Dokładnie tak było. Świetna kadrę wypuszczały te licea :aniolki:
PS
5 letnie były tak jak technika kiedyś:-)
Dokładnie tak było. Świetna kadrę wypuszczały te licea :aniolki:
PS
5 letnie były tak jak technika kiedyś:-)
A i calkiem spora grupka osób dostawała się na wydziały lekarskie.
Raczej moi znajomi, którzy wybierali się na medycynę to najpierw liceum zwykle wybierali. Moze dlatego, że szkoda im było tego dodatkowego roku :-)
PS
Ciekawostka taka, że kilka osób, które znam bez problemu na medycynę się dostały po kierunku mat-fiz :-)
Żadna ciekawostka- fizyka była jednym z egzaminow na wydział lekarski. Nasze liceum pod tym kątem własnie wykładało fizykę na rozszerzonym poziomie. Chemia w szerszym zakresie była chyba we wszystkich.
Właśnie oni tam nie mieli biologi a chemię w małym zakresie . Dlatego kierunek biol chem bardziej mi by pasował :-)
O poziomie szkół średnich za moich czasów to teraz można sobie tylko pomarzyć :-(
A tak sobie radzą nasi południowi sąsiedzi...
https://www.money.pl/gospodarka/koronawirus-zatrzymal-gospodarke-polski-rzad-rzuca-hasla-czesi-maja-plan-rozpisany-do-czerwca-6500171226781313a.html
Wiem, że przy szalejącej " zarazie" nie jest to dobre co powiem. Brawo dla Czechów. A dlaczego ? Bo myślę, że jako pierwsi zrozumieli, że to może trwać x miesięcy a ludzie muszą jeść i żyć a żeby to robić trzeba wracać do życia, pracy. Nasz rząd zapędzi nas w kozi róg i nie mówię tutaj tylko o wirusie ale o wszystkich aspektach życia. Wziął nas krótko za mordę i będzie tak trzymał. Może zdanie się tutaj nie liczy ale wyrażam opinie , że w końcu ludzie wyjdą na ulice zagotuje się i to nie na żarty. Obym się myliła ale może byłoby to jakieś rozwiązanie . :strzela z bicza: Norwegia też wraca do życia. Moje ♥️ 2 tygodnie był na zasiłku. I co? Już wrócili do pracy. Bo ludzie pozamawuali i kupili mieszkania i muszą budować bo formy płacą potem.duze odszkodowania i nikt im nie pomoże w tej sytuacji bo rząd na końcu odkręci się i wypnie na wszystkich.
Wiem, że przy szalejącej " zarazie" nie jest to dobre co powiem. Brawo dla Czechów. A dlaczego ? Bo myślę, że jako pierwsi zrozumieli, że to może trwać x miesięcy a ludzie muszą jeść i żyć a żeby to robić trzeba wracać do życia, pracy. Nasz rząd zapędzi nas w kozi róg i nie mówię tutaj tylko o wirusie ale o wszystkich aspektach życia. Wziął nas krótko za mordę i będzie tak trzymał. Może zdanie się tutaj nie liczy ale wyrażam opinie , że w końcu ludzie wyjdą na ulice zagotuje się i to nie na żarty. Obym się myliła ale może byłoby to jakieś rozwiązanie . :strzela z bicza: Norwegia też wraca do życia. Moje ♥️ 2 tygodnie był na zasiłku. I co? Już wrócili do pracy. Bo ludzie pozamawuali i kupili mieszkania i muszą budować bo formy płacą potem.duze odszkodowania i nikt im nie pomoże w tej sytuacji bo rząd na końcu odkręci się i wypnie na wszystkich.
Przeczytać warto, a nawet bardzo warto.. Smutne, nieprawda? :-(
https://www.money.pl/gospodarka/odmrazanie-gospodarki-morawiecki-ostrozne-kroki-do-przodu-6500483724617345a.html