Powitajki przy kawie 70

18 kwietnia 2022 07:00 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Herbatke pije bo mam jakieś dolegliwości żołądkowe.  Skutek przejedzenia? :bezradny: Już leki wzięte to może herbata pomoże. Czasami mi się to zdarza. Nie mam woreczka a wczoraj było tłusto. :-( Dziś dieta ewentualnie rosół u teściowej. 
Za oknem słoneczko tylko szron na trawie. Wam spokojnego dnia i super pogody. :najlepszego2:

Witaj Też nie mam, ale bardzo rzadko mi się zdarzają dolegliwości. Mimo wszystko uważać, co jemy. Unikam tłustych, choć nie zawsze to jest możliwe 
18 kwietnia 2022 07:05 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w świąteczny poniedziałek
Robi się cieplej, w dzień ma być 15 stopni. Na 8 zrobię babci jajecznicę, tak wczoraj uzgodniliśmy, a ja sobie jajka w majonezie (ech, znowu ten cholesterol 
Ale raz w roku jest Wielkanoc. 
Miłego dnia Opiekunkowo
18 kwietnia 2022 07:08 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! 
18 kwietnia 2022 07:18 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

Witaj:-) Też nie mam, ale bardzo rzadko mi się zdarzają dolegliwości. Mimo wszystko uważać, co jemy. Unikam tłustych, choć nie zawsze to jest możliwe :kwiatek dla ciebie1:

Szczerze powiem to ostatnio schodkami około 5 kg bo trzymalam się diety. No wczoraj sobie pozwoliłam i klops. Brzuch w okolicach żadna nie wytrzymał od razu widać to po mnie jakby balon ? był. Jednak nie mogą tłustych potraw. 
18 kwietnia 2022 07:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witajcie ludkowie świątecznie i dyngusowo.
Już przyjęłam swoją porcję wody, na szczęście w łazience, więc potopu w łóżku nie było
Nie mam czasu na pisanie, ani czytanie, nie zrobiłam nawet wszystkich pilnych prac porządkowych w ogrodzie. Święta przyszły za szybko, a czas w domu podwójnie przyśpiesza.
Trzymajcie się i nie przemęczajcie.
18 kwietnia 2022 08:09 / 6 osobom podoba się ten post
Witam świątecznie jeszcze. Dyngusa na szczęście u mnie nie będzie. Na szczęście, bo nie lubię z rana zimną wodą być oblewana ?
Jak jestem z rodziną to nie ma to tamto, wszyscy to wszyscy, a babcia przede wszystkim musi być oblana ?
Piękny dzień się zapowiada, niebo błękitne, słońce zaczyna grzać. Ale w naszej pracy, najczęściej świąteczny dzień nie różni się specjalnie od  zwykłego. Te same czynności, niezmienny rytm dnia, a wizyty i rewizyty  najczęściej męczą podopiecznych.
Kończę pierwszą kawę, seniorce do łóżka zaniosłam. Zaraz będzie wstawać a ja śniadanie szykować. Nie wystawiam różności na stół, tutaj musi być wszystko już gotowe podane. Nie ucieszy się podopieczna pięknym nakryciem, jedynie smakiem może się cieszyć. Mimo to, staram się żebyśmy  miały ładnie podane. Lubi kiedy Jej opowiadam, co i jak wygląda. Lubi też długo przy śniadaniu posiedzieć i pogadać. Odpowiada mi to. Wolę tak, niż szybkie jedzenie w milczeniu i szybkie "zacieranie śladów "po posiłku. 
Przyjemnego świętowania jeszcze Wam życzę. 
18 kwietnia 2022 08:16 / 7 osobom podoba się ten post
dziendoberek opiekunkowo 
milego i spokojnego dzionka dyngusa 
18 kwietnia 2022 08:39 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ?
18 kwietnia 2022 09:02 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo Zajączek zjedzony , jajka znalezione , pora na Śmingus Dyngus w wersji humanitarnej
19 kwietnia 2022 06:50 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Już po świętach. Kolejnych w naszym życiu.
Wszystkim życzę miłego dnia 
Zapraszam 
19 kwietnia 2022 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo 
Dobrze że już święta się skończyły, chociaż było o wiele przyjemniej niż myślałam. Jedynie te wędrówki od córki do córki czy syna podopiecznej, zmęczyły i Ją, i mnie. Zaczynamy normalny tydzień, dla mnie ostatni w tym turnusie ?
Dzień pogodny, słońce świeci, pranie będzie. Kończę pierwszą kawę, zaraz seniorka wstanie ,trzeba zająć się śniadaniem. 
Przyjemnego dnia życzę wszystkim 
19 kwietnia 2022 07:38 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobryPogada  przepiękna. Rower pójdzie w ruchŻyczę miłego dnia. 
19 kwietnia 2022 08:00 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Ostatni tydzień urlopu  czas zacząć.  W tym tygodniu jescze kilka spraw do ogarnięcia i trzeba zacząć pakowac walizkę. Jeszcze tylko klapki lub jakieś sandałki muszę kupić bo to dwa letnie miesiące przede mną pracy i mam nadzieję, że się przydadzą letnie buty. 
Dziś, odwoze moja córkę do Lublina bo jeszcze do piątku chodzi do szkoły. Później już wolne przed maturą.  Mój  też kulka spraw ma jeszcze do załatwienia między innymi przegląd i ubezpieczenie auta. 
On w sobotę po południu ma samolot a ja w poniedziałek mam nad ranem busika. 
Jade w nowe miejsce do seniorki, 50 km od Düsseldorf bo moja " stara " babcia jest a złym stanie po operacji biodra i nie wiadomo kiedy wyjdzie i czy w ogóle będzie się nadawała do opieki w domu. 
Kończę już. Lecę na kawkę zrobiona przez mojego  i zacznę pakowac jedzonko dla córki. 
Wam zycze spokojnego i pogodnego dnia. 
19 kwietnia 2022 08:17 / 5 osobom podoba się ten post
HuraOstatni dzień i noc na tym zleceniu 8 tyg trzasnęło wczoraj .Zmykam jutro nad ranem pojadę pewnie z 14 godz .Cały tydzień w domu to już coś ?Będzie trochę do ogarnięcia mam rozpiskę co i kiedy , ale i wypad do Szczyrku też zaliczymy (na jeden dzień).W przyszły czwartek też z rana kierunek nowy land ?? Miłego dnia życzę wszystkim i spokojnej pracy Opiekunkowo ??
19 kwietnia 2022 08:21 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Hura:radosc1:Ostatni dzień i noc na tym zleceniu 8 tyg trzasnęło wczoraj .Zmykam jutro nad ranem pojadę pewnie z 14 godz .Cały tydzień w domu to już coś ?Będzie trochę do ogarnięcia mam rozpiskę co i kiedy , ale i wypad do Szczyrku też zaliczymy (na jeden dzień).W przyszły czwartek też z rana kierunek nowy land ?? Miłego dnia życzę wszystkim i spokojnej pracy Opiekunkowo ??

No to Hurra ?
Zabierz tę radość i dobry nastrój do nowego kraju 
Może gdzieś Ankę albo Damessę zobaczysz?