Co dzisiaj gotujesz na obiad? 18

05 kwietnia 2022 10:48 / 4 osobom podoba się ten post
Spagetti z dodatkami. 
05 kwietnia 2022 11:17 / 5 osobom podoba się ten post
Kiełbasa w sosie/ pozostałość po wizycie córki/ziemniaki,kapusta zasmażana 
05 kwietnia 2022 11:45 / 6 osobom podoba się ten post
Zupa kalafiorowa . Taka niby krem,ale bardziej "flusiś "?z całymi różyczkami kalafiorowymi 
Budyń waniliowy ze...śliwkami. Dużo tych śliwek zamrożonych. Tyle że mrożone nie po mojemu. Pouciskane w pojemnikach, po roznrożeniu ciasta raczej z nich nie robiłabym. Kwaśne okrutnie. Wrzuciłam je na krótko do słodkiego wrzątku i dalej nie mam pomysłu. Stąd ten budyń, mogę sobie wyobrazić, że takie połączenie może być ok. Się okaże ?
Kupię dzisiaj ciasto francuskie, może jakieś pakieciki że śliwkami popełnię 

05 kwietnia 2022 12:58 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaki tłuczone, kalafior z masełkiem, po pół kotleta i po jednym jajku sadzonym, ja do tego brązowe pieczarki
A na deser sałatka owocowa
05 kwietnia 2022 15:27 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Ziemniaki tłuczone, kalafior z masełkiem, po pół kotleta i po jednym jajku sadzonym, ja do tego brązowe pieczarki:glodny:
A na deser sałatka owocowa:mniam:

Na bogato ?
06 kwietnia 2022 14:49 / 3 osobom podoba się ten post
Nie chciało mi się nic gotować więc zamówiłam sobie kebaba z frytami 
06 kwietnia 2022 17:13 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajsza zupa kalafiorowa, rosti (dalsze czyszczenie zamrażarki ?),sałata lodowa z sosem jogurtowo-majonezowym. Majonez Winiary oczywiście ?
06 kwietnia 2022 17:16 / 3 osobom podoba się ten post
Tak wiosennie warzywa z patelni, twarożek, sałata , mało ny
07 kwietnia 2022 11:26 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa  mocno jarzynowa
07 kwietnia 2022 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa pomidorowa 
07 kwietnia 2022 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
Zupa "nic", bo przeżarłem już całe, moje, bidne, polskie, %, tegoroczne PeKaBe. Odbiję w pracy, od maja. Po oględzinach, przyznali mi dobową dietę wagową(Gewichtsdiät). Ne!
07 kwietnia 2022 12:35 / 4 osobom podoba się ten post
Co innego było w planach, ale nie chciało mi się po zakupy wychodzić w deszcz i wiatr. 
Makaron z patelni z różnościami,które znalazłam w lodówce, budyń czekoladowy. 
Dorotee i Jej Margareta to dziewczyny malinowe, a ja i Jadzia (Hadwig) ,budyniowe ?
07 kwietnia 2022 14:48 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Co innego było w planach, ale nie chciało mi się po zakupy wychodzić w deszcz i wiatr. 
Makaron z patelni z różnościami,które znalazłam w lodówce, budyń czekoladowy. 
Dorotee i Jej Margareta to dziewczyny malinowe, a ja i Jadzia (Hadwig) ,budyniowe ?

No nö maliny znowu zagoszczą na naszym stole
Ryba , kalafior z bułką tartą własnoręcznie, sałata z malinami

07 kwietnia 2022 14:58 / 3 osobom podoba się ten post
A u mnie dziś żeberka  były i już ni ma?
07 kwietnia 2022 15:05 / 2 osobom podoba się ten post
Kurczak curry , ale curry niewiele, niuans .Imbir grał główną rolę . Wszystko szybko przesmażone na oleju kokosowym(do kurczaka- polecam). Daje dyskretną nutę smakową . Swietnie się komponuje ze smietanowym sosem plus swieża natka pietruszki z ogródka. Do tego ryż basmati ze szczyptą kurkumy.Wszystko pożywne , dobre  na trawienie i na wątrobie nic nie leży :)
Rukola i pomidorki koktajlowe z oliwą z oliwek.