Powitajki przy kawie 63

03 grudnia 2020 09:32 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. Wczoraj zauważyłam na śniegu ślady kuny, śliczne łapki z pazurkami. Pokazałam dziadkowi i od razu przestał umierać  Będzie teraz miał zajęcie na jakieś 2-3 dni, bo klatkę będzie stawiał a potem sprawdzał czy aby coś .....

Miłego dnia wam zyczę. 
03 grudnia 2020 09:36 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

03 grudnia 2020 10:23 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Zakręcony dziś dzień, pobudka pdp już o 8.45, bo majster remontuje łazienkę, drugi już dzień. Za godzinę muszę mamę pdp do fryzjera zawieźć. Dziś szybka zupa, a po obiedzie siostra F. przyjedzie. Bynajmniej czas minie szybko. Życzę Wam pogodnego dnia
04 grudnia 2020 05:53 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek,ja już popijam kawę.Wczoraj do późna oglądałam program na RTLII -Hartes Deutschland,straszne.Musze zaraz wysłać życzenia do znajomych Barbar,bo to dzisiaj Ich święto.Bezstresowego dnia Opiekunowo ?
04 grudnia 2020 06:39 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  No i zaczynamy weekend. ostatni mój na tym adresie. Dziś dzień zakupów, nie dużych bo większe będą w przyszłym tygodniu aby lodówki nie zostawiać pustej.  Dziś też Barborka. Moja mama jest Basia  ale ja nigdy tego imienia nie lubiłam. Poprostu dla mnie jest brzydkie i nikt mnie nie przekona żeby nie wiem jak wołać. Wam życzę spokojnego i szybkiego jak błyskawica dnia. 
04 grudnia 2020 07:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo Życzę miłego dnia 
04 grudnia 2020 08:34 / 6 osobom podoba się ten post
Witaski I Milego dnia życzę : oraz pyszej  wam 
Dusia1978  moja mama tez wiec trza życzonka zaslac
Dzis mamy pedi kjurr zakupy, odwiedziny syna i dzien zleci w mig.
04 grudnia 2020 08:38 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bracia i siostry na tym niemieckim łez padole. Wstałam bo innego wyjścia nie było, Pflege nie odpuszczają i w porze dojenia krów przychodzą. Od dwóch dni gościmy synka- jełopa, no naprawdę wzniosłam się na wyżyny tolerancji i wyrozumiałości, dzisiaj dołączy córka mam nadzieję że ona go ustawi do pionu. Synek nie jada mięsa i mnie poinformował żebym gotowała dania jarskie na czas jego pobytu Z uśmiechem od ucha do ucha powiedziałam, kuchnia jest cała twoja, ja mam już jadłospis dla naszej trójki ale chętnie spróbuję twoich dań. Wczoraj był pan od rachunków, Senior wszystko pochował i nikt nie wie gdzie są wyciągi i dokumenty, wcześniej rozmawiałam z synem, że lepiej jak będę przechwytywać pocztę i składać u siebie, oczywiście się nie zgodził, bo tatuś jest jeszcze fit i sam sobie poradzi. Pan od rachunków się wściekł i powiedział że nie ma czasu na przeglądanie wszystkich teczek i że czasem warto mądrego posłuchać, na co synek łaskawie od wczoraj przystał. Od dzisiaj jeśli mi córka powie, że mam się jej brata we wszystkim radzić, to chyba wyjdę z siebie. Miłego dnia dla was, bo u mnie chyba miło nie będzie.
04 grudnia 2020 09:27 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie
Piątek przed nami. Dzień wypełniony zajęciami, szybko minie. Pogoda grudniowa, bez opadów, plus dwa na zewnątrz. Bardzo przyjemnie. Dziś obiad na cztery osoby, pierwszy i ostatni raz miałem wolne od porannych zakupów, to pospałem, jak nigdy, do 7.30.
Wielu miłych chwil, tego Wam dziś życzę
04 grudnia 2020 09:44 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry spokojnego dzionka, niech nam szybko i przyjemnie czas mija
04 grudnia 2020 14:12 / 6 osobom podoba się ten post
Pauzuję sobie do 16ej. Qcze, ale niektórzy odwalają lipę... Ekipa myjąca okna, trzech facetów w całym mieszkaniu... Szybko, szybko, a na niektórych szybach smugi pozostawiali. Wiadomo, z tego się nie strzela, czy jakoś tak. Ale jeśli podejmują się roboty, to bynajmniej powinni to dokładnie zrobić. I to nie obcokrajowcy, tyle rodowici dojcze. A my to w swoich domach z pietyzmem robimy. Na cacy.

Ustaliliśmy z agencją i siostrą F. termin mojego zakończenia "turnusu wczasowego" na dzień 27 styczeń Potem Dusi szepnę słówko w innym wątku. A i jeszcze jedno... Dzwoniłem ustalić termin u neurochirurga z nfz, to.... osobistych wizyt nie ma... Trzeba przesłać dokumenty medyczne, skierowanie, a doktor odpowie na adres domowy, oczywiście drogą pocztową. Tak wygląda leczenie... Nawet już nie zdalnie... Akurat w przychodni W Katowicach, do której dzwoniłem. Ale i tak dobrze, bo terminy na Śląsku do neurochirurga są odległe, prawie rok musiałbym czekać. Ciekawe, co mi odpisze neurochirurg. Niemniej po liście, opinii od niego, i tak przejdę się prywatnie. Co dwie głowy (specjalistów), to nie jedna. Ech, takie czasy nastały. Wqrza mnie to, jak i z pewnością Was. 
04 grudnia 2020 17:13 / 5 osobom podoba się ten post
Powinni, ale nie robią. Nic z tym nie da rady zrobić, szkoda nerwów sobie psuć. Pobłogosławić na drogę( tylko) i niech nie zawracają gitary.
Podobnie z rodzinami- im mniej się wtrącają tym lepiej. 
Tu na szczęście z tym już problemu nie ma, a był, bo dziadek oprócz dowodzącego ma jeszcze dwóch nieszczęśników, z których zwłaszcza najmłodszy jak go dziadek kiedyś tam popędził, to próbował  wkraść się  w łaski babki i coś tam uszczknąć. Efekt był taki, że babcia miała orędownika do skarg . Było minęło, ale nerwów trochę zjadło. 

05 grudnia 2020 05:35 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek i już prawie tydzień na tym adresie.Nie jest źle.Zaraz zabieram się za degustację kawy ,jeszcze trochę wygrzeje dupsko i apjat od nowa.Dzis pranko rzeczy seniora,a potem wreszcie idę sama po zakupy??Miłej,bezstresowej soboty Opiekunowo ☕☘️??
05 grudnia 2020 06:53 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  w ostatnia sobotę na tym adresie. Za, tydzień o tej porze, jak szczęśliwie , bede gdzieś w trasie po Pl stronie. Moje kochanie  będzie czekało już na mnie bo on do domciu zawita, w piątek koło południa. Dziś sobota a tu w weekend nudy. Może wezmę rorlete i będę wyglądać na niebie brodatego faceta z worek kasy. Spokojnego dnia i kawka dla chętnych. 
05 grudnia 2020 06:53 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ciemności za oknem, świeży śnieg popruszył spokojnego dnia życzę, głowy do góry