Powitajki przy kawie 60

13 maja 2020 07:34 / 14 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  dobrej środy kochani 
13 maja 2020 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Mycha

Pierwszy lepszy artukuł, nie musisz mieć antenki  :-) gdzieś tam, daleko. 
http://niepodlewam.blogspot.com/2015/02/bukszpan-dlaczego-truje.html  

Nie chciał się link otworzyć, ale weszłam w przebraniu 
Bukszpan trujący je  stimmt, ale są szkodniki co potrafią go załatwic na cacy.
Larwy co go jedzą zadomowiły się na dobre. W zeszłym roku już zaczynał żólknąć- odbił. Ogrodnik miał go opryskać do polowy marca. Umknelo mu to, ale oprysk już czeka- w sobote to zrobi.
13 maja 2020 07:40 / 12 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy kawie. Dzień zapowiada się słoneczny. Dziś się może uda trochę przystrzyć- koleżanka pokątnie, w garażu odrobinę mi fryzurę poprawi
13 maja 2020 09:03 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobryMiłego dnia i...
.
13 maja 2020 09:05 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Dzień dobry przy kawie. Dzień zapowiada się słoneczny. Dziś się może uda trochę przystrzyć- koleżanka pokątnie, w garażu odrobinę mi fryzurę poprawi:-)

Muzę garażową znam a teraz garażowy fryzjer? 
13 maja 2020 09:09 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, witam wszystkich słonecznie i radośnie 
Jak się nie radować, kiedy zakładasz do Powitajek, trochę później niż wszyscy, a tu wszystko już gotowe-kawka od Luke w pięknej filiżance, kotek Malgi mleczko podaje, spoglądasz na słonecznik u Malgi i gęba sama się śmieje 
Miłego dnia Wam życzę 

Dusiu, mierzyłaś ciśnienie? Może podskoczyło Ci za bardzo z tego szczęścia, że wypuścili Cię z ?
13 maja 2020 09:10 / 11 osobom podoba się ten post
Dzień dobrySłońce zagłada przez okno sporzyta....śniadanie również.Pdp jeszcze w łóżku...chwila i trzeba sie ruszyć do pracy Popołudniowy spacer będzie trzeba zrobić dla utrzymania formyMiłej środy
13 maja 2020 09:13 / 10 osobom podoba się ten post
Qrcze, namnożyło się tutaj dzisiaj kotków, że aż mi się pomieszały. 
Z mleczkiem do kawy to kotek Maludy pośpieszył 
A jeszcze jeden ciekawski ,ten od Konwalii, to podglądacz jakiś 
13 maja 2020 09:17 / 9 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Muzę garażową znam a teraz garażowy fryzjer? :piatka:

Niestety, jak się wyjeżdża na 6 tygodni, a zostaje na prawie 4 miesiące, to kombinować trzeba Myślałam, że gdzies na spacerze, może w lasku przysiądziemy, a ona garaż zarządziła. Lekka korekta może i w garażu nastąpić. Najwyżej potem się zaprę i powiem, że na światło dzienne nie wychodzę... Albo wezmę maszynkę pdp i się na łyso zgolę! Raz już taki numer zrobiłam, mogę i drugi
13 maja 2020 09:22 / 11 osobom podoba się ten post
,, robiąc listę zakupów.
Czekamy na telefon od Pflege, zawsze pół godziny przed kąpielą dzwonią, żeby wlewać już do wanny wodę. Same go kąpią, raz w tygodniu, ja go tylko w pozostałe dni myję.
Dziadek pociecha... Czego by nie jadł, to się pyta... W Aldi to kupiłeś? Bardzo smaczne Jajka, ryby, inne rzeczy. Dla świętego spokoju mówię, że tak.. choć robię zakupy w różnych marketach. Wszędzie smakują podobnie. Czy jajka z Aldika czy z Rewe, dla mnie żadna różnica.
A dziś jadę do Essen... Do dzielnicy odległej ode mnie 2,5 km. Bo mieszkam przy granicy z Essen. Tam i Aldik i Rewe jest obok siebie. Wolę na pauzie jeździć niż pomiędzy posiłkami, przed południem. 
13 maja 2020 09:35 / 8 osobom podoba się ten post
Luke, rozglądaj się i nasłuchuj, w Essen mieszka dużo Polaków, nie tylko opiekunów. Przyjaciółka moja w Essen kiedyś mieszkała i zachwycała się Polonią, polskim radiem ,prężnie w Essen działającym i w ogóle polską kulturą no i nami Polakami 
13 maja 2020 10:45 / 9 osobom podoba się ten post
Maluda

