Mielone, ziemniaczki i surówka por+marchew + jabłko z jogurtem. :gotowanie::mniam:

Mielone, ziemniaczki i surówka por+marchew + jabłko z jogurtem. :gotowanie::mniam:
Gulasz + Knödel +bio buraki z worka (wąchałam ?)nie walą skarpetami ale i tu trzeba przyznać, że daleko im do,, oryginału"Do buraków dodałam rumiane jabłuszko i uwaga trochę czarnuszki.
Kotlety ziemniaczane ze świeżymi ziołami, buraczki z jabłkiem na ciepło, jogurt na deser. Ani babcia ani ja nie miałyśmy ochoty na żaden mięsny dodatek.
Jestem tutaj 2,5 tygodnia. Jemy prawie codziennie coś innego i świeżego.
Chyba wyjadę stąd mądrzejsza o to, jak oszczędnie robić zakupy. Zdrowo i smacznie wcale nie musi być drogo.
I jeszcze niczego z żywności nie wrzuciłam. Widzę że w domu za dużo wydaję, za dużo kupuję i za dużo marnuję. Też tak macie?
Kotlety ziemniaczane ze świeżymi ziołami, buraczki z jabłkiem na ciepło, jogurt na deser. Ani babcia ani ja nie miałyśmy ochoty na żaden mięsny dodatek.
Jestem tutaj 2,5 tygodnia. Jemy prawie codziennie coś innego i świeżego.
Chyba wyjadę stąd mądrzejsza o to, jak oszczędnie robić zakupy. Zdrowo i smacznie wcale nie musi być drogo.
I jeszcze niczego z żywności nie wrzuciłam. Widzę że w domu za dużo wydaję, za dużo kupuję i za dużo marnuję. Też tak macie?
Pierwszy obiad tutaj...
Na szybko jajka sadzone, szpinak i ziemniaki. Babcia zadowolona, że od kilku, dni zjadła porządny obiad. Jutro planowałem sznycel drobiowy, ale córka przywiozła od teściowej zupę, to jutro nie muszę gotować. A dziadek tylko tyci, tyci...