A morze kiedyś w gury przyjedziesz? :gwizdanie:
Ale jakiś Guru musi Ją przywołać :-)
Zalajkowałam powitanie,bo ja kulturalna jestem :-)
Aż tak hurra?
Możesz się rozczarować. Jedni już się doczekali. Tak samo mądrzy jak nasze władze, ale duuużooo bagatsi . Zwykli obywatele nie stali się ani trochę szczęśliwsi.
Piszesz-nam nie potrzeba...,my nie chcemy...
My, to wszyscy obywatele naszej wspólnej Polski.
Nie znam się na polityce, ale nawet gdybym się znała, nie wypowiadałabym się w imieniu wszystkich Polaków, bo zwyczajnie nie mam takiego prawa. I nikt takiego prawa nie ma.
Pooglądałam sobie wczoraj wieczorem wiadomości. Dla porównania ,w różnych stacjach telewizyjnych. Słuchając tych "jedynie słusznych ",, nie wierzyłam w to co słyszę. Tak, oni są przekonani o jedynej słusznej racji, swojej własnej. Mają w sobie tyle pychy i zadufania, że mówią w imieniu wszystkich obywateli.
Ja,wolna obywatelka z prawem wyborczym, takiego przyzwolenia im nie dałam.
Też się witam kulturalnie ??
L.mn, ponieważ czuję się wspólnotą , naród Pl tworzymy my. Jeśli napiszę w l.p , nie zmienia to faktu mojego myślenia . Nie wypowiadam się za wszystkich, bo nigdy nie ma 1-1 . Ale zwolenniķów wyjścia z Ue jest tez jakaś cześć. A jaka , ..... moze będzie referendum? Na pewno nie szukać ich na emigracji ?
Polska weszła na zasadach, ter nie ma zasad . A wartość jest w kasie i interesach. Solidarność ue widać na gazie i traktowaniu Rosjan. Solidarnosc tylko miedzy kumplami . Przez caly ten okres Pl nigdy nie była traktowana na równi, nikt się znami nie liczył , za to bardzo chętnie skorzystaliby z naszych terenów pod swoje molochy, a wszystko co najlepsze sprzedać, albo wprowadzić swoje DB. Wydoić i mieć gdzieś.
Porażką jest taka unia, która staje się dyktaturą i dominacją dwóch państw, z czego jedno jest i tak paziem. Może być tak nawet,ze za Polską pójdą inne państwa, które mają swoje myślenie i politykę i nie pasuje im narzucanie propagandy niby gospodarczego rozwoju. I tutaj , pozdrowienia dla mądrych Czech i Węgier. Ale jakże oczywiście nielubianych, bo niewygodnych. ?✌?
Widzę że nie tylko ja się ,,machnęłam "z tą płcią :smiech2: