Powitajki przy kawie 64

17 marca 2021 10:33 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry wszystkim :-)
Dalej leje :-(. Dalej, bo od wczoraj wieczorem. Udało mi się pospacerować wczoraj z koleżanką i nie zmoknąć. Po za tym, niewiele udało  mi się zrobić z tego co planowałam. Jakiś niechcemisiek się przyczepił do mnie i kurczowo trzymał. Dzisiaj muszę turbo włączyć, bo z samego rana, pełna energii wyskoczyłam z łóżka, sprawdzam kto tam do mnie tak raniutko pika na VhatsAppie z pozdrowieniami i...akumulatory mi siadły :-(
To opiekunka główna z przypomnieniami i zaleceniami, żebym  przypadkiem o czymś nie zapomniała. Takie tam, same ważne rzeczy-paznokcie babci obciąć, zmienić pościel pdp, no ogólnie porządek chciałaby zastać. A wszystko kwiatkami  i uśmiechniętymi buźkami ozdobione,zamiast przecinków . Sama radość. Wiecie, muszę zrobić coś, czego normalnie nie robię i w sumie do moich obowiązków nie należy. A już ręce z gaciami mi opadły, kiedy zdecydowanie odmówiła mojej prośbie, czy mogłaby zostać 3 dni dłużej. Chciałam wrócić 4 maja, bo 1 mam ważną dla mnie uroczystość rodzinną. Nie da się, 6 tygodni mija pierwszego maja i tak ma być. Cóż, zrobi sobie famila rodzinną fotkę ,na której znowu mnie nie będzie :-(. Życie to niejebajka, trzeba iść przez nie z podniesioną głową i uśmiechem na ustach :-). Pamiętajcie o uśmiechu i uśmiechajcie się do ludzi, bo

No i cholera wcieli mi cały post. Riv swoje. Paznokcie nie należą do naszych obowiązków a pogadaj z synem babci myślę że te 2 dni on nie zrobiłby ci problemu i może siostra babci by pomogła. Ty sie tym zajmuj i jej nie informuj co masz w planie. A mam nadzieję, że i ona kiedyś się natnie i też jej nikt na rękę nie pójdzie. 
17 marca 2021 13:40 / 6 osobom podoba się ten post
Dzięki, dziewczyny za wsparcie, chociaż nie szukałam wsparcia witając się dzisiaj z Wami. Trochę gorzko pewnie brzmiałam, ale musiałam te złe emocje z siebie wyrzucić ,żeby mój nastrój nie udzielił się  pedepci.
Nie chodzi o to, żeby ktoś miał kogoś pogonić. Nie chodzi też o to, żeby pokazać która z nas jest lepsza. To nie wyścig,  który wygrać może tylko jedna z nas. Mogłabym porozmawiać z synem, a on z kolei z B.,zeby przedłużyła swój  pobyt o kilka dni. I na pewno by to zrobił, tym bardziej, że wspomniałam o tej naszej rodzinnej uroczystości. Ale po co ? Jestesmy dorosłe i albo się dogadujemy same ,albo nie. My się nie dogadamy.Żaden  ślub, czy coś wielkiego, ot ,ostatnie urodziny mojej siostry z piatką z przodu i pierwsze, mojej bratowej ,też z piatką z przodu. Bratowa nawet ze względu na mnie chciała świętować kilka dni przed 50-tymi urodzinami, wspólnie z moją siostrą. Nie przyszło  nam do głowy, że te kilka dni, to będzie problem. 
Nie potrafię tylko zrozumieć, czemu mają służyć te "wytyczne ". Wygląda mi to trochę na prowokację, żebym dała się wciągnąć w jakieś pyskówki czy inne przepychanki. Albo do tego, żebym jednak pomyślała o zmianie miejsca. 
Królowa może być przecież  tylko jedna . Nie ukrywam,że  myślę o tym,ale jeszcze nie teraz. Mam kilka stresujących i czasochłonnych spraw do zalatwienia w Polsce, nie mam w tej chwili ochoty i czasu na szukanie nowego miejsca. Po za tym, czuję się tutaj dobrze, znam już dobrze podopieczną no i jest to miejsce, moim zdaniem, dobrze płatne . A skoro już  wyjeżdżam, to chcę dobrze zarobić . Stres ,ktory generuje "główna ",jest łatwiejszy do strawienia niż  szukanie sobie nowego 
Jestem tutaj dla kasy, ale też dla podopiecznej. Wiem, że jakakolwiek zmiana opiekunki, nie byłaby dla niej dobra. My obie już tutaj "mieszkamy ",jak myśli babcia, każda nowa będzie intruzem,jeszcze bardziej zaburzy jej orientację co do tego, gdzie jest.
A paznokcie podopiecznej? Nie wiem, nie dochodzę tego, czy to mój obowiązek czy nie. Do salonu nie chcę z nią teraz chodzić, do stóp przychodzi podolożka, co 6 tygodni. Ja wiem, że pedepcia ma mieć paznokcie czyste i krótkie, żeby nie zbierała pod nie, przy jedzeniu, miękkiego avocado np,masła czy serka. Więc tego pilnuję i nie jest to dla mnie problem. Chociaż ,ich obcięcie , to wielkie wyzwanie ,bo baaardzooo babcia tego nie lubi.

17 marca 2021 13:55 / 8 osobom podoba się ten post
Jeszcze zapomniałam przytoczyć Wam dzisiejszą wymianę zdań z babcią. Wczoraj przyszła nieznana babci caritasówka i niestety duszowania nie było, bo "przed obcymi rozbierać się nie będzie . I słusznie. Dzisiaj przyszła więc liblingowa i problemu nie było. Kiedy suszyłam i układałam pedepci włosy, to sobie gawędziłyśmy. 
No i babcia mnie pyta-wie lange bist du  noch da?. Więc mówię, że w sobotę wyjeżdżam. Babcia na to ze  smutkiem-
also habe ich noch nur ein  paar Tage 
Cokolwiek miała na myśli, czy cokolwiek miało by to oznaczać, ja odbieram to jako komplement 
17 marca 2021 14:48 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Witam serdecznie wszystkich. Jestem poraz pierwszy na tym portalu. Dziewczny,pltrzebuję pomocy:czy ktoś pracował z firmą Prosenior24,czy są wypłacalni i czy płacą składki ZUS?
Ostatnio byłam w Adiutor,mówili jedno, wczoraj byłam w ZUS,a tam ani grosza spłaconego.?
Będę wdzięczna za jaką kolwiek informacje.
Miłego dnia i powodzenia
17 marca 2021 18:09 / 6 osobom podoba się ten post
Milegoo  *abenda"opiekunkowo

17 marca 2021 18:23 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jeszcze zapomniałam przytoczyć Wam dzisiejszą wymianę zdań z babcią. Wczoraj przyszła nieznana babci caritasówka i niestety duszowania nie było, bo "przed obcymi rozbierać się nie będzie :lol1:. I słusznie:oczko:. Dzisiaj przyszła więc liblingowa i problemu nie było. Kiedy suszyłam i układałam pedepci włosy, to sobie gawędziłyśmy. 
No i babcia mnie pyta-wie lange bist du  noch da?. Więc mówię, że w sobotę wyjeżdżam. Babcia na to ze  smutkiem-
also habe ich noch nur ein  paar Tage :-)
Cokolwiek miała na myśli, czy cokolwiek miało by to oznaczać, ja odbieram to jako komplement :-)

Przykra sytuacja , nigdy tak nie miałam , jakieś próby podporządkowania były przez stała zmiiemniczke , częściej ja byłam stała 
Szkoda nerwów i zdrowia Twojego . Chyba bym porozmawiała z synem pfdp. Paznokcie to zabieg pielęgnacyjny , więc możemy. U mojej Margaretki robi to kosmetyczka  razem ze stopami . albo ja .Co do ulubionej Pflege to nadmierne polubienie jest niewskazane . Odejdzie i co ? Pdp nie da już się umyć? Tutaj jest "dobrze "   Margaretka nie rozpoznaje już nowych osób ..jest tylko Marzena. Często Pflegedienst sam zmienia trasy żeby podopieczni nie przywiązywali się do danych opiekunów.
Trzymaj się .
17 marca 2021 18:31 / 4 osobom podoba się ten post
Clio

Milegoo  *abenda"opiekunkowo:aniolki::przytula::kwiatek dla ciebie2::kwiatek dla ciebie::najlepszego2:

Miłego, miłego 
A coś Ty taka hojna z tymi kwiatkami, przytulankami itd itp...?
Radość Cię rozpiera, że w skarpeciochach przed babką nie musisz uciekać?
Niedługo I ja będę się radować 

17 marca 2021 18:39 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Miłego, miłego :-)
A coś Ty taka hojna z tymi kwiatkami, przytulankami itd itp...:-)?
Radość Cię rozpiera, że w skarpeciochach przed babką nie musisz uciekać?:lol1:
Niedługo I ja będę się radować :-)

Taaa radocha mnie rozpiera  latam to tu to tam czyli jestem w swoim zywiole
Zaraz tez sie zawijacie a wiec pakujta sie
a tymczasem  u nas zamkniecia od soboty znów. Rece opadaja. 
17 marca 2021 18:55 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Przykra sytuacja , nigdy tak nie miałam , jakieś próby podporządkowania były przez stała zmiiemniczke , częściej ja byłam stała 
Szkoda nerwów i zdrowia Twojego . Chyba bym porozmawiała z synem pfdp. Paznokcie to zabieg pielęgnacyjny , więc możemy. U mojej Margaretki robi to kosmetyczka  razem ze stopami . albo ja .Co do ulubionej Pflege to nadmierne polubienie jest niewskazane . Odejdzie i co ? Pdp nie da już się umyć? Tutaj jest "dobrze "   Margaretka nie rozpoznaje już nowych osób ..jest tylko Marzena. Często Pflegedienst sam zmienia trasy żeby podopieczni nie przywiązywali się do danych opiekunów.
Trzymaj się .:aniolki:

Ja też pierwszy raz, więc najpierw przecieram oczy ze zdumienia ,bo nie wierzę w to, co czytam, a później trochę  qr....uje sobie pod nosem i od razu lepiej 
Przejmować się nie przejmuję, robię swoje po swojemu i tyle. 
Co do Pflege, to już nie moja działka i nie ja o tym decyduję. Ostatecznie,  też mogę,sporadycznie,  pedepcię wyduszować. Prysznic duży ,bez barier i żadnej  kabiny ,duże krzeslo prysznicowe. A do tej, która dzisiaj była,pedepcia wyjątkowo ma jakieś uprzedzenia. Mnie tym bardziej przykro, bo to jedyna Polka wśród tych, które tutaj przychodzą 
17 marca 2021 20:23 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jeszcze zapomniałam przytoczyć Wam dzisiejszą wymianę zdań z babcią. Wczoraj przyszła nieznana babci caritasówka i niestety duszowania nie było, bo "przed obcymi rozbierać się nie będzie :lol1:. I słusznie:oczko:. Dzisiaj przyszła więc liblingowa i problemu nie było. Kiedy suszyłam i układałam pedepci włosy, to sobie gawędziłyśmy. 
also habe ich noch nur ein  paar Tage :-)
Cokolwiek miała na myśli, czy cokolwiek miało by to oznaczać, ja odbieram to jako komplement :-)

Gusiaaaaa zostań moją zmienniczką ????????????
17 marca 2021 20:29 / 3 osobom podoba się ten post
magmab

Gusiaaaaa zostań moją zmienniczką ????????????

Chętnie 
Musisz mieć tylko fajną sztelę i za dobrą kasę 
17 marca 2021 20:29 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

:buu:dawno  bym pogoniła  ta :czarownica:
Nie przejmuj się nią. Rób swoje, a ona może Ci kolokwialnie mówiąc naskoczyc. Nie chcę mi się wierzyć, że o  te 4 dni  nie zgodziła się przedłużyć pobytu :buu:

To ja jestem "kochana" poprosili żebym została 3 tyg dłuzej i zostaje ???? pewnie będe żałowała ale cóż do góry biust i do przodu ????
17 marca 2021 20:34 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Chętnie :-)
Musisz mieć tylko fajną sztelę i za dobrą kasę :lol1:

Sztela średnia ale przy wymianie 6 na 6 do ogarnięcia a kasa spoko ?? ja mówie serio 
17 marca 2021 21:30 / 2 osobom podoba się ten post
magmab

To ja jestem "kochana" poprosili żebym została 3 tyg dłuzej i zostaje ???? pewnie będe żałowała ale cóż do góry biust i do przodu ????

Kochana jesteś ?
18 marca 2021 04:50 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień Dobry ?? Pobudkaaa