Po konsultacjach na szczeblu polsko-niemieckim zostaje do końca maja.Flege robią same przy seniorce,ja Jej nawet nie dotykam,dzień jeden wolny wywalczony plus 200 euro podwyżki,trudno,nie pracuje w ramach wolontariatu.Seniorka najpóżniej ma 1 czerwca zamieszkać w Heimie i Rodzina nie chce zmieniac już opiekunki.Czy dobrze postąpiłam ?Nie wiem,okaże sie.Ma zmienione leki,jest wyciszona i skończyły sie ciągłe krzyki,choć zdaję sobie sprawe,że to może ulec zmianie.

Teraz to możesz pracować  bo bez pflege to byłaby jakaś pomyłka. Trzymam kciuki żeby ci tam było dobrze. 

Witam wszystkich w ten chłodny dzień Miłego dnia wam życzę. 
13 maja 2020 10:48 / 8 osobom podoba się ten post
Miłego dnia dla Wszystkich.

13 maja 2020 12:08 / 9 osobom podoba się ten post
Kamaa84

Zofija, a czemu ty już do domu nie jeździsz, normalnie ? Nie mieszkasz już w Pl.? Miałam już pytać ale mi umykało.  
W ogóle mało tu Ciebie....    A jak tam dieta ? coś pamiętam..  :buziaki2:

Witam Was i śpieszę z odpowiedzią dla Kamy.
Ja mam straszny problem. Z powodu dyskryminacji mojej grupy zawodowej na polskiej granicy podlegam obowiązkowej kwarantannie. Nie mogę sobie pozwolić na takie fanaberie, bo w każdym miesiącu mam 7 do 10 dni wolnego, a kwarantanna trwa dłużej.  Jestem więc uziemniona w Niemczech i strasznie nad tym ubolewam. Mam bardzo trudną sytuację życiową i pilne / ważne sprawy do załatwienia w Polsce, a nie mogę teraz tam jechać. W związku z tym mój dramat, frustracja i udręczenie potęguję się jeszcze bardziej. Masakra jakaś, wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, żyję w permamentnym napięciu nerwowym.
13 maja 2020 13:23 / 8 osobom podoba się ten post
Zofija

Witam Was i śpieszę z odpowiedzią dla Kamy.
Ja mam straszny problem. Z powodu dyskryminacji mojej grupy zawodowej na polskiej granicy podlegam obowiązkowej kwarantannie. Nie mogę sobie pozwolić na takie fanaberie, bo w każdym miesiącu mam 7 do 10 dni wolnego, a kwarantanna trwa dłużej.  Jestem więc uziemniona w Niemczech i strasznie nad tym ubolewam. Mam bardzo trudną sytuację życiową i pilne / ważne sprawy do załatwienia w Polsce, a nie mogę teraz tam jechać. W związku z tym mój dramat, frustracja i udręczenie potęguję się jeszcze bardziej. Masakra jakaś, wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, żyję w permamentnym napięciu nerwowym.

Współczuję Ci z całego serca, wiem co przeżywasz. Szkoda tylko, że szefostwo nie pójdzie Ci na rękę i nie ustawi tak grafiku, byś miała podwójne wolne po dwóch miesiącach pracy. Albo nawet za dodatkowe dyżury? No i dobrze, że masz gdzie w odwiedziny w DE podjechać.