Też wczoraj trafiłam na ten artykuł i przeczytałam . Ostatnio szukałam informacji o tej chorobie,bo zachowanie mojej pdp się zmieniło,niby niezauważalnie dla kogoś,kto spotyka się z Nią od czasu do czasu na godzinkę czy dwie,ale dla mnie,która jestem z Nią cały czas,robi się jakaś "inna". Symptomy mogą wskazywać na depresję albo równie dobrze na Alzheimera. Ja nie lekarz,nie mnie diagnozować,i tak muszę umówić wizytę u Jej lekarza rodzinnego ,wspomnę przy okazji o tym,co mnie niepokoi. Ciekawa jestem,czego dowiedzieli się uczestnicy webinaru. Może ktoś zechce podzielić się swoimi uwagami
Ja byłam na webinarze i było bardzo ciekawie. Jeśli chcesz pooglądać tobyła tez transmisja na facebooku aterima med i tam teraz jest nagranie cały czas.
Coś tam o tym Alzheimerze już człowiek wie, ale dużo ciekawostek się dowiedziałam jak łagodzić zachowanie seniora ktory chce uciekać, albo robi sie niemily... bardzo mnie zaskoczył patent na wieszanie zdjęć koło drzwi żeby odwrócić uwagę seniora i zająć myśli wspominaniem, domem.. wtedy zapomina o tym że chciał wyjść :)
Jak jeszcze pamięta kto jest na zdjęciu .
Medycyna nie może sobie poradzić z tą choroba a triki to tylko do pewnego czasu można stosować . Cóż , trzeba próbować różnych sztuczek .