie naturalny i elegancki. Szczególnie pomysł z tym zielonym "dywanem "-jak dla mnie, świetny. 
       W kościele nie byłam, z procesją nie szłam, telewizji dzisiaj nie oglądałam. Zaplanowałam dzień lenia i plan wykonany-niczego, oprócz tego co konieczne ,udało mi się nie robić :radosc:
       Teraz włączyłam tv, ale nie André Rieu, tylko na 3 SAT ,Sommernachtskonzert leci, to sobie trochę oglądam, a trochę słucham, bo to taka muzyka,przy której i poczytać i popisać można.  No i czasem odchamić się lubię :smiech3:
      No to się rozpisałam, nawet akapity starałam się zastosować ?.
      Tutaj już powiem wszystkim Dobranoc, bo jak dzień lenia to do końca i po innych topikach latać mi się nie chce. 

Tak się własnie skumulowałam, aby po wątkach nie latać , bo juz mi się oczy kleją . Wszystko jest cacy, a kremy robione przez emerytowaną farmaceutkę są świetne. Nie spodziewałam się, wziełam na próbę iiii...w naturze jest moc, ponadto są delikatne . Tyle , że ona na zamówienie zrobi, ale to trwa, i nie ma taśmy produkcyjnej-to jest to taka opcja exlusiv. Na testach teraz mam krem-maść szałwiową  dla skóry bardzo wrazliwej , nadaktywnej, ze skłonnością do stanów zapalnych jak egzema czy łuszczyca . Koleżanki będą wypróbowywać. Już ją mam i pachnie świeżymi ziołami. Nie miałam czasu pisac o tym na stronie, ale bedzie artykuł na pewno. 
Chcę aby laboratorium też mi coś podobnego ukręciło, znaczy naturalnego na maxa. Próbki już mi dojdą do CH i zobaczymy czy coś ulepszyc czy zostawić. 
16 czerwca 2022 23:10 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Piękny ołtarz , mnóstwo pracy ale warto było.Na mojej ulicy w  Pl tuż przed moim domem też w tym roku był ołtarz.Nie mam zdjęcia bo mój małżonek nie pomyslał że chciałabym zobaczyć.No cóż.
Udanego biwakowania Ci życzę.Tu brakuje mi grillowania i pysznej karkoweczki .Ale odbije to sobie w drugiej połowie sierpnia,bo pierwsza jest już zarezerwowana na wielkie przygotowania do wesela. Tzn  się muszę przygotować.
Moj syn się żeni i wyfrunie z domu.O sukienkach dla siebie pomyślałam wcześniej będąc na zleceniu w Monachium.
17 czerwca 2022 05:35 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek piatkowo,dzisiaj mam wreszcie wolne popoludnie.Ellen zabiera Rodziców do siebie,a ja totalny relax ??Wszystkim bezstresowego dnia zgodnie z hasłem -nie przemęczajcie się ?
17 czerwca 2022 06:24 / 6 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo - weekendowo
Dziś trochę pobawię się w sprzątaczkę
Miłego dnia i całego weekendu
17 czerwca 2022 08:04 / 6 osobom podoba się ten post
Hej,hej, weekend zaczynamy, tylko co z tego? Oprócz zamkniętych w niedzielę sklepów nie różni się niczym od pozostałych dni tygodnia. 
Jeszcze na tarasie, jeszcze z kawą, jeszcze Pedepcia w łóżku parę minut doleża. Tabsy muszą się uleżeć 
Chyba trochę posprzątam biorąc przykład z Malgi ?. Jednak zgodnie z forumowymi zaleceniami, żeby się nie przemęczać, dzielę sobie te porządki na różne dni tygodnia. Dzisiaj łazienka i sypialnia Seniorki. Dalej ciepło więc zdążę się spocić. Kalafiora i chleb muszę jeszcze dokupić i tyle obowiązków na dzisiaj. 
Dobrego dnia 
17 czerwca 2022 08:21 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  świętujemy dalej 
Za chwilę jadę z koleżanką na ryneczek . Jaja Jumbo kupić , ser płynny taki , owoce i do domu . Dzisiaj 34 stopnie . Dalej pijemy 
17 czerwca 2022 08:25 / 4 osobom podoba się ten post
Anka1

Piękny ołtarz , mnóstwo pracy ale warto było.Na mojej ulicy w  Pl tuż przed moim domem też w tym roku był ołtarz.Nie mam zdjęcia bo mój małżonek nie pomyslał że chciałabym zobaczyć.No cóż.
Udanego biwakowania Ci życzę.Tu brakuje mi grillowania i pysznej karkoweczki :gotowanie:.Ale odbije to sobie w drugiej połowie sierpnia,bo pierwsza jest już zarezerwowana na wielkie przygotowania do wesela. Tzn  się muszę przygotować.
Moj syn się żeni i wyfrunie z domu.O sukienkach dla siebie pomyślałam wcześniej będąc na zleceniu w Monachium.

Mój ma podobnie. Jak jestem na wyjazdach to jeśli chcę, żeby jakies zdjecia porobił i mi wysłał, to trochę to trwa. Ale to swego rodzaju dymorfizm płciowy. Podobnie było jak zmienialismy ogrzewanie na eko. Odnosnie ofert i opcji już miałam dawno lekcje odrobione i fakty musiałam przedłożyc vs wizjom. 
I ja mam jeszcze jednego do wyprawienia z domu i przyszła synowa już jest. Ile to wszystko potrwa to nie wiem :) 
Gratki z powodu wesela młodych. Zawsze to ogromne przeżycie dla wszystkich.
A dziś pogoda piękna, po południu wyruszamy :)
Wam spokojnego dnia, miłej pracy i do popisania już z CH 
17 czerwca 2022 08:35 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mój ma podobnie. Jak jestem na wyjazdach to jeśli chcę, żeby jakies zdjecia porobił i mi wysłał, to trochę to trwa. Ale to swego rodzaju dymorfizm płciowy. Podobnie było jak zmienialismy ogrzewanie na eko. Odnosnie ofert i opcji już miałam dawno lekcje odrobione i fakty musiałam przedłożyc vs wizjom. 
I ja mam jeszcze jednego do wyprawienia z domu i przyszła synowa już jest. Ile to wszystko potrwa to nie wiem :) 
Gratki z powodu wesela młodych. Zawsze to ogromne przeżycie dla wszystkich.
A dziś pogoda piękna, po południu wyruszamy :)
Wam spokojnego dnia, miłej pracy i do popisania już z CH :najlepszego3:

Jeśli będziesz w Aarau to proponuję kawę  
17 czerwca 2022 08:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim 
Upal Upał i jeszcze raz upał.To tak w skrócie dzisiejszy dzień. Wycieczkę, zwiedzania i rower poczekają na chłodniejsze dni.
Pozdrawiam serdecznie 
17 czerwca 2022 08:48 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

Dzień dobry wszystkim :-)
Upal Upał i jeszcze raz upał.To tak w skrócie dzisiejszy dzień.:-) Wycieczkę, zwiedzania i rower poczekają na chłodniejsze dni.
Pozdrawiam serdecznie :-)

A u mnie już chłodniej. Teraz tylko 21 st ,na niebie jakieś chmurki wietrzyk goni .
Jutro podobno pogoda ma się zmienić, upały do Polski się przeniosą. I dobrze, wakacje za pasem.
17 czerwca 2022 08:53 / 3 osobom podoba się ten post
Anka1

Jeśli będziesz w Aarau to proponuję kawę :-) 

Będę pod tym samym kodem. Dziadek do doszlifowania  jest z tej samej miejscowości. Do Aarau mam 30 km. Sobota już jako wolny dzien zaklepana, a na miejscu się zobaczy czy niedzieli się jeszcze wyhaczyc nie da. W każdym razie na kawę to nie tylko w Aarau namawiam, jak jest ten wolny dzionek do dyspozycji. 
Np Uetliberg za Zurychem. Z Zurychu pociągiem, albo statkiem z Burkliplatz. Potem S-bahn. Chyba, musiałabym sprawdzic. 
17 czerwca 2022 09:00 / 4 osobom podoba się ten post
Witam z kawą  w dłoni  Slabo spałam więc potrzebuję  dużo  ....U nie też  dzień  gospodarczy.Posciel PDP już w pralce ,wywar na zupę  bulgocze na kuchni.Do południa ogarnę  całość bo jutro wolny dzień Temperatura zapowiadana  ponad 30st.